Σήμερα: 30/06/2022
Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

Π.Ε.Ν.Ε.Ν.

2022-06-30_144207.jpg

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, Τ.Κ. 185 31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΤΗΛ.: 210.41.00.830,

FAX: 210 41.77.697, email. ekp@otenet.gr

Αρ. Πρωτ.713                                                                        Πειραιάς 30.6.22

Ανακοίνωση

Τα δύο διαδοχικά περιστατικά που σημειώθηκαν πρόσφατα στο Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο «Διονύσιος Σολωμός» της Ναυτιλιακής εταιρίας ΖΑΝΤΕ, όπου το ένα οδήγησε στον άδικο θάνατο του 55χρονου εργαζόμενου οδηγού και το δεύτερο στον τραυματισμό Ναύτη κατά την διάρκεια του ρεμέτζο του πλοίου, αναδεικνύουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ένα καθεστώς εργασίας που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την ασφάλεια, την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή των εργαζομένων!

Η υπερεργασία, η εντατικοποίηση, το διαρκές στρες, το ανεπαρκές αριθμητικά προσωπικό σε συνδυασμό με τις διαδικασίες εξπρές στην φόρτωση – εκφόρτωση και τις αφιξοαναχωρήσεις των πλοίων, συμπληρώνονται με τους ανεπαρκείς ελέγχους από την πλευρά του ΥΕΝ και των αρμόδιων λιμενικών υπηρεσιών και έτσι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις και οι κατάλληλες συνθήκες για την πρόκληση δυστυχημάτων – ατυχημάτων και το βαρύ τίμημα το πληρώνουν ακόμη και με την ζωή τους οι εργαζόμενοι!

Παρόμοια τραγικά περιστατικά έχουν σημειωθεί επανειλημμένα στα Ακτοπλοϊκά πλοία και σε άλλες Ναυτιλιακές εταιρείες χωρίς όμως να ιδρώνουν τα αυτιά της εργοδοσίας (εφοπλιστές – μεταφορικές επιχειρήσεις) και του ΥΕΝ, οι ευθύνες των οποίων είναι βαρύτατες και εγκληματικές!

Καταδικάζουμε απερίφραστα την ασκούμενη πολιτική που βάζει πάνω από την ασφάλεια των εργαζομένων τα κέρδη των εφοπλιστών και εργοδοτών!

Απαιτούμε: Να γίνει διεξοδικός και ουσιαστικός έλεγχος σχετικά με τις συνθήκες που σημειώθηκαν τόσο το δυστύχημα όσο και ο τραυματισμός του Ναύτη στο «Διονύσιος Σολωμός».

Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα για την τήρηση και εφαρμογή όλων των κανόνων για την ασφάλεια της ζωής των εργαζομένων σε όλα τα πλοία.

Η Διοίκηση

Ετικέτες

_Χαρίσης.jpg

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19, Τ.Κ. 185 31 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΤΗΛ.: 210.41.00.830,

FAX: 210 41.77.697, email. ekp@otenet.gr

Αρ. Πρωτ.712                                                                        Πειραιάς 30.6.22

Καταγγελία ΕΚΠ

Η Διοίκηση του ΕΚΠ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και την δικαστική απόφαση σε βάρος του Γιώργου Χαρίση, ο οποίος καταδικάστηκε σε βαρύτατη – εξοντωτική ποινή διότι ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ψηφίσματα αλληλεγγύης για πειθαρχικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος της Αναστασίας Παπαχρήστου εργαζομένης στον παιδικό σταθμό του δήμου Αλίμου και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου.

Η δίωξη αυτή που άσκησε ο δήμαρχος Αλίμου έρχεται να προστεθεί σε πολλές ακόμη που έχουν ασκηθεί σε βάρος αγωνιστικών στελεχών του συνδικαλιστικού κινήματος οι οποίοι παλεύουν για τα εργατικά – κοινωνικά και λαϊκά δικαιώματα!

Πρόκειται για οργανωμένες – μεθοδευμένες διώξεις κυβέρνησης – εργοδοσίας και εντολοδόχων τους που αποσκοπούν στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των αγώνων και για τον σκοπό αυτό χρησιμοποιείται ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη και όλο το θεσπισμένο αντιδραστικό θεσμικό οπλοστάσιο!

Η εργατική τάξη και τα Συνδικάτα δεν θα υποκύψουν και δεν θα κάνουν βήμα πίσω από την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Γ. Χαρίση και απαιτούμε να αποσυρθούν οι μηνύσεις, οι κατηγορίες και οι καταδικαστικές σε βάρος του αποφάσεις.

Η Διοίκηση

Ετικέτες

APOLLON_K.jpg

Στις 11 Ιούνη το δρομολογιακό Ε/Γ σκάφος «Απόλλων Κ» ενώ ήταν πλαγιοδετημένο στην προβλήτα Μασχάλη του λιμανιού της Αγίας Ρουμέλης (Σφακιά Κρήτης) εξ αιτίας σφοδρής κακοκαιρίας και θαλασσοταραχής δέχθηκε απανωτά χτυπήματα από τα τεράστια κύματα με αποτέλεσμα να μισοβυθιστεί μέσα στο λιμάνι!

Το πλοίο είναι υπερήλικο 42 χρόνων και έχει υποστεί σημαντικό ρήγμα στο σημείο που βρίσκεται η εξαγωγή καυσαερίων με αποτέλεσμα να υπάρχει εισροή υδάτων.

Το πλοίο που ανήκει στην «Ναυτική Εταιρεία Νότιας Κρήτης», παραμένει για 20 μέρες μισοβυθισμένο και η πλοιοκτήτρια εταιρεία με την συνδρομή του Λιμεναρχείου Σφακίων επιχειρούν να απολύσουν το πλήρωμα αμοιβαία συναινέση και με τον τρόπο αυτό να απωλέσουν το δικαίωμα αποζημίωσης λόγω αυταπόδεικτου ναυαγίου!

