Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 02 Απριλίου 2021 17:51

ΠΝΟ: Άρθηκε το μπλόκο στη λειτουργία της, συγκροτήθηκε 3μελής Επιτροπή Ελέγχου

Γράφτηκε από τον

_Άρθηκε_το_μπλόκο_στη_λειτουργία_της_συγκροτήθηκε_3μελής_Επιτροπή_Ελέγχου.png

Στη συνεδρίαση της Διοίκησης της ΠΝΟ που συνήλθε σήμερα έγινε το πρώτο βήμα για την επαναλειτουργία των οργάνων της.

Στα πλαίσια της συνεδρίασης ομόφωνα τα 13 μέλη της Διοίκησης συγκρότησαν 3μελή Επιτροπή με σκοπό αυτή να παρακολουθεί και να ελέγχει όλα τα λειτουργικά - διαδικαστικά  ζητήματα που αφορούν την Ομοσπονδία.

Σκοπός της Επιτροπής, με δεδομένη και δημόσια εκφρασμένη την θέση από τις δυνάμεις της πλειοψηφίας, που μέχρι τον περασμένο Δεκέμβρη στήριζαν τον Χαλά, ότι πλέον αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους σε αυτόν, είναι η στενή - καθημερινή παρακολούθηση του έργου της ΠΝΟ και ακολούθως η ενημέρωση των σωματείων της δύναμης της ΠΝΟ.

Είναι προφανές ότι το έργο της Επιτροπής αυτής δεν είναι η αντικατάσταση ούτε η υποκατάσταση του Γ.Γ της ΠΝΟ, ο οποίος εξάλλου έχει εκλεγεί από το σώμα του Παναυτεργατικού Συνεδρίου.

Επίσης ομόφωνα (μαζί και ο Γ.Γ της ΠΝΟ) συνομολόγησαν ότι με την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω covid-19 θα δρομολογηθεί η πραγματοποίηση του ετήσιου Τακτικού Γενικού Συμβουλίου της ΠΝΟ.

Στη παραπάνω συνεδρίαση ο Χαλάς αντέδρασε λυσσαλέα αλλά και σπασμωδικά αρνούμενος παράνομα να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη τον ορισμό της 3μελούς Επιτροπής και να αντιληφθεί  ότι στο εξής θα έχει εξίσου ουσιαστικό ρόλο στον έλεγχο των πεπραγμένων της Ομοσπονδίας το σύνολο των Ναυτεργατικών σωματείων και σε αυτό αποσκοπεί ο ορισμός της 3μελους Επιτροπής η οποία δύναται να αλλάζει την σύνθεση των προσώπων που την αποτελούν.

Η προσπάθεια του αυτή αποκρούστηκε και απορρίφθηκε με αποτέλεσμα να ληφθεί η απόφαση που προαναφέρουμε.

Με την απόφαση αυτή μπαίνει ένα τέλος στο καθεστώς της αδιαφάνειας, της παντοκρατορίας του ενός προσώπου, αλλά και σε πλήθος αποφάσεων και παρεμβάσεων του Χαλά που ουδέποτε ετίθεντο σε γνώση των μελών της Διοίκησης και κατ’ επέκταση των Ναυτεργατικών σωματείων.

Ενημερώνουμε ότι η τριμελής Επιτροπή αποτελείται από τους Προέδρους των σωματείων: ΠΕΝΕΝ -ΠΕΑΘΕΝ - ΠΕΜΑΓΕΝ.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα συνέλθει η Διοίκηση της ΠΝΟ με θέματα συζήτησης και απόφασης τα επίμαχα, ζωτικά Ναυτεργατικά προβλήματα που απαιτούν άμεση αντιμετώπιση.

Καθίσταται σαφές ότι το ζήτημα της επαναλειτουργίας της ΠΝΟ είναι ένα πρώτο θετικό βήμα μετά από ένα μεγάλο διάστημα παράλυσης, όμως το σοβαρότερο όλων είναι η παρέμβαση, η δράση και ο αγώνας για τα Ναυτεργατικά προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας και απαιτούν αποφάσεις για την συσπείρωση, την οργάνωση και τη μάχη που πρέπει να δοθεί ώστε να υπάρχουν πραγματικές λύσεις που θα ικανοποιούν τα δίκαια Ναυτεργατικά αιτήματα.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