Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2021 12:47

Η Amazon έκλεψε 62 εκατ. δολάρια από τα φιλοδωρήματα των διανομέων της

Γράφτηκε από τον

2021-02-04_145213.png

Να επιστρέψει ένα ποσό κοντά στα 62 εκατ. δολάρια από τα φιλοδωρήματα που πλήρωναν οι πελάτες της για τους διανομείς της εταιρείας επί σχεδόν τρία χρόνια καλείται τώρα η Amazon, καθώς η εταιρεία αντί να τα μοιράσει στους εργαζόμενους, τα κρατούσε για δική της χρήση.

Την αποκάλυψη έκανε η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC), η οποία ανέφερε πως η Amazon, από το 2016 μέχρι και το 2019, παρότι δέσμευε τα χρήματα που πλήρωναν οι πελάτες της ως φιλοδώρημα για τους διανομείς της, τελικά τα διέθετε για δική της χρήση.

«Αντί να αποδώσει το 100% των φιλοδωρημάτων των πελατών της για τους οδηγούς, όπως είχε δεσμευτεί να κάνει, η Amazon χρησιμοποίησε η ίδια τα χρήματα αυτά» δήλωσε ο Ντάνιελ Κάουφμαν, αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου Προστασίας των Καταναλωτών της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της Washington Post, η Amazon άλλαξε στα τέλη του 2016 την πολιτική πληρωμών, μειώνοντας το ύψος της πληρωμής των υπαλλήλων της, και καλύπτοντας το ποσό της μείωσης από τα φιλοδωρήματα. Η εταιρεία συνέχιζε να υποστηρίζει προς τους εργαζόμενους πως λαμβάνουν κανονικά τα φιλοδωρήματά τους, παρά τα παράπονα των εργαζόμενων.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, μετά τις αποκαλύψεις, η εταιρεία θα πληρώσει πρόστιμο 62 εκατ. ευρώ, ενώ δεσμεύτηκε πως στο εξής θα πληρώνει 18 έως 25 δολάρια την ώρα στους εργαζόμενους διανομείς, οι οποίοι και θα εισπράττουν το 100% των φιλοδωρημάτων που θα πληρώνουν οι πελάτες μέσω της εφαρμογής της Amazon.

πηγη; thepressproject.gr