Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019 09:03

46η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Γράφτηκε από τον

.jpg

Συμπληρώνονται φέτος 46 χρόνια από την ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου η οποία σηματοδότησε το τέλος της αμερικανοκίνητης φασιστικής δικτατορίας.

Ο ξεσηκωμός και η εξέγερση του Νοέμβρη του 1973 της νεολαίας και του λαού αποτέλεσε την κορυφαία αγωνιστική δράση ενάντια στην λαομίσητη χούντα.

Οι στόχοι, τα αιτήματα και τα συνθήματα αυτής της μεγάλης εξέγερσης εμπνέουν και σήμερα τον λαό και την νεολαία στην πάλη ενάντια στον Αμερικανονατοϊκό ιμπεριαλισμό για την εθνική ανεξαρτησία της χώρας μας, για το διώξιμο των βάσεων, τον απεγκλωβισμό της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους για την ειρήνη στην περιοχή και σε όλο τον κόσμο.

Τα αστικά πολιτικά κόμματα (Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ) με την κυβερνητική πολιτική που άσκησαν και ασκούν αλυσοδένουν την χώρα μας στους Αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς, μετατρέπουν την χώρα μας σε μια πυριτιδαποθήκη ακόμη και πυρηνικών όπλων.

Η συμπόρευση της χώρας μας με αυτούς που εξαπολύουν πολέμους, προκαλούν συγκρούσεις για να ενισχύσουν την γεωστρατηγική θέση και τα οικονομικά συμφέροντα των πολυεθνικών, συνιστά μια διαρκή απειλή στην οποία το λαϊκό εργατικό κίνημα και η νεολαία θα πρέπει να βάλουν την δική τους αγωνιστική σφραγίδα με την ανάπτυξη ενός ισχυρού μαζικού αντιπολεμικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος που θα απεγκλωβίσει την χώρα από τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς.

Να αποκαλύψει τις υποκριτικές διακηρύξεις της Ε.Ε η οποία συμμετέχει είτε από κοινού (ΗΠΑ - ΝΑΤΟ) είτε αυτοτελώς σε αυτούς τους πολεμικούς σχεδιασμούς και παράλληλα δημιουργεί στρατιές εκατομμυρίων προσφύγων και κλείνει τα σύνορα επιβάλλοντας στους πρόσφυγες συνθήκες στρατοπέδων συγκέντρωσης ενισχύοντας με την ρατσιστική πολιτική της την ξενοφοβία, τον νεοφασισμό και τον ρατσισμό.

Με την συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις για τα 46 χρόνια από την επέτειο εξέγερσης του Νοέμβρη 1973 βάζουμε μπροστά τις εργατικές διεκδικήσεις στις ΣΣΕ, το κοινωνικοασφαλιστικό, στα εργασιακά, στα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα για να μην περάσει για άλλη μια φορά πάνω από τις πλάτες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων η κυβερνητική ατζέντα που έχει ως όραμα την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου και την μεγέθυνση της κερδοφορίας του.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ καλεί τον κλάδο και όλους τους Ναυτεργάτες να πάρουν μαζικά μέρος στην αντιϊμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που θα ακολουθήσει στις 17/11/2019 προς την Αμερικανική πρεσβεία.

Αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ θα καταθέσει στεφάνι στον χώρο του Πολυτεχνείου το Σάββατο 16/11/2019 στις 12 το μεσημέρι.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Asoee79-696x464.jpg

 

 

1-DSCN0881.jpg

 

2-DSCN0882.jpg

 

3-DSCN0885.jpg

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2019 09:51