Σήμερα: 30/09/2020
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

_ΚΕΝΤΡΟ_ΠΕΙΡΑΙΑ.jpg

Στην συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ. Πειραιά που έγινε στις 29/9/2020 οι εκπρόσωποι της ΤΕΣ- ΕΚΠ έθεσαν τα προβλήματα της περιόδου που απασχολούν την εργατική τάξη και τα οποία επιδεινώνονται δραματικά από την επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί το υγειονομικό πρόβλημα και συνεχίζει ακάθεκτη την επίθεσή της ενάντια στα εργατικά δικαιώματα, τα μέτρα που προώθησε για το σύστημα τηλεργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, συν-εργασία - γενίκευση ευέλικτων μορφών εργασίας, νέο συντριπτικό χτύπημα στον θεσμό της επικουρικής ασφάλισης και παράδοσή της στα ιδιωτικά συμφέροντα των ασφαλιστικών ομίλων, νέα παρέμβαση στο νόμο 1264/82.

Όλα αυτά δείχνουν ότι κλιμακώνονται τα μέτρα εναντίον των εργατικών δικαιωμάτων με σαφή στόχο τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης και αυτή την φορά να τις φορτώσουν στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Την ίδια περίοδο τα ζητήματα που αφορούν την δημόσια υγεία παίρνουν πιο έντονο χαρακτήρα και φανερώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής όπως και την επικοινωνιακή της διαχείριση αφού όλο αυτό το διάστημα δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση και την θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας και των νοσοκομείων.

Το άνοιγμα των σχολείων για την νέα εκπαιδευτική χρονιά έφερε επίσης στο προσκήνιο τις τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, σε κτηριακές εγκαταστάσεις και γενικότερα την υποβάθμιση και τα ανεπαρκή μέτρα για την υγεία των μαθητών αφού συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση δίνει διαδοχικά πακέτα δις ευρώ προς το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις προκειμένου να αντεπεξέλθουν της κρίσης και αν είναι δυνατόν να βγουν αλώβητοι από αυτήν ενώ για τους εργαζόμενους δίνει φτωχοεπιδόματα εξαθλίωσης.

Όλη την περίοδο της υγειονομικής κρίσης οι ηγεσίες των συνδικάτων στις κορυφαίες οργανώσεις των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συνεχίζουν το lockdown από τα εργατικά προβλήματα, ανοιχτά και ξεδιάντροπα βάζουν πλάτη να υλοποιείται η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης κεφαλαίου.

Συνολικά οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στα συνδικάτα όλη αυτή την περίοδο και σήμερα ακολουθούν πιστά τον δρόμο της αποχής από την αναγκαία αγωνιστική δράση για την υπεράσπιση και των πιο στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και συμφερόντων.

Στο φόντο αυτών των εξελίξεων και των διαπιστώσεων η ΤΕΣ - ΕΚΠ στην συνεδρίαση του ΕΚΠ κατέθεσε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης με σκοπό τα συνδικάτα να βγουν επιτέλους μπροστά, να αποκρούσουν την αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν επί τάπητος τα δίκαια αιτήματα και τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων, να αντιπαρατεθούν αγωνιστικά με την πολιτική κυβέρνησης - κεφαλαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα η οργάνωση πολύμορφων δράσεων και κινητοποιήσεων που η κορύφωσή τους θα είναι η κήρυξη 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας το 2ο δεκαήμερο του Οκτώβρη 2020.

Στο διάστημα έως την απεργία να στηριχθούν αποφασιστικά οι αγώνες που σχεδιάζονται αυτή την περίοδο σε Παιδεία - Υγεία - Επισιτισμό κ.λπ καθώς επίσης να οργανωθούν συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις και να γίνει συγκροτημένη παρέμβαση στους χώρους δουλειάς για την ενημέρωση, την οργάνωση και την κινητοποίηση όλων των εργαζομένων.   

Οι άλλες δυνάμεις στο Δ.Σ του ΕΚΠ απέρριψαν την πρόταση της ΤΕΣ- ΕΚΠ.

Το ΠΑΜΕ συνεχίζοντας την ίδια γραμμή όπως αυτή που ακολούθησε στο κυβερνητικό αντιδραστικό νομοθετικό ανοσιούργημα για τις διαδηλώσεις επέλεξε και αυτή την φορά να κινηθεί σε "ήρεμα νερά" προτάσσοντας μια συγκέντρωση των δικών του δυνάμεων για τις 13/10 και επισφραγίζοντας με τον τρόπο αυτό την ηττοπαθή γραμμή που σταθερά ακολουθεί και η οποία αποδεικνύεται ατελέσφορη και αδιέξοδη κατεύθυνση και δεν μπορεί να συμβάλει στο ελάχιστο στην αναγκαία ανασύσταση και αντεπίθεση του κινήματος όταν η εργατική τάξη δέχεται σκληρή και ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά της.

Οι άλλες δυνάμεις (ΕΑΚ - ΕΠΑΚ) είτε προέκριναν την ενημέρωση των εργαζομένων είτε την κοινή σύσκεψη σωματείων των Εργατικών Κέντρων Αθήνας - Πειραιά.....

