Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 09:39

Συνάντηση του Δ.Σ της ΠΕΝΕΝ με αντιπροσωπεία του ΜΕΡΑ25

Γράφτηκε από τον

IMG_20201218_125959-1.jpg

Με πρωτοβουλία του κόμματος ΜΕΡΑ25 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΝΕΝ στις 18/12 συνάντηση με αντιπροσωπεία στην οποία πήραν μέρος οι επικεφαλείς του τμήματος Ναυτιλίας, του συνδικαλιστικού τμήματος του κόμματος και η βουλευτής της Β΄ Περιφέρειας Πειραιά του κόμματος.

Η συνάντηση ζητήθηκε από το ΜΕΡΑ25 προκειμένου αυτό να ενημερωθεί για τις θέσεις της ΠΕΝΕΝ για την Ναυτιλία, τα ναυτεργατικά προβλήματα, τα κοινωνικοασφαλιστικά θέματα του ναυτεργατικού μας κόσμου.

Στην συνάντηση συμμετείχε και αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ με τον Πρόεδρο και τον Γ.Γ του Συνδέσμου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στην παρουσίαση των θέσεών της έκανε εκτενή αναφορά στα παρακάτω θέματα:

- Ποντοπόρος Ναυτιλία, ο ρόλος και η συμβολή των Ναυτεργατών, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο σε αυτή και οι κυβερνητικές ναυτιλιακές πολιτικές.

- Τα κοινωνικοασφαλιστικά ζητήματα στα Ταμεία των Ναυτεργατών, τα σημερινά προβλήματα και οι προτάσεις της ΠΕΝΕΝ.

- Ακτοπλοΐα, η σημασία για την χώρα για την ισόρροπη ανάπτυξη των νησιών, ο κοινωνικός της χαρακτήρας, το πλαίσιο λειτουργίας της, τα ναυτεργατικά προβλήματα και η ασκούμενη κυβερνητική πολιτική.

- Τα εργασιακά και συνδικαλιστικά προβλήματα στον χώρο της ναυτεργασίας και οι θέσεις της ΠΕΝΕΝ.

- Απασχόληση - ανεργία και προστασία των ανέργων.

- Ναυτική νομοθεσία - ναυτικό δίκαιο και οι προτάσεις της Ένωσής μας για τον ριζικό εκσυγχρονισμό τους.

- Κρουαζιέρα, η επικράτηση των πολυεθνικών στο Αιγαίο, την Μεσόγειο και την χώρα μας και οι θέσεις των Ναυτεργατών.

Πάνω σε αυτούς του άξονες διατυπώθηκαν οι θέσεις της ΠΕΝΕΝ οι οποίες έχουν επανειλημμένα αναπτυχθεί και δημοσιοποιηθεί και το επίκεντρό τους είναι τα Ναυτεργατικά προβλήματα στην απασχόληση, στην ΣΣΕ και στην διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΣ-ΝΑΤ επισήμαναν με την σειρά τους τα συσσωρευμένα, οξυμένα και άλυτα προβλήματα που απασχολούν τους απόμαχους της θάλασσας, τόσο αυτά που αφορούν τις περικοπές και μειώσεις των συντάξεων, την διάλυση των ταμείων των Ναυτεργατών αλλά και τις τραγικές καθυστερήσεις σε ότι αφορά την απόδοση των συντάξεων, του επικουρικού τους, των εφάπαξ παροχών τους.

Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μέσα από την οποία διευκρινίστηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν τα προαναφερθέντα θέματα αλλά και ζητήματα που συνδέονται με την σημερινή κατάσταση στο Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Η αντιπροσωπεία του ΜΕΡΑ25 ευχαρίστησε την Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ για την συνάντηση, την πολύπλευρη ενημέρωση που έγινε και δήλωσε την ετοιμότητά της θέματα που τέθηκαν στην συζήτηση να προχωρήσουν σε πολιτικές πρωτοβουλίες ώστε αυτά να έρθουν και στην Βουλή.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