Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Μαϊος 2018 07:38

Παρεμβάσεις της ΠΕΝΕΝ για εργασιακά προβλήματα του κλάδου μας

Γράφτηκε από τον

penen-logo-kokkino.jpg

  

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΓΚΑΡΑΖ ΤΩΝ Ε/Γ- Ο/Γ ΠΛΟΙΩΝ

Σε διαδοχικές επισκέψεις που πραγματοποίησε το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ σε Ε/Γ-Ο/Γ Ακτοπλοϊκά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά κατά την διάρκεια της φόρτωσης και έχμασης των οχημάτων αλλά και στην επιστροφή από τα νησιά και στην διαδικασία εκφόρτωσης και απέχμασης των οχημάτων, διαπιστώθηκε ότι σε διάφορα πλοία δεν λειτουργούσαν επαρκώς τα συστήματα εξαερισμού των πλοίων στον χώρο του γκαράζ ενώ και ο φωτισμός ήταν ανεπαρκής, με αποτέλεσμα την δραματική επιβάρυνση των πληρωμάτων που απασχολούνται στον χώρο και την δημιουργία εξαιρετικά επικινδύνων συνθηκών για την υγεία των απασχολούμενων Ναυτεργατών στον χώρο του γκαράζ.

Ζητούμε την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΕΝ προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Τονίζουμε την ανάγκη οι έλεγχοι να γίνουν τόσο κατά την άφιξη των πλοίων από τα λιμάνια των νησιών όσο και στην φάση της φόρτωσης στον Πειραιά.

Είναι αυτονόητο ότι με την ολοκλήρωση των ελέγχων ζητούμε να μας σταλούν τα αποτελέσματα από την αυτοψία και τα στοιχεία που καταγράφτηκαν κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο που πραγματοποίησε η αρμόδια υπηρεσία του ΥΕΝ.

29/5/2018

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                       Κροκίδης Νικόλαος

Το πιο πάνω έγγραφο στάλθηκε στους:

               - Υπουργό Ναυτιλίας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

           - Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Διονύση Τεμπονέρα

           - Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Σταμάτη Ράπτη

           - Α΄ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρο Κλιάρη

           - Β΄ Υπαρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Αθανάσιο Ντούνη

           - Κλαδάρχη Ναυτιλιακής Πολιτικής κ. Νικόλαος Αρμπουνιώτης

           - Υπουργείο Ναυτιλίας /Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας κ. Νικόλαο Ισαάκογλου

           - Υπουργείο Ναυτιλίας /Κλάδος Επιθεώρησης Εμπορικών πλοίων

           - Κ.Λ.Πειραιά / Λιμενάρχη κ. Ανδρέα Θεοφίλου

 

 

-----------------//////////////-------------------

 

SEA JETS:  Παραβίαση των ΣΣΕ και της κείμενης νομοθεσίας

Έπειτα από επισταμένο έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών σε πλοία της εταιρείας σας διαπιστώθηκαν σοβαρότατες παραβιάσεις που σχετίζονται με την εφαρμογή των ΣΣΕ Δεν καταβάλλονται τα Δώρα Χριστουγέννων – Πάσχα, δεν αποδίδονται οι δεδουλευμένες υπερωρίες, οι συνθήκες ενδιαίτησης σε ορισμένα πλοία δεν πληρούν τους όρους υγιεινής και ασφάλειας των πληρωμάτων και επίσης δεν καταβάλλεται στο σύνολο των πλοίων σας το προβλεπόμενο από την ΣΣΕ Ακτοπλοϊκών πλοίων επίδομα τροφοδοσίας. Τέλος, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, τα διπλά πληρώματα, κατά παραβίαση της νομοθεσίας, μεταφέρονται σχεδόν καθημερινά από το ένα πλοίο σε άλλο πλοίο….

