Σήμερα: 25/09/2021
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

_ΣΕ_ΣΚΑΛΩΣΙΑ.jpg

Όλα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά την νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει συγκρότηση μικτών κλιμακίων (ΥΕΝ - ΠΝΟ - Ναυτεργατικών Σωματείων) για την διενέργεια ελέγχου επί των εργασιακών προβλημάτων στα πλοία της επιβατηγού Ναυτιλίας, νόμος 4504/2017 άρθρο 144, από την πλευρά της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών του ΥΕΝ αναδεικνύεται και προβάλλεται ο ισχυρισμός ότι για τις όποιες παραβάσεις διαπιστώνονται και καταγράφονται, επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Με αφορμή τον σχετικό νόμο (4504/2017 Άρθρο 144) και ακολούθως την τροποποίηση που έγινε με τον μεταγενέστερο 4770/2021, είχαμε γραπτώς διατυπώσει τις θέσεις μας σχετικά με τα μικτά κλιμάκια και τις ανύπαρκτες αρμοδιότητες στους εκπροσώπους των Ναυτεργατών αλλά και επιπρόσθετα για την σκανδαλώδη μείωση των προστίμων.

Όλο αυτό το διάστημα των τελευταίων ετών (2017 - 2021) έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες έλεγχοι για τα εργασιακά - Ναυτεργατικά προβλήματα που συνδέονται με τις ισχύουσες ΣΣΕ αλλά και ευρύτερα της ναυτικής νομοθεσίας και έχουν διαπιστωθεί σε πολλές δεκάδες πλοία παραβιάσεις οι οποίες είναι καταγεγραμμένες στα σχετικά πορίσματα.

Ζητούμε από το Υπουργείο Ε.Ν. και τις αρμόδιες υπηρεσίες να μας παράσχουν ή να δώσουν στην δημοσιότητα τα παρακάτω στοιχεία:

Πόσα είναι τα πλοία στα οποία διενεργήθηκαν έλεγχοι, σε πόσα από αυτά ανά έτος καταγράφηκαν στα σχετικά πορίσματα παραβάσεις, ποιές ναυτιλιακές εταιρίες αφορούσαν, ποιά ήταν τα συγκεκριμένα πλοία, ποιούς τομείς αφορούσαν οι παραβάσεις κατά πλοίο, ποιά ήταν τα επιβληθέντα πρόστιμα και πόσα από αυτά την ίδια χρονική περίοδο έχουν εισπραχθεί.

Κοινή διαπίστωση της Ναυτεργατικής πλευράς σε όλους αυτούς τους ελέγχους είναι ότι η καταγραφή των παραβιάσεων επί των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων δεν οδηγεί σχεδόν ποτέ στην αποκατάστασή τους.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες με την σειρά τους επαναλαμβανόμενα προφασίζονται ότι δεν έχουν κανένα άλλο μέτρο και μέσον στα χέρια τους πλην των παραβάσεων για να επιβάλουν την υφιστάμενη νομοθεσία.

Κατόπιν όλων των παραπάνω θεωρούμε απολύτως αναγκαίο η παραβίαση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων να αποτελεί ισχυρό λόγο απαγόρευσης του απόπλου από πλευράς λιμενικών αρχών, ώστε να επιβάλλεται η εφαρμογή της ΣΣΕ και της κείμενης νομοθεσίας.

Για τον λόγο αυτό ζητούμε να υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ετικέτες

ynanp_.jpg

Με πρωτοβουλία της ΠΝΟ έγινε στις 22/9/2021 συνάντηση του Υπουργού Ε.Ν με ομάδα Ναυτεργατικών Σωματείων της ΠΝΟ με επικεφαλής τον νέο Γ.Γ της Ομοσπονδίας.

Στην συνάντηση αυτή κατ' αρχάς δήλωσε και η ΠΕΝΕΝ ότι θα λάβει μέρος θέτοντας τρία βασικά προαπαιτούμενα.

- Να συνέλθει η Διοίκηση της ΠΝΟ να καθορίσει το πλαίσιο των αιτημάτων προς τον υπουργό Ε.Ν.

- Να διατυπωθεί γραπτό υπόμνημα που θα περιλαμβάνει τα κεντρικά ναυτεργατικά προβλήματα και την πολιτική κυβέρνησης - εφοπλιστών σε αυτά. Βάση αυτού του υπομνήματος, πέρα από την όποια συζήτηση, να απαιτήσουμε να δοθεί γραπτή απάντηση σε αυτό από τον Υπουργό Ε.Ν.

