Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 11:47

Εφοπλιστική προπαγανδιστική εκστρατεία και η απάντησή μας - Άρθρο του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

20-4-2016_ΠΕΙΡΑΙΑΣ_ΟΛΠ_ΠΥΛΗ_Ε2_informationlibre_19-5-2016_-1.jpg

Η κυριακάτικη εφημερίδα(1) που έχει ευλαβικά αναλάβει τον ρόλο της αγιοποίησης του παρασιτικού εφοπλιστικού κεφαλαίου και σε κάθε τεύχος της το υμνολογεί είναι αυτή που είχε και αυτή την φορά τα σκήπτρα στην εξαγγελία του "χαρμόσυνου" νέου για τους νέους που θέλουν να ασκήσουν το ναυτικό επάγγελμα.......

Στο πλαίσιο αυτό μαθαίνουμε ότι η ΕΕΕ "προετοιμάζει" εντατικά σχέδια ενημέρωσης των νέων σε πανελλαδικό επίπεδο σε μια προσπάθεια προσέλκυσής τους στο ναυτικό επάγγελμα.

Μάλιστα για το προπαγανδιστικό της υπόθεσης η εφημερίδα δεν χρησιμοποιεί ως ντελάλη κάποιον επώνυμο εφοπλιστή αλλά υπαλληλικό στέλεχος ναυτιλιακής εταιρείας(2) ο οποίος ο ίδιος ουδεμία σχέση είχε ή έχει με την ποντοπόρο ναυτιλία αλλά σε τακτικά διαστήματα εμφανίζεται σε φιλοεφοπλιστικά ΜΜΕ να αβαντάρει την εκάστοτε γραμμή και πολιτική που χαράσσει η ΕΕΕ....

Στο περισπούδαστο προπαγανδιστικό δημοσίευμα πληροφορούμαστε ότι η ΕΕΕ έχει βάλει το μεγάλο στοίχημα να πετύχει την προσέλκυση 50000 νέων ελλήνων ναυτικών με βάση το νέο νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης το οποίο θεσπίστηκε κατ' εντολή του εφοπλιστικού κατεστημένου και το οποίο προβλέπει μισθούς και εργασιακές συνθήκες για τους έλληνες Ναυτεργάτες όπως αυτά ισχύουν για τους αλλοδαπούς Ναυτεργάτες των τρίτων χωρών οι οποίοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία επανδρώνουν την ελληνική και ελληνόκτητη ναυτιλία χωρίς θεσμοθετημένα δικαιώματα στην ΣΣΕ, στην κοινωνική ασφάλιση, στην ναυτική εργασία και βεβαίως στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα.

Επίσης από την εφοπλιστική προπαγάνδα που διακινεί το στέλεχος τους στην αναφερόμενη συνέντευξη πληροφορούμαστε μεταξύ των άλλων και τα εξής ενδιαφέροντα.

- Το νέο "νομοθετικό πλαίσιο θα ανοίξει την πόρτα ενίσχυσης του ελληνικού ναυτεργατικού δυναμικού σε κατώτερα πληρώματα, Ανθυποπλοιάρχους και Γ’ Μηχανικούς, και θα δώσει ώθηση στην περαιτέρω αύξηση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών που υπηρετούν στα Ελληνικά και Ελληνόκτητα πλοία”.

- Επίσης με την γνωστή κουτοπονηριά που τον χαρακτηρίζει μας πληροφορεί ότι "δίνεται επιτέλους στους νέους που αναζητούν ευκαιρίες εργασίας και επαγγελματικής αποκατάστασης η διέξοδος του ναυτικού επαγγέλματος, δεδομένου ότι θα μπορούν να ναυτολογηθούν με ανταγωνιστικούς όρους, συμβατούς με τα κρατούντα στη διεθνή ναυτική αγορά εργασίας, έτσι δίνεται η ευκαιρία στους νέους να εξασφαλίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον".....

Για να μην υπάρχει και η παραμικρή αμφιβολία από ποιόν επιστρατεύθηκε διευκρινίζει ότι "Η ευχή του κυρίου Βενιάμη είναι ότι αν όλα πάνε καλά, τα Ελληνικά και Ελληνόκτητα πλοία θα μπορέσουν να απορροφήσουν πάνω από 50.000 νέους Έλληνες ναυτικούς".

