Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2020 14:32

ΚΑΤΑΡ Άλλοι 67 θάνατοι μεταναστών εργατών στα έργα για το Μουντιάλ και τις άλλες κατασκευές

Γράφτηκε από τον

qatar-2.jpg

Πίσω από τα σόου με τα γήπεδα για το Μουντιάλ βρίσκονται οι θάνατοι δεκάδων εργατών (φωτ. από προχθεσινά εγκαίνια στο Κατάρ)

Πηγή: Associated Press

Άλλοι 67 μετανάστες εργάτες από το Νεπάλ έχασαν τη ζωή τους στο Κατάρ τους τελευταίους 5 μήνες, δουλεύοντας στα έργα υποδομής για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 και στις άλλες κατασκευές που σχετίζονται με αυτό.

Σε άλλη μια μεγάλη εμπορευματοποιημένη αθλητική διοργάνωση, όπως και σε προηγούμενα Μουντιάλ και Ολυμπιακούς Αγώνες, η εργατική τάξη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας της έλλειψης επαρκών μέτρων προστασίας των εργαζομένων που δουλεύουν στην κατασκευή των έργων, αφού αυτά αποτελούν... «κόστος», την ώρα που γύρω - γύρω «χορεύουν» αστρονομικά κεφάλαια.

Έτσι, παρά την γενικευμένη κατακραυγή που είχαν προηγηθεί το προηγούμενο διάστημα για τα αλλεπάλληλα θανατηφόρα εργατικά «ατυχήματα», παρά τις «μεταρρυθμίσεις» που είχαν υποσχεθεί οι αρχές του Κατάρ, δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail» αναφέρει ότι 67 εργάτες από το Νεπάλ πέθαναν στην αραβική χώρα μεταξύ 16 Ιούλη και 15 Νοέμβρη.

Σημειώνεται πως οι μετανάστες εργάτες από το Νεπάλ εκτός από την κατασκευή των εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ δουλεύουν και σε πλήθος άλλων κατασκευών στο Κατάρ που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη διοργάνωση. Εκτιμήσεις κάνουν για εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες εργάτες στα έργα σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ; 902.gr