Σήμερα: 27/04/2024
Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 09:54

ΠΕΝΕΝ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

Γράφτηκε από τον

apergia01112018upd.jpg

Την 1η Νοέμβρη 2018 Σωματεία του ιδιωτικού τομέα πραγματοποιούν 24ωρη απεργία θέτοντας ως κεντρικό αίτημα την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις που θα καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων.

Πρόκειται για μια αξιόλογη αγωνιστική και διεκδικητική πρωτοβουλία σε χώρους και επιχειρήσεις που οργιάζουν οι ευέλικτες μορφές εργασίας, οι μνημονιακοί μισθοί πείνας και εξαθλίωσης και οι αυθαίρετες απολύσεις της εργοδοσίας αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Η μάχη για το σπάσιμο των σκληρών αντεργατικών μνημονιακών νομοθετημάτων και της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και του κεφαλαίου αποτελεί στις σημερινές συνθήκες το πρώτιστο καθήκον κάθε πρωτοβάθμιου αγωνιστικού Σωματείου που έχει επίγνωση τόσο των άθλιων εργασιακών συνθηκών που έχουν επιβληθεί όλα τα τελευταία χρόνια αλλά και η ανάγκη μαζικής αντίστασης και δράσης με σκοπό να έρθουν στο προσκήνιο τα δίκαια αιτήματα, οι διεκδικήσεις, τα δικαιώματα και τα εργατικά συμφέροντα.

Από αυτή την σκοπιά η απεργία των Σωματείων την 1η Νοέμβρη αποτελεί μια σημαντικότατη συμβολή στην ανάπτυξη των αγώνων της εργατικής τάξης και του αγωνιστικού της κινήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται να ενισχυθούν και να πολλαπλασιαστούν οι πρωτοβουλίες για μια ευρύτερη αγωνιστική συσπείρωση πρωτοβάθμιων Σωματείων σε τοπικό, κλαδικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Αυτό αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα αφού οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ - Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες αρνούνται πεισματικά κάτι τέτοιο, τορπιλίζουν και υπονομεύουν τον ευρύτερο συντονισμό της εργατικής τάξης και των συνδικάτων.

Η ΠΕΝΕΝ στηρίζει τους στόχους, τις διεκδικήσεις και την απεργία των Σωματείων την 1η Νοέμβρη 2018 που συμπυκνώνονται στα παρακάτω αιτήματα:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.
  • Κατάργηση της μισθολογικής διάκρισης σε βάρος των νέων σε ηλικία εργαζομένων.
  • Άμεση κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που επιτρέπει τον ορισμό του κατώτερου μισθού με κυβερνητική παρέμβαση.
  • Επαναφορά των Συλλογικών διαπραγματεύσεων και των ΣΣΕ.
  • Επαναφορά των μισθών - ημερομισθίων στα επίπεδα που προέβλεπαν οι ΣΣΕ, Εθνική ΣΣΕ - Κλαδικές ΣΣΕ.
  • Κατάργηση των μνημονιακών νόμων που υπονόμευσαν τον ρόλο του ΟΜΕΔ.
  • Επαναφορά της επεκτασιμότητας των ΣΣΕ.
  • Μείωση του χρόνου εργασίας.

Οι απεργίες αυτές της 1ης Νοέμβρη και της 14 Νοέμβρη 2018 πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία για μια μαζική ενωτική αγωνιστική συντονισμένη δράση που πρέπει να αναπτυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα με οργάνωση και σχέδιο για την κλιμάκωση των αγώνων ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και το μεγάλο κεφάλαιο.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος στην απεργιακή Συγκέντρωση των Σωματείων την 1η Νοέμβρη 2018 στα Χαυτεία στις 12 το μεσημέρι.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2018 10:32
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή