Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 13:02

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΝΑΥΤΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ -- Ανακοίνωση - Κάλεσμα Όλοι στις 29 Μάρτη 2019 στην Α΄ Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας

Γράφτηκε από τον

_ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ_ΠΕΝΕΝ.jpg

Συνάδελφοι,

Στις 29 Μαρτίου 2019 στις 9.00 π.μ θα πραγματοποιηθεί η Α΄ Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσής μας στην αίθουσα συνελεύσεων της ΠΝΟ (Κολοκοτρώνη 132, 2ος όροφος, στον Πειραιά).

Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα την περίοδο αυτή εξακολουθούν να υφίστανται τις συνέπειες μιας σκληρής και βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που είναι ενταγμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των τραπεζιτών και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.

Μία αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί το όραμα και τις στρατηγικές επιδιώξεις του κεφαλαίου, να ξεπεράσει αυτό την κρίση, να ανακάμψει και να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, φορτώνοντας τις συνέπειες στις πλάτες της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων λαϊκών στρωμάτων.

Είναι η πολιτική που εκπορεύεται από την Ε.Ε, το Δ.Ν.Τ, την Παγκόσμια Τράπεζα, τον ΟΟΣΑ και άλλους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς και οικονομικούς οργανισμούς, που είναι ταγμένη στα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Στην χώρα μας αυτή την πολιτική υλοποιεί πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία αποδείχνεται ότι αποτελεί την τελευταία τετραετία τη "χρυσή" εφεδρεία του αστικού συστήματος στην προσπάθειά του να πετύχει τους παραπάνω στόχους.

Η υπονόμευση των εργατικών δικαιωμάτων, το κοινωνικοασφαλιστικό, η φορομπηχτική πολιτική, οι πλειστηριασμοί, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, η επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, η μαζική ανεργία, η μετανάστευση της νεολαίας, είναι τα εργαλεία που βρίσκονται στην φαρέτρα της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία όπως και οι προηγούμενες (ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ) οδήγησαν στην μεγαλύτερη αναδιανομή και καταλήστευση του εργατικού εισοδήματος τη μεταπολεμική περίοδο, για να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση.....

Αυτή ακριβώς την πολιτική προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στη ναυτιλία. Είναι η πολιτική της διατήρησης και ενίσχυσης της εφοπλιστικής επιχειρηματικής ασυδοσίας, η ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας που εκφράζεται με την παροχή νέων προνομίων στο εφοπλιστικό κεφάλαιο (φοροασυλία, μαύρη ανασφάλιστη χαμηλόμισθη εργασία, εξοστρακισμός των Ελλήνων από τα ελληνικά πλοία, συντριβή των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, εφοπλιστική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, υπονόμευση των ΣΣΕ κ.λπ).

Τα ναυτεργατικά προβλήματα συσσωρεύονται, μεγεθύνονται και πολλαπλασιάζονται και η κυβέρνηση την ίδια στιγμή αγιοποιεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο, εμπαίζει, κοροϊδεύει και εξαπατά τον εργατικό κόσμο και παράλληλα εφαρμόζει μία σκληρή ταξική ναυτιλιακή πολιτική προκειμένου να είναι αρεστή με τα αφεντικά της, στο εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Απάντηση και διέξοδος σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική μπορεί να είναι μόνο η οργανωμένη μαζική και αγωνιστική απάντηση του ναυτεργατικού μας κόσμου. Η απογοήτευση, η αποστράτευση, ο ατομισμός, η ανάθεση, ο αναχωρητισμός από τους αγώνες είναι βούτυρο στο ψωμί της κυβερνητικής αντιλαϊκής πολιτικής και των εφοπλιστών.

Στην ίδια κατεύθυνση συμβάλλει τα μέγιστα στον παροπλισμό του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και η γνωστή πλειοψηφία της ΠΝΟ που προωθεί την ταξική συνεργασία, τους στημένους διαλόγους και με αυτή την "συνταγή" οδηγεί τμήματα του ναυτεργατικού κόσμου στην μοιρολατρία και στο τίποτα δεν μπορεί να γίνει.

Οι δυνάμεις αυτές του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού τρέμουν την οργανωμένη παρέμβαση των ναυτεργατών από τα κάτω, εχθρεύονται οποιαδήποτε αγωνιστική δράση και διεκδίκηση, είναι τυφλά προσηλωμένες στο δόγμα της εφοπλιστικής ανταγωνιστικότητας και της πάση θυσία διατήρησης του αναχρονιστικού - αντιδραστικού οικοδομήματος που έχουν διαμορφώσει διαχρονικά οι εφοπλιστές προκειμένου να διατηρούν κάτω από τον αυστηρό έλεγχό τους στο ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Το ίδιο μεγάλες είναι και οι ευθύνες των δυνάμεων του κομματικού συνδικαλισμού (Διοικήσεις ΠΕΜΕΝ - ΠΕΕΜΑΓΕΝ -ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ) οι οποίες εγκλωβισμένες σε μία αντιΠΕΝΕΝ θέση οδηγούνται συστηματικά στο περιθώριο και την απαξίωση από αυτούς που υποτίθεται ότι εκφράζουν ή εκπροσωπούν.

Βάζουν και οι ίδιοι την "σφραγίδα" τους υπονομεύοντας την ανάκαμψη και την αντεπίθεση του ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος που επιβάλλεται για να μπει φραγμός στην πολιτική Κυβέρνησης - εφοπλιστών.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι το κύριο βάρος για την ανασυγκρότηση του αγωνιστικού φρονήματος, της οργάνωσης και της αγωνιστικής διεκδίκησης αντικειμενικά πέφτει στις πλάτες της ΠΕΝΕΝ και του ιστορικού μας κλάδου, ο οποίος πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για την αντίσταση και την πάλη για τα ναυτεργατικά δικαιώματα. Ακριβώς αυτό θα είναι το κεντρικό πλαίσιο της συζήτησης, του προβληματισμού αλλά και των αποφάσεων της Α΄ Γενικής Συνέλευσης των μελών μας.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να πάρουν μέρος στη Συνέλευση, να εκφράσουν ελεύθερα, δημοκρατικά τις απόψεις και προτάσεις τους και να συμβάλλουν στην χάραξη και υλοποίηση της τακτικής της ΠΕΝΕΝ σε μία αγωνιστική ταξική κατεύθυνση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Πειραιάς 12/3/2019                                                                                                                                                            

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019 13:06