- Η αντιπροσωπεία της ΠΝΟ να είναι κατά το δυνατό ολιγομελής και σε κάθε περίπτωση αντιπροσωπευτική των τάσεων και των σωματείων που πλαισιώνουν την ΠΝΟ.

Όπως φάνηκε στην συνέχεια η δημοκρατία του νέου Γ.Γ και της ομάδας του, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις και τις επικοινωνιακές φανφάρες, επέλεξε να πάνε "χύμα" στο ΥΕΝ με προφανή σκοπό ο καθένας να λέει "το μακρύ και το κοντό του" και με τον τρόπο αυτό να απαλλάξουν την κυβέρνηση και τον Πλακιωτάκη από οποιαδήποτε πραγματική πίεση για την ουσία της αντιλαϊκής και αντιναυτεργατικής πολιτικής τους!

Είναι και αυτό ένα ακόμη δείγμα της δημοκρατίας για την οποία κόπτονται τόσο καιρό οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στην συνέχεια διαβάσαμε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε και υπέγραψε προσωπικά ο Γ.Γ. Μ. Τσικαλάκης και στην οποία αναφέρει τα σωματεία που εκπροσωπούνταν στην συνάντηση με τον ΥΕΝ.... με προφανή στόχο να εκθέσει τους μη συμμετέχοντες σ' αυτή!!

Αντιλαμβάνεται υποθέτουμε ότι αυτά αποτελούν την μειοψηφία της ΠΝΟ με βάση την σύνθεση των ανώτερων οργάνων της (Γ.Σ - Συνέδριο).

Δεν μπαίνουμε στην ουσία για τους λόγους που ο κάθε εκπρόσωπος Σωματείου δεν έλαβε μέρος στην συνάντηση, για την ΠΕΝΕΝ το ξεκαθαρίσαμε.

Ανάμεσα στα αναφερόμενα της σχετικής ανακοίνωσης επαναλαμβάνεται μονότονα "για νομοθέτηση καταστάσεων" που αφορούσαν εμάς τους Ναυτικούς, χωρίς όμως την συμμετοχή μας!

Παρακάτω επαναλαμβάνεται το περισπόυδαστο επιχείρημα ότι δεν μπορεί "να ρυθμίζονται θέματα τα οποία αφορούν τους Ναυτικούς χωρίς την ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή μας πριν την λήψη των οποιοδήποτε αποφάσεων"

Συνεχίζοντας στο ίδιο μοτίβο αναμασάει τα περί "καίριου και κύριο πυλώνα της Ναυτιλίας"!! Αυτοί είναι οι Ναυτεργάτες! Είναι βαθειά νυχτωμένοι και ονειροβατούν όσοι πιστεύουν ότι σε συνθήκες κυριαρχίας του κεφαλαίου μπορεί να αποτελέσουν οι εργαζόμενοι ή οι Ναυτεργάτες βασικό πυλώνα της Ναυτιλίας!

Ακολούθως ασκεί κριτική "στις υπηρεσίες του ΥΕΝ για τα Ναυτεργατικά προβλήματα την ερμηνεία και την εφαρμογή τους".

Παρακάτω επικαλείται τους δεκάδες ελέγχους που έκανε η ΠΝΟ ενώ διαπιστώνει ότι "τα αποτελέσματα στην πλειονότητα των περιπτώσεων ήταν απογοητευτικά"!

Μάλιστα ξεκαθαρίζουν πώς εννοούν την αντιμετώπιση των Ναυτεργατικών προβλημάτων ζητούν από τις υπηρεσίες του ΥΕΝ "να επιβάλουν και να εισπράττουν τα νόμιμα διοικητικά πρόστιμα"!!

Στην ίδια γραμμή πιο κάτω αναφέρει σχετικά με την κατάργηση του νόμου 4150/2013: "απαιτείται η συγκρότηση ειδικής επιτροπής με ισομερή εκπροσώπηση της εργοδοσίας, της ναυτεργασίας και των υπηρεσιακών παραγόντων με στόχο την εξέταση και επίλυση των καθημερινών προβλημάτων συνέπεια των μειωμένων συνθέσεων του παραπάνω νόμου".

Κλείνοντας μεταξύ των άλλων σημειώνει με νόημα ότι: "απαιτούμε σε θέσεις που μας αφορούν την τοποθέτηση στελεχών που μπορούν και είναι διατεθειμένα να προσφέρουν έργο..." !

