Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 04 Μαϊος 2021 14:15

4 τροφές που θα θωρακίσουν την καρδιά σου

Γράφτηκε από τον

external-content.duckduckgo.com.jpg

Κράτα τις καρδιοπάθειες μακριά με τα παρακάτω.

Η διατροφή είναι το κομμάτι που διαδραματίζει τον σημαντικότερο ρόλο στην υγεία σου. Κάθε μέρα διαβάζεις και ακούς τόσα, που πλέον δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Τι είναι καλό να τρως τελικά, και τι όχι; Το κρασί κάνει καλό στην καρδιά σου και αν ναι ποια είναι η σωστή ποσότητα που μπορείς να πιείς;

Ερευνητές από το Αμερικάνικο Κολλέγιο Καρδιολογίας πραγματοποίησαν κάποιες μελέτες με στόχο να διευκρινίσουν με ακρίβεια ποια τρόφιμα πρέπει όλοι να τρώμε για μια πιο υγιή καρδιά. Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας έπειτα από έλεγχο 60 μελετών.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως αυτές οι 4 τροφές είναι οι καλύτερες για να θωρακίσεις την καρδιά σου.

#1. Αμύγδαλα

blog featured almonds 20181018

Αυτοί οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία βοηθούν στη μείωση της LDL χοληστερόλης. Επιπλέον, είναι μια καλή πηγή της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Ε, η οποία διατηρεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα υγιές.

#2. Μήλα

8fc applesphotomollykimball

Την παροιμία «ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα» τη γνωρίζεις; Αυτό αρκεί για να καταλάβεις πόσο καλό κάνουν τα μήλα. Επιπλέον, το συγκεκριμένο φρούτο και η φλούδα τους περιέχουν διαλυτές ίνες, που καθαρίζουν τα τοιχώματα των αρτηριών.

#3. Μύρτιλo

myrt

Τα μικρά αυτά μπλε φρούτα έχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται πτεροστιλβένιο, το οποίο μπορεί να διεγείρει τα ηπατικά κύτταρα για καλύτερη καταστροφή του λίπους και της χοληστερόλης. Περιέχουν επίσης φλαβονοειδή, τα οποία μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση.

#4. Καφές

pp hot coffee rf istock

Κάπου εδώ μπορείς να αναστενάξεις από ανακούφιση και δικαίωση, αφού διαπιστώθηκε πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καφέ συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας και χωρίς κίνδυνο καρδιακών προβλημάτων, όπως υπέρταση ή αρρυθμίες.

Θυμήσου όμως: η υπερβολική ζάχαρη και η προσθήκη κρέμας μπορεί να μειώσει τα οφέλη του καφέ.

ΠΗΓΗ: ratpack.gr