Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2020 08:57

Αρνητικό πρόσημο στην αγορά του Πειραιά

Γράφτηκε από τον

peiraias_pyrgos.jpg

 

Οπως τονίζουν οι έμποροι, για ακόμα μια φορά διαπιστώθηκε ότι τα παρατεταμένα έργα του τραμ και του μετρό, όπως επίσης και το κυκλοφοριακό λειτουργούν αποτρεπτικά στην επισκεψιμότητα της αγοράς.

Οι χειμερινές εκπτώσεις δεν βοήθησαν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Πειραιά να ανακάμψουν οικονομικά, όπως έδειξε η έρευνα που διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ).

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 73% των καταστημάτων δήλωσε πτώση, το 22% παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και μόνο ένα ποσοστό της τάξης του 5% σημείωσε άνοδο πωλήσεων. Από τα καταστήματα που κινήθηκαν πτωτικά, το 70% δήλωσε πτώση έως 20% και το υπόλοιπο 30% δήλωσε μεγαλύτερο ποσοστό πτώσης στις πωλήσεις του. Οσον αφορά τις επιλογές των καταναλωτών, ο κλάδος της ένδυσης-υπόδησης ήταν πρώτος στις προτιμήσεις του.

Σύμφωνα με τον ΕΣΠ, τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αποδεικνύουν ότι η καταναλωτική συμπεριφορά ήταν συγκρατημένη, παρά το γεγονός ότι τα καταστήματα υποδέχτηκαν τις εκπτώσεις με γενναία ποσοστά. Αποτέλεσμα ήταν οι μικρές και οι μεσαίες επιχειρήσεις του Πειραιά να μην επωφεληθούν οικονομικά από τις χειμερινές εκπτώσεις.

Οπως τονίζουν οι έμποροι, για ακόμα μια ακόμη φορά διαπιστώθηκε ότι τα παρατεταμένα έργα του τραμ και του μετρό, όπως επίσης και το κυκλοφοριακό δημιουργούν δυσμενείς συνθήκες και λειτουργούν αποτρεπτικά στην επισκεψιμότητα της αγοράς του Πειραιά.

Επίσης, μεγάλο ποσοστό καταστηματαρχών αναφέρθηκε στον θεσμό των ενδιάμεσων εκπτώσεων, δηλώνοντας ότι δημιουργεί σύγχυση και αποπροσανατολίζει τους καταναλωτές και για τον λόγο αυτό ζητούν την κατάργησή του.

πηγη: efsyn.gr