Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 03 Δεκεμβρίου 2018 09:00

ΓΑΛΛΙΑ: Αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας αποφάσισε η κυβέρνηση

Γράφτηκε από τον

macron.jpg

Εν μέσω έντονης φημολογίας περί κήρυξης της Γαλλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη της γαλλικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων των «κίτρινων γιλέκων».

Σύμφωνα με πηγή των Ηλυσίων Πεδίων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμ. Μακρόν και οι αρμόδιοι υπουργοί δεν συζήτησαν το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Η ίδια πηγή είπε ότι συζήτησαν την αναδιαμόρφωση των δυνάμεων ασφαλείας για την αντιμετώπιση μελλοντικών διαδηλώσεων.

Αμέσως μετά την επιστροφή του στο Παρίσι από το Μπουένος Άιρες όπου συμμετείχε στη σύνοδο των G20, ο Εμ. Μακρόν επισκέφθηκε την Αψίδα του Θριάμβου, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία στις ζημιές που προκλήθηκαν στο μνημείο από τα χθεσινά επεισόδια, αλλά και να μεταδώσει μία εικόνα «εθνικής ενότητας» ως είθισται σε ανάλογες περιπτώσεις.

Όπως ανακοινώθηκε, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε από τον πρωθυπουργό Εντ. Φιλίπ, να δεχτεί τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο καθώς και εκπροσώπους των διαδηλωτών.

 (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP) - 902.gr