Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 09:29

Χορτοφαγική διατροφή: 7 λόγοι που αυξάνει το προσδόκιμο ζωής

Γράφτηκε από τον

XORTOFAGIKO_PIATO.jpg

Πολλές μελέτες των τελευταίων χρόνων έχουν διαπιστώσει ότι οι χορτοφάγοι είναι πιο υγιείς και ζουν περισσότερο συγκριτικά με όσους καταναλώνουν κρέας και ζωικά παράγωγα.

Η χορτοφαγική διατροφή έχει προκαλέσει έντονο επιστημονικό ενδιαφέρον λόγω και των αδιαμφισβήτητων πλέον επιπτώσεων της συχνής κατανάλωσης κόκκινου κρέατος στην υγεία.

Η άμετρη κατανάλωση κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων παραγώγων κρέατος (αλλαντικά) σχετίζεται με αύξηση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου και μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης.

Μια υγιεινή διατροφή, όπως η χορτοφαγική, μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους και στην διατήρησή του σε βάθος χρόνου.

Δείτε παρακάτω τους λόγους που οι χορτοφάγοι ζουν περισσότερο, σύμφωνα με μελέτες που δημοσιεύθηκαν στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA Internal Medicine.

Χαμηλότερη αρτηριακή πίεση

Μικρότερος κίνδυνος πρόωρου θανάτου: Όλα τα κορεσμένα λιπαρά που περιέχονται στο κρέας, καθώς και η χοληστερόλη μπορούν να φράξουν τις αρτηρίες, κάτι που αποφεύγεται με τη χορτοφαγική διατροφή.

Βελτίωση της διάθεσης μετά από μόλις δύο εβδομάδες χορτοφαγικής διατροφής.

×

Λιγότερες πιθανότητες καρδιαγγειακών παθήσεων.

×

Μικρότερος κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου και ειδικά καρκίνου του μαστού.

×

Χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου: Η υγιεινή διατροφή δεν θεραπεύει τον διαβήτη, μπορεί όμως να μειώσει τον κίνδυνο, καθώς διατηρεί σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

×

Απομακρύνεται ο κίνδυνος παχυσαρκίας: Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα επίπεδα της χοληστερόλης και του Δείκτη Μάζας Σώματος.

πηγη: onmed.gr