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό δείγμα της αυθαιρεσίας Πλοιοκτησίας -Λιμενικών αρχών για την υπονόμευση των Ναυτεργατικών δικαιωμάτων!!

Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση του ΥΕΝ για την απόλυση των μελών του πληρώματος (που βρίσκονται επί 20 μέρες σε μια ιδιότυπη ομηρία και κραυγαλέα καταστρατήγηση των δικαιωμάτων τους) και την καταβολή της νόμιμης αποζημίωσης λόγω ναυαγίου καθώς και τους δεδουλευμένους μισθούς έως σήμερα!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ. Σε επικοινωνία της ΠΕΝΕΝ με το ΥΕΝ/ΔΝΕΡ μας γνωστοποιήθηκε ότι εδώ και μέρες έχει δώσει σχετικές οδηγίες στην τοπική Λιμενική αρχή να απολυθεί όλο το πλήρωμα με αιτιολογικό απόλυσης «λόγω ναυαγίου».

Παρά ταύτα η τοπική Λιμενική αρχή παραδόξως εξακολουθεί να αδρανεί….

 

Ετικέτες

Mitsotakis-1.jpg

Εκθέτουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη οι δηλώσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή, Λευτέρη Ζαγορίτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο ίδιος καυτηρίασε τις πρακτικές που ακολουθούν ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα απ’ την αρχή του έτους μόνο για τους ιδιώτες να έχουν γίνει 2.585 καταγγελίες, ενώ χαρακτήρισε μη νόμιμο και αδιαφανή τον καθορισμό της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι «φτάσαμε στο σημείο να έρχονται στον Συνήγορο του Καταναλωτή, νοικοκυριά από τους Αμπελόκηπους και την Κυψέλη, που είναι μισθωτοί, συνταξιούχοι με αποδοχές 1.000 ευρώ που πληρώνουν 400-500-600 ευρώ στο επίπεδο του ηλεκτρικού ρεύματος».

Ταυτόχρονα περιέγραψε τα όσα επικρατούν στην αγορά ενέργειας εξαιτίας της απουσίας ουσιαστικών ελεγκτικών μηχανισμών. «Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει στην αγορά ενέργειας και δυστυχώς, δεν υπάρχει από την άλλη πλευρά έλεγχος και επιβολή της νομιμότητας», σημείωσε ο Λευτέρης Ζαγορίτης.

Όπως είπε στην Επιτροπή, ο Συνήγορος προσπαθεί να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο με συστάσεις, με έγγραφα τα οποία, εκτός από τις ίδιες τις εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας, απευθύνονται προς τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης αλλά κυρίως, πηγαίνουν και προς την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, τη ΡΑΕ, «η οποία είναι η Ανεξάρτητη Αρχή που έχει την ευθύνη για την παρακολούθηση της συμπεριφοράς και της νομιμότητας στον χώρο της ηλεκτρικής ενέργειας και έχει και την ευθύνη, εκτός από το ότι θα πρέπει να επιβάλλει τη νομιμότητα, να επιβάλλει και κυρώσεις όταν έχουμε εκτροπές, όταν έχουμε παραβατικότητα».

Χαρακτήρισε δε, μη νόμιμο και αδιαφανή τον καθορισμό της ρήτρας αναπροσαρμογής και διευκρίνισε ότι υπάρχουν τρελές χρεώσεις, ρήτρες πρόωρης αποχώρησης, δηλαδή πρόστιμα που επιβάλλονται σε συμβάσεις κυμαινόμενου τιμολογίου. «Δυστυχώς έχουμε πολύ μεγάλη παραβατικότητα, δεδομένου ότι, ξαφνικά, άρχισαν να μετατρέπονται οι συμβάσεις σταθερού τιμολογίου σε συμβάσεις κυμαινόμενου τιμολογίου, χωρίς να υπάρχει η ανάλογη προειδοποίηση των 60 ημερών, όπως επιβάλλει ο κώδικας ηλεκτρικής ενέργειας» εξήγησε.

«Υπάρχουν τρελές χρεώσεις, που γίνονται χωρίς να υπάρχει η προ συμβατική, αλλά και η συμβατική ενημέρωση των καταναλωτών. Υπάρχουν ρήτρες πρόωρης αποχώρησης, πρόστιμο δηλαδή σε συμβάσεις οι οποίες είναι κυμαινόμενου τιμολογίου ενώ δεν επιτρέπεται ρήτρα πρόωρης αποχώρησης, μονάχα στις συμβάσεις σταθερού τιμολογίου και, έξω από την μη ορθή και παραπλανητική ενημέρωση και την αδιαφάνεια που επικρατεί στον χώρο. Δεν είναι και νόμιμος και διαφανής ο καθορισμός της ρήτρας αναπροσαρμογής. Δεν χρησιμοποιείται δηλαδή ένα σταθερό μέγεθος, δεν χρησιμοποιούνται οι αποφάσεις της ΡΑΕ και, ειδικά η 409 του 2020 που δίνει τον τύπο της εξίσωσης με τον οποίον θα πρέπει να υπολογίζεται η ρήτρα αναπροσαρμογής», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του.

Συνεχίζοντας ο Λ. Ζαγορίτης πρόσθεσε «άλλος χρεώνει 0,15 την κιλοβατώρα άλλος 0,30, αλλά αυτά τα 10 λεπτά σε μια μέση κατανάλωση 4μηνου σημαίνουν 200 ευρώ, επιπλέον, συν τον ΦΠΑ».

πηγη: documentonews.gr

Ετικέτες
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή