Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 19:19

Μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο στη Στροφυλιά στην Εύβοια

Γράφτηκε από τον

evb-min-1-750x536.jpg

Με ένα πολύ μεγάλο και μαχητικό συλλαλητήριο στον κόμβο της Στροφυλιάς στη Βόρεια Εύβοια οι πυρόπληκτοι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και αλληλέγγυοι/ες από άλλες περιοχές, διατράνωσαν σήμερα τη θέλησή τους να αγωνιστούν συλλογικά για να «ζήσουν στον τόπο τους», απαιτώντας όλα τα αναγκαία και καταδικάζοντας την κυβερνητική πολιτική.

Οι συγκεντρωμένοι κατέκλυσαν από νωρίς το χώρο της συγκέντρωσης, που είχαν καλέσει το Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Εύβοιας, αγροτικοί σύλλογοι της περιοχής, επιτροπές αγώνα κατοίκων από χωριά και άλλοι φορείς για τις 7 μ.μ. στον κόμβο της Στροφυλιάς. Εμφανής ήταν η συμμετοχή της νεολαίας της Εύβοιας, που έδωσε στην πρώτη γραμμή πυρός την μάχη ενάντια στις φλόγες, όταν το επιτελικό κράτος και η κυβέρνηση της ΝΔ είχαν αφήσει την περιοχή αβοήθητη απέναντι. Με μπλουζάκια με συνθήματα κατά της πολιτικής που καίει τις ζωές μας, οι συλλογικότητες που διαμορφώθηκαν μέσα στις δύσκολες ώρες της πυρόσβεσης έκαναν την εμφάνισή τους. «Οι πολιτικές σας δολοφονούν τη φύση, εμείς δε θα αφήσουμε αυτήν τη γη να σβήσει!», έγραφε πικέτα της Επιτροπής Πληγέντων Ροβιών.

«Δώστε λεφτά για πυροσβεστικά και όχι για αεροπλάνα πολεμικά», «Αποζημιώσεις και αντιπλημμυρικά – Όχι στις μπίζνες μετά τη φωτιά», «Καήκανε τα δάση και οι κόποι μας – Αγώνας για να ζήσουμε στον τόπο μας», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν πρόεδροι και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και επιτροπών αγώνα της περιοχής, που ανέδειξαν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων, των αγροτών και των εργαζόμενων και κατέδειξαν το πλήρως ανεπαρκές όσον αφορά τα λαϊκά προβλήματα και αντιδραστικό των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Αποκαλυπτικό το πανό της Επιτροπής Πυρόπληκτων Κηρίνθου που έγραφε: «Μήνυμα 112: Δέντρα εκκενώστε την Β. Εύβοια, έρχονται οι επενδυτές».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτσούμπα, καθώς και άλλων πολιτικών κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς.

Αγωνιστές/στριες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΝΑΡ και της νΚΑ, της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και της ταξικής πτέρυγας συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Μεταξύ αυτών ο Νίκος Αδαμόπουλος μέλος της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Μιχάλης Ρίζος μέλος της ΠΕ του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, ο Γιώργος Τζίμας μέλος του ΚΣ της νΚΑ.

Το παρόν έδωσε η περιφερειακή σύμβουλος Στερεάς με την Αριστερή Παρέμβαση Νίκη Πολυζώη. Η περιφερειακή κίνηση είχε απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Ο Κώστας Τουλγαρίδης μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΑΔΕΔΥ εκ μέρους των Παρεμβάσεων μετέφερε το μήνυμα αλληλεγγύης και αγωνιστικής κλιμάκωσης του εργατικού κινήματος.

 

 

πηγη: prin.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021 20:28