Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 09:03

Τι μπορείς να κάνεις για την τριχόπτωση

Γράφτηκε από τον

trixoptosi-1.jpg

Σύμφωνα με την επιστήμη, ένα ανθρώπινο κεφάλι έχει περίπου 10.000 με 150.000 τρίχες. Όλα καλά αν είσαι στις 150.000. Τα «καμπανάκια» αρχίζουν να χτυπάνε όταν βλέπεις να οδεύεις ολοταχώς προς τις 10.000…

Τριχόπτωση, λοιπόν. Ένα ευαίσθητο ζήτημα που δεν αφορά μόνο στον ανδρικό πληθυσμό αλλά και τον γυναικείο, ένα ζήτημα που πολλές φορές καταφέρνει και μας ρίχνει την αυτοπεποίθηση και την ψυχολογία μας γενικότερα.

Για να μην μπερδευόμαστε, εξηγούμαστε: υπάρχει και η φυσιολογική τριχόπτωση που συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους καθώς η τρίχα είναι ζωντανός οργανισμός που ανακυκλώνεται. Υπάρχουν δε, περίοδοι στη ζωή ενός ανθρώπου που είτε λόγω αυξημένου άγχους είτε λόγω διατροφής μπορεί να χάνει αρκετές τρίχες όμως κάτι τέτοιο είναι συνήθως παροδικό.

Τι γίνεται όμως με την περίπτωση κατά την οποία συνειδητοποιούμε ότι χάνουμε αρκετές τρίχες κατά τη διάρκεια της μέρας οι οποίες μάλιστα δεν επανεμφανίζονται; Αυτή η τριχόπτωση είναι γνωστή ως παθολογική και είναι εκείνη που δημιουργεί την αραίωση στο κεφάλι (αλωπεκία).

Ποιες είναι οι αιτίες για την τριχόπτωση;

Οι βασικότερες αιτίες για την τριχόπτωση είναι οι εξής:

1)Δερματική πάθηση

2)Κληρονομικότητα

3)Άγχος

4)Διατροφή

5)Γήρανση

6)Υπερβολική δόση φαρμάκων

Οι παραπάνω αιτίες αφορούν και άνδρες και γυναίκες και σε πρώτο στάδιο, εάν η παραπάνω αλλαγή στο τριχωτό σας έχει εμφανιστεί επειδή συνέβη κάτι από τα παραπάνω, τότε μπορείτε πριν επισκεφτείτε κάποιον ειδικό, να ακολουθήσετε τα εξής:

Τρόποι πρόληψης & αντιμετώπιση τριχόπτωσης

  • Να ισορροπήσετε τη διατροφή σας
  • Να κάνετε χρήση βιταμινών όπως βιταμίνη C & E (ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και ο σίδηρος συμβάλλουν στην υγεία της τρίχας).
  • Να αποφεύγετε την έκθεση των μαλλιών σε ακραίες καιρικές συνθήκες (π.χ ο ήλιος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού)
  • Να κοιμάστε ικανοποιητικά και να ξεκουράζετε τον οργανισμό σας
  • Να χρησιμοποιήσετε ειδικά προϊόντα προϊόντων περιποίησης των μαλλιών

Για την περιποίηση μαλλιών υπάρχουν αρκετές επιλογές και ειλικρινά πολλές φορές το να βρεις την κατάλληλη, είναι μια διαδικασία… χαοτική! Για αυτό κι εμείς ψάξαμε και ξεχωρίσαμε τη γυναικεία σειρά της BODY FARM με βιοτίνη, ginkgo, αγριοκάστανο & δάφνη με ήπια σύνθεση χωρίς ερεθιστικούς παράγοντες (SLS, SLES), πλούσιο σε βιταμίνες και ενεργά φυσικά συστατικά που ενυδατώνουν και δυναμώνουν τα μαλλιά χαρίζοντας τους όγκο, ενώ παράλληλα αναζωογονούν και τονώνουν το τριχωτό της κεφαλής, θρέφοντας τον βολβό της τρίχας.

Για τους άνδρες υπάρχει, αντίστοιχα, η σειρά της BODY FARM με βιοτίνη, μωβ ginseng & δάφνη.

Και οι δύο σειρές βρίσκονται για τον μήνα Απρίλιο στο e-shop του Cretan Physis στην προνομιακή συσκευασία των 2 προϊόντων στην τιμή του ενός!

Εκτός όμως από τις παραπάνω προσφορές της Cretan Physis, υπάρχουν και μερικές ακόμα πολύ δυνατές επιλογές για να καταπολεμήσετε την τριχόπτωση: σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα, λοιπόν, να δοκιμάσετε από την εταιρία RIZES το τονωτικό σαμπουάν μαλλιών, με 100% κρητικό, βιολογικό ελαιόλαδο & λάδι αργκάν και προβιταμίνη Β5 που ενυδατώνει τα μαλλιά και αποτρέπει την τριχόπτωση. Είναι ιδανικό και για άνδρες αλλά και για γυναίκες. Μία ακόμη λύση είναι το σαμπουάν ενδυνάμωσης μόνο για άνδρες από την εταιρία KALLISTON, με βιολογικό ελαιόλαδο, δαφνέλαιο, βιοτίνη και ειδικά αμινοξέα.

Αναλάβετε δράση και σταματήστε να μετράτε μοιρολατρικά από το 150.000 στις 10.000.

Πηγή: daynight.gr - newsbomb.gr