Έπειτα από όλα τα παραπάνω σας τονίζουμε την ανάγκη ότι η ΠΕΝΕΝ προκειμένου να διασφαλίσει τα νόμιμα και προβλεπόμενα δικαιώματα των μελών της θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εάν άμεσα η εταιρεία δεν συμμορφωθεί στις υποχρεώσεις όπως αυτές κατοχυρώνονται στην ΣΣΕ και στην κείμενη νομοθεσία.

29/5/2018

Για την ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                       Κροκίδης Νικόλαος

Το πιο πάνω έγγραφο στάλθηκε στην Ναυτική Εταιρεία SEAJETS

 

Championjet1-seajets.jpeg

 

--------------//////////--------------

 

HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε: Παραβιάσεις ΣΣΕ και οργάνωσης χρόνου εργασίας και ανάπαυσης των πληρωμάτων

Μετά από συστηματικό και επαναλαμβανόμενο έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της ΠΕΝΕΝ σε πλοία της εταιρείας HELLENICSEAWAYS στο λιμάνι του Πειραιά διαπιστώθηκε ότι δεν καταβάλλονται οι δεδουλευμένες υπερωρίες και υπερεργασία για το πλήρωμα καταστρώματος.

Επίσης από τον ίδιο έλεγχο προκύπτει ότι σημειώνεται συστηματική παραβίαση στον νόμο που αφορά την οργάνωση του χρόνου εργασίας και ανάπαυσης των Ναυτεργατών.

Έπειτα από τα παραπάνω θεωρούμε ότι η εταιρεία οφείλει να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να συμμορφωθεί με τα οριζόμενα από την οικεία ΣΣΕ και την αντίστοιχη Ναυτική νομοθεσία.

29/5/2018

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                               Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                       Κροκίδης Νικόλαος

 

Το πιο πάνω έγγραφο στάλθηκε στην HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε - Υπόψη κ. Δημήτρη Παρασχάκη

 

        

 

-------------///////////---------------

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2018

 Κύριε Παπαλάμπρου,

Κατά την διάρκεια επίσκεψής μου σε πλοία της εταιρείας στο λιμάνι του Πειραιά μου τέθηκε υπόψη ότι έχει δοθεί εντολή στα λογιστήρια διαφόρων πλοίων να μην καταβληθεί το ημερομίσθιο που αναλογεί στα πληρώματα των πλοίων για την μέρα της Πρωτομαγιάς 2018.

Θεωρώ ότι, εάν πράγματι υπάρχει τέτοια εντολή από πλευράς εταιρείας, προφανώς πρόκειται περί παρανόησης και εσφαλμένης ερμηνείας της ΣΣΕ αφού όπως είναι γνωστό η μέρα της Πρωτομαγιάς (πέρα από την απεργία) είναι επίσημα χαρακτηρισμένη και κατοχυρωμένη στην οικία ΣΣΕ Ακτοπλοΐας ως επίσημη μέρα αργίας, γεγονός που σημαίνει ότι στο σύνολο του ναυτολογημένου πληρώματος (ανεξάρτητα εάν εργάσθηκε κατ’ οποιονδήποτε τρόπο) πρέπει να του καταβληθεί κανονικά το αντίτιμο του ημερομισθίου όπως αναφέρεται στην ΣΣΕ Ε/Γ- Ο/Γ πλοίων.

Έπειτα από τα παραπάνω κρίνουμε αναγκαίο να μας διευκρινίσετε και να μας δώσετε μια έγκυρη απάντηση σχετικά με το αναφερόμενο πρόβλημα έτσι ώστε να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες για την διασφάλιση των νόμιμων δικαιωμάτων των μελών μας και όλων των Ναυτεργατών.

29/5/2018

Με εντολή Διοίκησης

                                          Ο Πρόεδρος                                              

              Νταλακογεώργος Αντώνης  

 

Το πιο πάνω έγγραφο στάλθηκε στον Προϊστάμενο πληρωμάτων των εταιρειών SUPERFAST FERRIES και BLUESTAR FERRIES κ. Θεόδωρο Παπαλάμπρου

  

 

                

   

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Μαϊος 2018 08:34