Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 06 Μαϊος 2015 00:00

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Γράφτηκε από τον

177edited1.jpg

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Αριθμ. Απόφ. Εγκρίσεως 1242/1915 Πρωτοδ. Αθηνών

Α.Μ. Πρωτοδ. Πειραιώς 1

Τμήμα ΓΣΕΕ

Δημοσθένους Ομηρίδου Σκυλίτση 19, Τ.Κ. 185 31 Πειραιάς,

τηλ. 210.4100830, Fax 210.4177697, e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος του Μνημείου των Εργατών που σκοτώθηκαν στις απεργίες του 1923.

Ενώ σαν Ε.Κ.Π είχαμε έγκαιρα ειδοποιήσει και γραπτώς και προφορικώς τις αρμόδιες υπηρεσίες και το γραφείο του Δημάρχου για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της Εργατικής Πρωτομαγιάς από τα σωματεία της πόλης, δυστυχώς το μνημείο παρουσίαζε εικόνα εγκατάλειψης και όχι λόγω των έργων υπήρχαν ακόμα και κάδοι σκουπιδιών υπερχειλισμένοι μπροστά στο μνημείο.

Στο ίδιο το μνημείο υπήρχαν επιγραφές οι οποίες δεν είχαν καθαριστεί. Αυτή η εικόνα εγκατάλειψης του μνημείου είναι απαράδεκτη και αν μη τι άλλο δείχνει από πλευράς δημοτικής αρχής περιφρόνηση και ασέβεια προς τους εργαζόμενους του Πειραιά αλλά και προς τις αξίες που αντιπροσωπεύει η Εργατική Πρωτομαγιά για τους εργαζόμενους και το λαό του Πειραιά γενικότερα.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή και το Δήμαρχο προσωπικά να φροντίσουν το συντομότερο για την αποκατάσταση και ανάδειξη του μνημείου.

Η Διοίκηση