Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 09:01

Πού πηγαίνει το λίπος της κοιλιάς όταν αδυνατίζουμε Μια έρευνα που θα σου λύσει την απορία που σε τυραννάει όποτε κάνεις διατροφή.

Γράφτηκε από τον

74217770-l_y4gj.jpg

Αργύρης Κούρσαλης

Πραγματικά όταν έχεις βάλει αρκετά κιλά, το να ξεκινήσεις διατροφή για να τα χάσεις μοιάζει με ολόκληρο βουνό που πρέπει να σκαρφαλώσεις. Δύσκολα πιστεύεις ότι θα μπορέσεις να τα καταφέρεις.

Διότι ξεκινάς με μια πολύ απλή και δικαιολογημένη απορία: και που θα πάνε όλα αυτά τα κιλά όταν χαθούν;

Η επιστήμη έχει την απάντηση στο ερώτημα

Προφανώς επειδή δεν υπάρχουν κάποιες άλλες διαστάσεις που ρουφάνε τα παραπανίσια κιλά λες κι είναι ηλεκτρικές σκούπες, λογικό είναι να υπάρχει κάποια άλλη επιστημονική εξήγηση.

Εμείς την βρήκαμε σε μια έρευνα που δημοσιεύθηκε για λογαριασμό του UNSW Science του Σίδνεϋ. Εκεί μια ομάδα ειδικών έφτασε στο συμπέρασμα πως -σε αντίθεση με ό,τι πίστευαν οι περισσότεροι- το βάρος που χάνουμε δεν μετατρέπεται σε θερμότητα ή ενέργεια. Αντίθετα το εκπνέουμε.

Ναι, πολύ καλά ακούσατε.Τα αποτελέσματά τους, τα οποία δημοσιεύτηκαν στο British Medical Journal, έδειξαν πως 10 κιλά λίπους μετατρέπεται σε 8,4 κιλά διοξειδίου του άνθρακα κατά τις εκπνοές μας, ενώ τα υπόλοιπα 1,6 κιλά φεύγουν από πάνω μας μέσω της ούρησης, του ιδρώτα και άλλων σωματικών υγρών.

«Η σωστή απάντηση για το που πάει το λίπος όταν το χάνουμε, είναι πως γίνεται διοξείδιο του άνθρακα. Αέρας γίνεται!» δηλώνει χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος της έρευνας, Ruben Meerman.

O εν λόγω επιστήμονας ενδιαφέρθηκε για το ζήτημα όταν και ο ίδιος έχασε 15 κιλά σε κάποια φάση της ζωή του -και όταν ρώτησε διαφόρους γιατρούς, εντυπωσιάστηκε από το γεγονός πώς κανένας δεν μπορούσε να του απαντήσει με σιγουριά.

«Οι υπολογισμοί μας δείχνουν ότι οι πνεύμονες αποτελούν το βασικό όργανο αποβολής του λίπους από το σώμα μας» καταλήγουν οι ερευνητές,της ομάδας του Meerman στην έρευνά τους.

Λύνοντας μια για πάντα την απορία του υπεύθυνου τους. Αλλά και τη δικιά μας σχετικά με το που πάνε τα κιλά της κοιλιάς μας όποτε κάνουμε διατροφές και δίαιτες.

πηγη: gr.askmen.com