Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2020 11:22

Ο Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας δολοφονήθηκε με τηλεχειριζόμενο πολυβόλο;

Γράφτηκε από τον

iran-dolofonia-epistimonas.jpg

Μια έκθεση φέρεται να παρουσιάζει νέα στοιχεία για τη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα Μοχσέν Φαχριζαντέχ, που έχει δημιουργήσει ξανά εκρηκτική εστία αντιπαράθεσης της Τεχεράνης με το Τελ Αβίβ και άλλες δυτικές χώρες.

);background-size:25px 7px;background-position:center left;background-repeat:no-repeat;text-decoration:none;" target="_blank">powered by Rubicon Project

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε νεότερες πληροφορίες για το χτύπημα που αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με τις οποίες ο Φαχριζαντέχ δολοφονήθηκε από ένα τηλεχειριζόμενο πολυβόλο.

Ο κορυφαίος επιστήμονας της χώρας, που θεωρούνταν εγκέφαλος του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, οδηγούσε με τη γυναίκα του ένα αλεξίσφαιρο όχημα το πρωί της Παρασκευής. Οι δυο τους συνοδεύονταν από ένα κονβόι τεθωρακισμένων οχημάτων.

Σε κάποιο σημείο, το κονβόι προσπέρασε το όχημα του Φαχριζαντέχ για να ασφαλίσει την περιοχή, τότε ακούστηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, κάτι που ανάγκασε τον Ιρανό επιστήμονα να σταματήσει στην άκρη του δρόμου, καθώς νόμιζε ότι το αυτοκίνητό του αντιμετώπιζε πρόβλημα. Τότε ενεργοποιήθηκε το τηλεχειριζόμενο πολυβόλο που ήταν τοποθετημένο σε ένα όχημα Nissan που βρισκόταν περίπου 150 μέτρα μακριά. Μία από τις σφαίρες τον χτύπησε στην πλάτη, ενώ λίγα λεπτά αργότερα το Nissan εξερράγη. Αυτό φέρεται να επισημαίνει η έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο.

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι «το περιστατικό είχε διάρκεια περίπου τρία λεπτά και δεν ήταν παρόν κανένας δολοφόνος, επειδή οι σφαίρες προήλθαν από αυτόματα όπλα». Ο ιδιοκτήτης του Nissan δεν κατοικεί πλέον στο Ιράν.

Μία περιγραφή του βίαιου περιστατικού έδωσαν στη δημοσιότητα και οι New York Times, η οποία όμως, παρότι επικαλείται τον ιρανικό Τύπο, είναι πολύ διαφορετική από εκείνη του Fars.

Σύμφωνα με τους NYT το Nissan ήταν παγιδευμένο και εξερράγη τη στιγμή που μια ομάδα 12 οπλισμένων ανδρών βρέθηκε στο σημείο είτε με μοτοσικλέτες είτε με αυτοκίνητα και άνοιξε πυρ.

πηγη: efsyn.gr