- Αφήσαμε το πιο σπουδαίο και αποκαλυπτικό για το τέλος:

"Διερωτώμεθα... (λέει ο υπάλληλος των εφοπλιστών) γιατί να μην επεκταθεί η ισχύς του νομοθετικού πλαισίου και στα ακτοπλοϊκά πλοία, τα οποία όπως όλοι γνωρίζουμε, φέρουν το βάρος της απασχόλησης ελληνικών πληρωμάτων με περίπου 4.500-5.000. Αυτή η επέκταση, σίγουρα θα βοηθήσει οικονομικά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες ζημιές που έχει προξενήσει η μάστιγα της πανδημίας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η μισθοδοσία αποτελεί το μεγαλύτερο ποσοστό των λειτουργικών εξόδων των ακτοπλοϊκών πλοίων"!!!!

Από όλα τα παραπάνω προκύπτουν αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με την στρατηγική του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων (Ν.Δ - ΣΥΡΙΖΑ - ΚΙΝΑΛ) που υπηρετούν πιστά τα σχέδιά τους.

Πρώτο: Η εξαγγελία τους ότι θα προχωρήσουν σε μια ευρείας έκτασης προπαγανδιστική εκστρατεία διαθέτοντας πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ κινητοποιώντας και τα ελεγχόμενα από αυτούς ΜΜΕ για να παρουσιάσουν την "θεάρεστη" πρωτοβουλία τους για την απασχόληση στην ποντοπόρο ναυτιλία ότι αυτή συνιστά την δική τους συμβολή στο υπ' αριθμό ένα κοινωνικό πρόβλημα της χώρας που είναι η ανεργία (!!!) αποσιωπώντας και παραπλανώντας τους νέους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας ότι η ευκαιρία την οποία αναμασούν είναι στην ουσία μια "σύγχρονη" εργατική ζούγκλα χωρίς εθνική ΣΣΕ, με μισθούς τριτοκοσμικούς, με τσακισμένα εργατικά δικαιώματα και την συνδικαλιστική δράση υπό διωγμό!!!

Αυτό που οραματίζονται (εφοπλιστές - κυβέρνηση και το υπόλοιπο πολιτικοσυνδικαλιστικό κατεστημένο) για τους νέους ανθρώπους είναι ένα εργασιακό μοντέλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας και της επιχειρηματικής ασυδοσίας τους και όποια σύγκριση επιχειρούν με τις δεκαετίες 1960 - 1980 απέχει έτη φωτός από την πραγματικότητα αφού οι όροι έχουν μεταβληθεί εντελώς στα εργατικά δικαιώματα με κατακλείδα τον αντιδραστικό νόμο 4714/2020....

Δεύτερο: Η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης της Ν.Δ και του Πλακιωτάκη έβαλε για πρώτη φορά με την βούλα στην κατηγορία των Ναυτεργατών που αντιμετωπίζονται με την εφοπλιστική θεση του παραλληλισμού με τα διεθνώς κρατούντα και τους κατώτερους αξιωματικούς και με τον τρόπο αυτό πιστεύουν ότι οι νέοι αξιωματικοί θα προσέλθουν κατά χιλιάδες με αισθητά μειωμένους μισθούς και δικαιώματα για να επανδρώσουν την αρμάδα των εφοπλιστών, όμως η εξέλιξη αυτή συνιστά ένα πρώτο δείγμα της εφοπλιστικής στρατηγικής την οποία πρέπει να την δει κανείς αντάμα με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης που ευελπιστούν ότι θα έχουν μαζική παραγωγή νέων με στόχο την κατάργηση σε επόμενο στάδιο και των μισθών των υπόλοιπων ελλήνων αξιωματικών.

Την ίδια ακριβώς γραμμή υπηρετεί η στοχευμένη κατάργηση του Α΄ Πλοιάρχου που ήταν έως και τώρα ο μοναδικός έλληνας που περιλαμβάνονταν στις εγκριτικές πράξεις για την νηολόγηση πλοίων στην ελληνική σημαία.