Σχετικά με την δίκη της "Χρυσής Αυγής" η ΤΕΣ-ΕΚΠ στήριξε την απόφαση για στάση εργασίας και την συγκέντρωση στο εφετείο της Αθήνας τονίζοντας ότι η στάση δεν πρέπει να έχει συμβολικό χαρακτήρα αλλά τόσο αυτή όσο και η συγκέντρωση πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των σωματείων της δύναμης του ΕΚΠ και κυρίως των εργαζομένων ώστε να εκφραστεί δυνατά, μαζικά αγωνιστικά η θέλησή τους να μπουν στην φυλακή οι φασίστες για τις εγκληματικές τους πράξεις, τόσο οι ηθικοί όσο και οι φυσικού αυτουργοί.

Τα μέλη της ΤΕΣ-ΕΚΠ

Νταλακογεώργος Αντώνης

Κροκίδης Νίκος

Κισκήρας Φώτης

Ετικέτες

akinita_1.jpg

Λίγο περισσότερο από 2,5 δισ. καλούνται να πληρώσουν συνολικά οι 7.290.430 ιδιοκτήτες ακινήτων για την εξόφληση του φετινού ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εκκαθάρισης του φόρου που επεξεργάστηκε και έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Από το σύνολο των ιδιοκτητών, 7.224.308 είναι φυσικά πρόσωπα και 66.122 είναι νομικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ύψος του κύριου φόρου για τον φετινό ΕΝΦΙΑ ανέρχεται σε 2.588.491.769 ευρώ και του συμπληρωματικού φόρου σε 631.385.285 ευρώ. Αφού αφαιρεθούν οι μειώσεις και οι απαλλαγές που προβλέπει η νομοθεσία το τελικό ποσό της εκκαθάρισης που πρέπει να καταβάλουν όλοι οι υπόχρεοι διαμορφώνεται σε 2.558.063.124 ευρώ.

Το πλήθος των φορολογούμενων φυσικών προσώπων που δικαιούνται μειώσεις και απαλλαγές από τον φόρο ανέρχεται σε 1.220.476 ενώ επιπλέον 64.414 δικαιούχοι είναι νομικά πρόσωπα.

Από το σύνολο των φυσικών προσώπων ιδιοκτητών ακινήτων που είναι υπόχρεοι στον ΕΝΦΙΑ οι 4.814.635 είχαν μειώσεις και απαλλαγές ύψους 30% επί του αρχικού ποσού του φόρου, οι 344.026 μείωση 27%, οι 283.546 μείωση 25%, οι 1.767.761 μείωση 20% ενώ 14.340 ιδιοκτήτες «είδαν» μείωση 10%.

Επίσης συνολικά 3.394 κάτοικοι μικρών ακριτικών νησιών με πληθυσμό μικρότερο των 1.200 κατοίκων απαλλάχθηκαν πλήρως από τον φόρο.

Πόσοι πληρώνουν τι

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ:

  • Για 682.573 φορολογούμενους ο φόρος φθάνει μέχρι τα 19,99 ευρώ και θα πρέπει καταβληθεί σε μία δόση
  • Για 217.328 φορολογούμενους είναι έως 29,99 ευρώ και μπορεί να καταβληθεί σε 2 δόσεις
  • Για 197.443 φορολογούμενους είναι έως 39,99 ευρώ και μπορεί να εξοφληθεί σε 3 δόσεις
  • Για 185.015 είναι έως 49,99 ευρώ και μπορεί να εξοφληθεί σε 4 δόσεις
  • Για 180.971 ιδιοκτήτες είναι έως 59,99 ευρώ και μπορούν να τον εξοφλήσουν σε 5 δόσεις 
  • Ενώ 4.800.905 ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το φόρο σε 6 μηνιαίες δόσεις.

πηγη: efsyn.gr

Ετικέτες

armenia.jpg

Απότομη κλιμάκωση των εχθροπραξιών μεταξύ των Αρμένικων και των Αζέρικων ενόπλων Δυνάμεων, στο Ναγκόρνο-Καρμπάχ -αυτόνομο θύλακα στο Αζερμπαϊτζάν με αρμενικό πληθυσμό- σημειώθηκε σήμερα με τις δύο πλευρές να σφυροκοπούν η μία την άλλη, με πυραύλους και πυροβολικό, σε όλο το μήκος της γραμμής αντιπαράθεσης.

Το Ναγκόρνο-Καραμπάχ ανέφερε ότι 27 στρατιώτες του σκοτώθηκαν στις μάχες με τις αζέρικες δυνάμεις σήμερα και άλλοι 31 χθες Κυριακή, μετά την επίθεση που λέει ότι δέχτηκε από το Αζερμπαϊτζάν. Οι τραυματίες είναι περίπου 200. Οι τοπικές αρχές πάντως υποστηρίζουν ότι ανέκτησαν σήμερα κάποια από τα εδάφη που είχαν χάσει χθες.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι δύο Αζέροι πολίτες σκοτώθηκαν σήμερα και άλλοι πέντε χθες, ενώ 30 τραυματίστηκαν. Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τυχόν θύματα μεταξύ των ενόπλων δυνάμεων του Αζερμπαϊτζάν.

Μια ένοπλη σύγκρουση ευρείας κλίμακας με την άμεση εμπλοκή του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας θα όξυνε επικίνδυνα τους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή του Καυκάσου, περιοχή αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου, και κυρίως μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας. Η Μόσχα έχει συνάψει αμυντική συμμαχία με την Αρμενία, η οποία παρέχει υποστήριξη ζωτικής σημασίας στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και αποτελεί τη σύνδεσή του με τον υπόλοιπο κόσμο. Η Άγκυρα στηρίζει τους Αζέρους.

Το κοινοβούλιο της Αρμενίας νωρίτερα καταδίκασε την «στρατιωτική επίθεση με όλα τα μέσα» που λέει ότι εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν στον ορεινό θύλακα. Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Άννα Ναγνταλιάν είπε ότι Τούρκοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες πολεμούν στο πλευρό των Αζέρων και ότι η Τουρκία παρέχει μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μαχητικά αεροπλάνα στο Αζερμπαϊτζάν. Το Μπακού διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς ενώ από την Τουρκία δεν υπήρξε κάποια άμεση αντίδραση. Ωστόσο, πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Ερντογάν, έχουν δεσμευτεί ότι θα βοηθήσουν τους Αζέρους.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Interfax» μετέδωσε δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν, του Ανάρ Εβιάζοφ, σύμφωνα με τον οποίο οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του έχουν καταλάβει πολλά στρατηγικής σημασίας υψώματα κοντά στο χωριό Ταλίς, στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Εβιάζοφ είπε επίσης ότι κοντά στο Ταλίς σκοτώθηκε ο Λέρνικ Βαρντανιάν, ο διοικητής του αερομεταφερόμενου αρμένικου τάγματος επίθεσης, όμως η Αρμενία έκανε λόγο για «παραπληροφόρηση».

Δύο Σύροι, μέλη ενόπλων ομάδων που στηρίζονται από την Τουρκία στη Βόρεια Συρία, είπαν στο πρακτορείο «Reuters» ότι στέλνονται εκεί ως απόσπασμα, για να βοηθήσουν το Αζερμπαϊτζάν, σε συντονισμό με την Άγκυρα. Το πρακτορείο δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες από άλλη πηγή. Ο Χικμάτ Χατζίγιεφ, σύμβουλος του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίγιεφ, χαρακτήρισε «ανοησία» να λέγεται ότι Σύροι μαχητές βοηθούν τη χώρα του.

Όπως ανακοινώθηκε, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει αύριο Τρίτη εκτάκτως, κεκλεισμένων των θυρών, για να εξετάσει τις εξελίξεις κατόπιν αιτήματος ευρωπαϊκών χωρών, όπως έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές. Την πρωτοβουλία αυτή ανέλαβαν η Γερμανία και η Γαλλία, όμως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Εσθονία, Βέλγιο, Βρετανία) την στήριξαν επίσης.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ - ΜΠΕ, «Reuters»)

πηγη: 902.gr

Ετικέτες

krouazieroploio-peiraias1.jpg

Στο λιμάνι του Πειραιά — πιο συγκεκριμένα στον δεύτερο διεθνή επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας Θεμιστοκλής του ΟΛΠ, στην πύλη Ε-12 (πρώην Κανέλλου) — κατέπλευσε στις 05:00 το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, στο οποίο εντοπίστηκαν δώδεκα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό μεταξύ των μελών του πληρώματος, κατόπιν δειγματοληπτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τα δεύτερα τεστ που έχουν γίνει στους 12 που βρέθηκαν θετικοί έχουν βγει αρνητικά, ενώ περίπου στη 1 το μεσημέρι θα δοθούν στη δημοσιότητα τα επίσημα αποτελέσματα.

Με βάση τις οδηγίες που έχουν δοθεί, από το κρουαζιερόπλοιο δεν πρόκειται να αποβιβαστεί κανένας επιβάτης, ούτε μέλος του πληρώματος, ενώ στις 07:30 στο πλοίο θα επιβιβαστεί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Στο σημείο βρίσκονται και οι Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας.

Το κρουαζιερόπλοιο μεταφέρει 922 επιβάτες και 666 μέλη πληρώματος. Πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς-Κέρκυρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας TUI Cruises, στην οποία ανήκει το κρουαζιερόπλοιο, κανένα από τα 12 μέλη του πληρώματος του Mein Schiff 6 τα οποία βρέθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2 δεν παρουσιάζει συμπτώματα, ενώ στους επαναληπτικούς ελέγχους, τα πρώτα έξι εμφανίστηκαν αρνητικά. Για τα υπόλοιπα έξι τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται αργότερα το πρωί.

Η TUI Cruises διαβεβαίωσε ότι τα δώδεκα μέλη του πληρώματος τέθηκαν σε απομόνωση εντός του πλοίου.

Πρόσθεσε ότι χάρη στα μέτρα υγιεινής και τους κανόνες καθαρισμού του σκάφους, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους επισκέπτες και το πλήρωμα.

πηγη: efsyn.gr

Ετικέτες