Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 06:21

Απλήρωτες εργατοώρες από τον Μάιο και επικείμενες απολύσεις στο νοσοκομείο «Αττικό»

Γράφτηκε από τον

2020-09-29_100756.jpg

Σε 34 εργαζόμενους του νοσοκομείου «Αττικό», 13 γιατρούς και 24 λοιπό προσωπικό από τους 130 που προσελήφθησαν λόγω της πανδημίας δεν έχουν καταβληθεί από τον Μάη οι εφημερίες, οι αργίες και τα νυχτερινά. «Αβέβαιο είναι αν και πότε θα καταβληθούν τα ήδη δεδουλευμένα» αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων στο νοσοκομείο, που παράλληλα καταγγέλλει ότι τις επόμενες μέρες δεκάδες επικουρικοί εργαζόμενοι της διοικητικής, τεχνικής υπηρεσίας και του ιματισμού απολύονται.

Σχετικά με τα δεδουλευμένα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η αιτία σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία του Νοσοκομείου είναι ότι δεν υπάρχει κονδύλι και ότι είναι θέμα της Περιφέρειας, χωρίς σαφή απάντηση για το τι θα γίνει. Είναι συνηθισμένη η τακτική να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο, από τη Διοίκηση στην ΥΠΕ, στην Κυβέρνηση και το αντίστροφο και τελικά να την “πληρώνουν” οι εργαζόμενοι» σημειώνει το Σωματείο.

Σε ότι αφορά τις επικείμενες απολύσεις το Σωματείο υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση δεν απαντά. «Αρνείται ως τώρα προκλητικά ακόμα και να παρατείνει τη σύμβαση εργασίας τους» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Να σημειωθεί, ότι με τις απολύσεις των διοικητικών επικουρικών, μια σειρά υπηρεσίες (μισθοδοσία, προμήθειες, θέματα προσωπικού, διοικητική κάλυψη γενικής εφημερίας κ.λπ.) θα σταματήσουν τη λειτουργία τους» υπογραμμίζει το Σωματείο.

Με βάση τα παραπάνω, οι εργαζόμενοι του «Αττικό» αποφάσισαν σειρά κινητοποιήσεων:

Έκτακτη συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας σήμερα Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου στις 5 μ.μ., που οργανώνουν συντονιστικές επιτροπές αγώνα συμβασιούχων και σωματείων νοσοκομείων.

-Συμμετοχή στην στάση εργασίας την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, 7-10 π.μ. (συγκέντρωση 9 π.μ. στο υπουργείο Υγείας) για να αποτραπούν οι απολύσεις και να απαιτηθεί η μονιμοποίηση όλων των εκτάκτων.

-Από την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου καθημερινές στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις στην πύλη του Νοσοκομείου.

-Καλεί σε κλιμάκωση με απεργιακή κινητοποίηση σε όλη την υγεία

πηγη: thepressproject.gr