Τέλος επαναλαμβάνεται αυτολεξεί η μόνιμη επωδός του Χαλά ότι η ΠΝΟ στις δεσμεύσεις του ΥΕΝ (δεν αναφέρει ποιές είναι αυτές) θα επαγρυπνεί και θα πιέζει για την υλοποίησή τους!!

Παραθέσαμε αναλυτικά αποσπάσματα της ανακοίνωσης ώστε να καταρρίψουμε πλήρως την κατηγορία που εκτοξεύουν ενάντια στην ΠΕΝΕΝ ότι "διαστρεβλώνουμε, παραποιούμε και τελικά αδικούμε τις θέσεις τους"!!!

Το σχόλιο της ΠΕΝΕΝ

- Η ανακοίνωση, το περιεχόμενο, οι όποιες παρατηρήσεις περιλαμβάνει, αποτελούν copy - pasteτων αντίστοιχων του Χαλά.

- Θεωρούμε, όπως και επί Χαλά, ότι ανακοινώσεις που δεν είναι αποτέλεσμα συλλογικής συζήτησης και εκτίμησης δεν μπορούν να υπογράφονται στο όνομα της ΠΝΟ και για τον λόγο αυτό αποτελεί τουλάχιστον πράξη αυθαιρεσίας και η συγκεκριμένη ανακοίνωση.

- Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του Γ.Γ της ΠΝΟ επιβεβαιώνεται η ορθότητα της θέσης μας να μην προσέλθουμε σε μια συνάντηση με τον ΥΕΝ που ήταν κομμένη και ραμμένη στην γραμμή της συναίνεσης και της συνδιαλλαγής.

- Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει και από τον πλέον αδαή, αφού πουθενά στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται ο αντιλαϊκός - αντιναυτεργατικός χαρακτήρας της κυβερνητικής πολιτικής και αυτής των εφοπλιστών και ότι αφετηρία αυτής της πολιτικής τους ήταν και είναι η στήριξη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των εφοπλιστών που προϋπόθεση του είναι το χτύπημα των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων.

- Στην ίδια κατεύθυνση αποκαλύπτεται ότι ο Γ.Γ εξαφάνισε πλήρως το αντιδραστικό νομοθέτημα της κυβέρνησης της Ν.Δ και του Πλακιωτάκη (νόμος 4714/2020) σχετικά με την κατάργηση των ΣΣΕ στην ποντοπόρο Ναυτιλία και τους κινδύνους αυτή να επεκταθεί και στις λοιπές κατηγορίες πλοίων.

Σημειώνουμε ότι όλες οι τελευταίες απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν και σωστά ως κεντρικό αίτημα - στόχο και διεκδίκηση την κατάργηση του 4714/20.

- Επίσης σχετικά με τον 4150/2013, μείωση συνθέσεων Ε/Γ Ναυτιλίας, διατυπώνεται η πρόταση για συγκρότηση επιτροπής με τους εφοπλιστές - ΥΕΝ, θέση η οποία όχι μόνο δεν έχει συζητηθεί και αποφασισθεί ποτέ στα πλαίσια των οργάνων της Ομοσπονδίας αλλά αποτελεί και βόμβα σε βάρος των Ναυτεργατών διότι οδηγεί με βεβαιότητα στην αποδοχή και στην νομιμοποίησή του!!!

Εάν κανείς διαβάσει την αμέσως επόμενη παράγραφο της ανακοίνωσης αντιλαμβάνεται ότι ο Γ.Γ της ΠΝΟ εννοεί σαφέστατα να κάνουμε γαργάρα τον αντιδραστικό αυτόν νόμο στην Ακτοπλοΐα, να δούμε και να τον μερεμετίσουμε (βελτιώσουμε) στην γραμμή Πάτρας - Ιταλίας!

- Συστηματικά η ανακοίνωση στοχοποιεί τις υπηρεσίες του ΥΕΝ για τα Ναυτεργατικά προβλήματα και δικαιώματα λες και αυτές λειτουργούν αυτόνομα και ανεξάρτητα από την πολιτική, την γραμμή και τις θέσεις της κυβέρνησης και του Πλακιωτάκη οι ευθύνες των οποίων με μαγικό τρόπο διαγράφονται!!

- Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, ενώ διαπιστώνεται ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των ελέγχων διαπιστώθηκαν πλήθος παραβάσεων, η προτεινόμενη συνταγή είναι η επιβολή των προστίμων (εντός της ημέρας θα μιλήσουμε ειδικά για το θέμα αυτό) και οι παραινέσεις να εφαρμόζεται ο νόμος....

Επαναλαμβάνεται δηλαδή η ίδια αδιέξοδη ατελέσφορη και χρεοκοπημένη γραμμή της προηγούμενης περιόδου που έχει αποδειχθεί περίτρανα όλα τα χρόνια που διενεργούνται έλεγχοι, ότι αφού δεν υπάρχει βούληση για ανάπτυξη οργανωμένης και συντονισμένης αγωνιστικής δράσης, το αποτέλεσμα είναι όχι μόνο απογοητευτικό αλλά αποδεδειγμένα οδηγεί στην κλιμάκωση της εφοπλιστικής παραβατικότητας.

Και ως κατάληξη η σχετική ανακοίνωση αναπαράγει την θεωρία του εφησυχασμού, της επανάπαυσης και της ανάθεσης και το δήθεν "δυναμικό παρόν" καταρρέει πλήρως αφού όλο το καλοκαίρι αναλώθηκαν σε ελέγχους χωρίς κανένα αποτέλεσμα αποφεύγοντας όπως ο διάβολος το λιβάνι να αναλάβουν την παραμικρή δράση έστω και σε ένα πλοίο προς αποκατάσταση των παραβιάσεων της ΣΣΕ και της ναυτικής νομοθεσίας!

Τους λέμε λοιπόν ότι με την γραμμή του κοινωνικού εταιρισμού, των στημένων διαλόγων, με την ανάθεση, με τους Ναυτεργάτες παραγκωνισμένους σε ρόλο θεατή, όπως και πριν έτσι και τώρα δεν πρόκειται να παραχθεί το παραμικρό αποτέλεσμα για τα συσσωρευμένα ναυτεργατικά προβλήματα.

Αυτή η γραμμή έχει δοκιμαστεί δεκαετίες ολόκληρες στην ΠΝΟ και αποτέλεσε την βασική αιτία για τις ήττες, για την συντριβή των ναυτεργατικών δικαιωμάτων και την τεράστια απώλεια θέσεων εργασίας στην ποντοπόρο, στην κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία και τα τελευταία χρόνια και στην επιβατηγό Ναυτιλία.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Ετικέτες

autokinitodromoi-4-630x354.jpg

Με την αποζημίωση συνολικού ύψους 7,2 εκατ ευρώ στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» για τα απολεσθέντα έσοδα από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας που ίσχυσαν κατά το β΄ εξάμηνο του 2020, ολοκληρώνεται για την περασμένη χρονιά η καταβολή των χρημάτων στους τέσσερις βασικούς οδικούς άξονες της χώρας.
της Eλένης Μπότα
Ειδικότερα το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε την καταβολή στον Παραχωρησιούχο “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.” αποζημίωσης για την απώλεια καθαρών εσόδων του λόγω συνδρομής παρέμβασης του δημοσίου και γεγονότων απαλλαγής, για τη χρονική περίοδο από 01.07.2020 έως 31.12.2020 (2ο εξάμηνο 2020), που συνίστανται στους περιορισμούς και απαγορεύσεις που επέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο στις μετακινήσεις, προκειμένου να περιορίσει τη διασπορά της πανδημίας (Covid-19).
Όπως αναφέρεται στην απόφαση κατά το διάστημα των περιοριστικών και απαγορευτικών μέτρων στις μετακινήσεις η κυκλοφορία στο Έργο Παραχώρησης σημείωσε μεγάλη πτώση συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Ήδη έχει εγκριθεί για το ίδιο χρονικό διάστημα (β΄ εξάμηνο 2020) στον παραχωρησιούχο “Νέα Οδός” με ποσό 14.550.000 ευρώ για την απώλεια εσόδων
Στον παραχωρησιούχο “Ολυμπία Οδός” το ποσό 10.190.000 ευρώ και στον παραχωρησιούχο “Οδός Κεντρικής Ελλάδας” το ποσό 1.740.000 ευρώ.
Έτσι το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων που κατέβαλλε στις εταιρείες παραχώρησης των 4 βασικών οδικών αξόνων ξεπέρασε τα 33 εκατ. ευρώ.
Να σημειωθεί για το πρώτο εξάμηνο του 2020, οι αποζημιώσεις που δόθηκαν ήταν ποσό 13.500.000 ευρώ στον Παραχωρησιούχο “ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.”, 6.370.000 στον Παραχωρησιούχο “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.”, 13.360.000 στον Παραχωρησιούχο “ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.”, 1.740.000 στον Παραχωρησιούχο “ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε. ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ” και 5.300.000 στον Παραχωρησιούχο “ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.”, ήτοι συνολικά πάνω από 40 εκατ. ευρώ.
Ως εκ τούτου τα χρήματα που έχει καταβάλλει μέχρι τώρα το ελληνικό δημόσιο στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας ξεπερνούν τα 73 εκατ ευρώ, ενώ θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν και νέες απαιτήσεις από τους παραχωρησιούχους για το 2021, αφού τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία διήρκησαν μέχρι τις αρχές Μαϊου.
πηγη: iskra.gr
Ετικέτες

