Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 08:42

Δυναμική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ για την εξόφληση των μισθών στο AQUA JEWEL

Γράφτηκε από τον

10-5-2022_ΠΕΝΕΝ_AQUA_JEWEL.jpg

Σε νέα αγωνιστική παρέμβαση προχώρησε η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στις 10/5/2022 το πρωί στο Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο AQUAJEWEL της ναυτιλιακής εταιρείας SEAJETS.

Η εταιρεία συστηματικά καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων μισθών σε όλα τα πλοία της με την σιωπηρή αλλά και ένοχη στάση των Λιμενικών αρχών και του ΥΕΝ!

Στα πλαίσια αυτά η ΠΕΝΕΝ πήρε την πρωτοβουλία (αφού είχε προηγηθεί συνάντηση – ενημέρωση του Κ.Λ.Πειραιά) και σταμάτησε την φόρτωση των οχημάτων του πλοίου πριν το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Σημειώνουμε ότι το πλοίο είναι επιδοτούμενο από το ελληνικό δημόσιο για το σύνολο της δρομολογιακής γραμμής που εκτελεί όπως και άλλα της ίδιας εταιρείας και παρ’ όλα αυτά ΥΕΝ – Λιμενικές αρχές κωφεύουν και αδρανούν!

Κάτω από την πίεση της αγωνιστικής παρέμβασης της ΠΕΝΕΝ η εταιρεία συμμορφώθηκε με την απαίτησή μας καταβάλλοντας τους μισθούς τόσο των μελών μας όσο και των υπόλοιπων Ναυτεργατών.

Κατόπιν τούτου το πλοίο αναχώρησε για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του.

Για άλλη μια φορά ο Γ.Γ της ΠΝΟ, η ομάδα του, μαζί και το «ειδικό τμήμα ελέγχου» παρακολούθησαν εκ του μακρόθεν (από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου των γραφείων της ΠΝΟ) την επιτυχή παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ και την εξόφληση (καταθετήρια στους τραπεζικούς λογαριασμούς) όλων των μελών του πλοίου, από τον Πλοίαρχο έως και τον τελευταίο Ναυτεργάτη!

Το πλήρωμα του πλοίου οφείλει να κρίνει και να αξιολογήσει τον καθένα ξεχωριστά από τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους τους!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Μαϊος 2022 10:19