Τρίτο: Για πρώτη φορά δημόσια τίθεται (αυτό που εκατοντάδες φορές έχουμε ισχυρισθεί) ότι οι νομοθετικές ρυθμίσεις για την ΣΣΕ στην ποντοπόρο ναυτιλία αποτελούν το πρώτο βήμα για την επέκταση αυτών των αντεργατικών - αντιδραστικών εργασιακών αλλαγών στους Ναυτεργάτες που εργάζονται στα πλοία της ευρύτερης ακτοπλοΐας.

Οι εφοπλιστές και οι κλακαδόροι τους απροσχημάτιστα και θρασύτατα θέτουν μετ' επιτάσεως την κατάργηση των υφιστάμενων ΣΣΕ σε όλες πλέον τις κατηγορίες πλοίων.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ξεκίνησε από την ποντοπόρο ναυτιλία και το επόμενο βήμα είναι να χτυπηθούν αλύπητα οι ΣΣΕ και τα εργασιακά ναυτεργατικά δικαιώματα παντού...

Καμιά αμφιβολία ή αυταπάτη δεν χωράει στην εφοπλιστική αυτή κατεύθυνση.

Ναυτεργατική αντίσταση και πάλη μέσα και έξω από τα καράβια

Στις συνθήκες αυτές που διαμορφώνονται στον ναυτεργατικό χώρο που το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η ένταση και η κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης - εφοπλιστών και με δεδομένο ότι το υπόλοιπο τμήμα του ν.σ.κ είναι παραδομένο και υποταγμένο (με τις όποιες διαφορές μεταξύ τους) ο δρόμος για τους Ναυτεργάτες που ανησυχούν, αγωνιούν, προβληματίζονται είναι η υπόθεση της αντίστασης και της πάλης να περάσει στα δικά τους χέρια, να οργανώσουν τις δυνάμεις τους, να σηκώσουν αποφασιστικά το ανάστημά τους, αυτοί και μόνο αυτοί μπορούν με τον αγώνα τους να βάλουν εμπόδια, να αναχαιτίσουν την συντονισμένη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων τους.

Η γραμμή είτε της υποταγής είτε της "ελεγχόμενης" αντίδρασης οδηγούν σε αδιέξοδο, διευκολύνουν την εφοπλιστική - κυβερνητική επιθετικότητα, δημιουργούν δραματικά τετελεσμένα.

Αντίθετα η γραμμή που προτάσσει η ΠΕΝΕΝ, αυτή της οργανωμένης αντίστασης και πάλης από τα κάτω, από τους ίδιους τους Ναυτεργάτες (οι ίδιοι δηλαδή να έχουν το πρώτο και τελευταίο λόγο) στα προβλήματα, στον σχεδιασμό και στην δράση είναι η μόνη διέξοδος για την προστασία των εργατικών τους δικαιωμάτων.

Η ιστορική πείρα στον κόσμο, στην χώρα και στον χώρο μας διδάσκει όταν οι εργαζόμενοι χειραφετούνται και ανεξαρτοποιούνται από τις δυνάμεις του κεφαλαίου, των πολιτικών και συνδικαλιστικών τους εκπροσώπων, όταν βάζουν μπροστά τα δικά τους δικαιώματα και ανάγκες, όταν επιλέγουν τον δρόμο της ρήξης και της σύγκρουσης για τα δικά τους συμφέροντα, ο δρόμος αυτός είναι επιτυχής και νικηφόρος, τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα!!!

Σε μια τέτοια κατεύθυνση και μόνο μπορούμε στις σημερινές συνθήκες να δώσουμε την μάχη για τα δικαιώματά μας ενώνοντας την πάλη μας με όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης και των αγωνιστικών δυνάμεων στα συνδικάτα για να μην περάσουν οι σχεδιασμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου - Ε.Ε.

(1) εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" 20/12/2020

(2) Μιχάλης Λάμπρος, στέλεχος του Ναυτιλιακού ομίλου Λουκολάκη

Υ.Γ.: Τις επόμενες μέρες συνεχίζουμε την ενημερωτική καμπάνια μας με την νέα αφίσα η οποία θα "γεμίσει" τους δρόμους Πειραιά - Αθήνας και στο επίκεντρο θα είναι ο νόμος 4714/2020 και οι θλιβεροί πρωταγωνιστές του!!!

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2021 08:09