yemen-1.jpg

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ, Ντέιβντ Μπίσλεϊ, προειδοποίησε την Τετάρτη ότι το συσσίτιο που κρατά στη ζωή τουλάχιστον 8 εκατομμύρια ανθρώπους στην Υεμένη κινδυνεύει να κοπεί από τον Οκτώβριο αν δεν υπάρξει επιπλέον χρηματοδότηση.

Σε συνάντηση για την ανθρωπιστική κρίση στην Υεμένη είπε ότι οι ΗΠΑ, η Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και άλλες χώρες επενέβησαν όταν το Πρόγραμμα για τον Παγκόσμιο Επισιτισμό (World Food Program – WFP) ξέμενε από χρήματα νωρίτερα μέσα στο έτος, και απεφεύχθη «ο λιμός και η καταστροφή». Το WFP ξεμένει και πάλι από χρήματα, και αν δεν αλλάξει κάτι θα γίνουν μειώσεις στις μερίδες 3,2 εκατομμυρίων ανθρώπων τον Οκτώβριο και 5 εκατ. μέχρι το Δεκέμβριο.

Η Χενριέτα Φορ, επικεφαλής της UNICEF, δήλωσε ότι 11,3 εκατομμύρια παιδιά της Υεμένης χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν: «2,3 εκατομμύρια παιδιά κάτω των πέντε ετών υποφέρουν από έντονο υποσιτισμό και σχεδόν 400.000 από αυτά που υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό διατρέχουν άμεσο κίνδυνο θανάτου».

«Στην Υεμένη, ένα παιδί πεθαίνει κάθε 10 λεπτά από αιτίες που μπορούν να προληφθούν, συμπεριλαμβανομένου του υποσιτισμού και των ασθενειών που μπορούν να προληφθούν με εμβόλια», είπε.

Στενές τσέπες

Σε διαδικτυακή σύνοδο την 1η Μαρτίου, ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκανε έκκληση για $3,85 δις για την Υεμένη φέτος. Οι χώρες φάνηκαν κατώτερες των περιστάσεων, προσφέροντας λιγότερα από τα μισά, $1,7 δις. Τους τελευταίους έξι μήνες το ποσό έχει ξεπεράσει ελάχιστα τα $1,9 δις…

Η συνάντηση την Τετάρτη έγινε στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης των παγκόσμιων ηγετών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και συγκέντρωσε περίπου $600 εκατ., σύμφωνα με την ΕΕ που συνδιοργάνωσε το γεγονός μαζί με την Σουηδία και την Ελβετία. Παραμένει όμως ακόμα μια τρύπα τουλάχιστον 1,35 δις δολαρίων.

Η πολιτική κατάσταση στην Υεμένη

Στην Υεμένη διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος από το 2014, όταν οι αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν ανέλαβαν τον έλεγχο της πρωτεύουσας της Σαναά και μεγάλου τμήματος του βόρειου τμήματος της χώρας, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του προέδρου Αμπέντ Ραμπό Μανσούρ Χάντι να διαφύγει στο νότο, στη συνέχεια Σαουδική Αραβία.

Ένας συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας μπήκε στον πόλεμο τον Μάρτιο του 2015, υποστηριζόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να προσπαθήσει να επαναφέρει τον Χάντι στην εξουσία υποστηρίζοντας τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του. Παρά τις ασταμάτητες αεροπορικές επιχειρήσεις και τις χερσαίες μάχες, ο πόλεμος έχει οδηγηθεί σε μεγάλο βαθμό σε αδιέξοδο και έχει προκαλέσει ανθρωπιστική κρίση.

πηγη: documentonews.gr

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή