Σήμερα: 03/12/2023
Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2023 11:32

Πύρινο ολοκαύτωμα η χώρα στάχτη και μπούρμπερη το επιτελικό κράτος. - Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των ανεπαρκών μέτρων στην πρόληψη και αντιπυρική προστασία.

Γράφτηκε από τον

2023-08-31_143123.jpg

 

Ένα τεραστίων κοινωνικοπολιτικών και περιβαλλοντικών διαστάσεων έγκλημα συντελείται στην  χώρα μας το  τελευταίο χρονικό διάστημα η οποία καίγεται και καταστρέφεται από άκρη σε άκρη.

 Έχουν καταστραφεί πάνω από 1,5 εκατομμύριο στρέμματα, ενώ εκατοντάδες σπίτια και περιουσίες έχουν παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα.

 Έχει λαμπαδιάσει και η αντιλαϊκή  πολιτική της Κυβέρνησης η οποία διαφήμιζε στις αρχές  του καλοκαιριού ότι φέτος είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές…

Πρόκειται  για επικοινωνιακές μπαρούφες του χειρίστου είδους  οι οποίες κατέρρευσαν με πάταγο.

Αποδεικνύεται ότι κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λήφθηκε για την πρόληψη και πυροπροστασία, δεν διατέθηκαν τα αναγκαία κονδύλια, δεν ενισχύθηκαν τα εναέρια και επίγεια μέσα  πυρόσβεσης και το πυροσβεστικό σώμα και  η πυροσβεστική υπηρεσία παραμένουν δραματικά  υποστελεχωμένες.

Επαναλαμβάνεται το ίδιο έργο όπως και την περίοδο της πανδημίας  όπου το κράτος των εφοπλιστών  και  βιομηχάνων θεωρούσε κόστος  την προστασία της υγείας του λαού, το ίδιο πράττει σήμερα  για τις φωτιές και την προστασία  των λαϊκών περιουσιών και του δασικού πλούτου της χώρας μας.

 Είναι το ίδιο κράτος που σπρώχνει αστρονομικά ποσά σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και ενισχύει ποικιλοτρόπως (οικονομικά- στρατιωτικά) την Ουκρανία…

Είναι το ίδιο κράτος και  η κυβέρνηση που μοιράζει προνόμια και κρατικό χρήμα στην παρασιτική οικονομική ελίτ.

Είναι το ίδιο κράτος που αφήνει ασύδοτο το κεφάλαιο (εφοπλιστές στην ακτοπλοΐα, επιχειρηματίες στο λιανικό εμπόριο, διυλιστήρια) να κερδοσκοπούν ασύστολα με την   ακρίβεια υπηρεσιών και λαϊκών αγαθών να καταβροχθίζεται  το λαϊκό εισόδημα!

Στις συνθήκες αυτές ο λαός και οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα δικά τους χέρια την προστασία των περιουσιών τους, του περιβάλλοντος, της υγείας και της μείωσης των τιμών στα λαϊκά καταναλωτικά αγαθά.

 Στην κατεύθυνση αυτή αποτελούν θετική συμβολή οι κινητοποιήσεις που οργανώνονται από σωματεία, φορείς, συλλογικότητες και άλλες οργανώσεις  με επίκεντρο την σύγκρουση με αυτή την πολιτική καθώς επίσης και τη ρατσιστική- ξενοφοβική πολιτική που αυξάνει καθημερινά το μακρύ κατάλογο των θανάτων των μεταναστών στην ξηρά και τη θάλασσα.

Η ΠΕΝΕΝ στηρίζει αυτές τις κινητοποιήσεις και καλεί τα μέλη της να πάρουν μαζικά μέρος σε αυτές.

 Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 11:34
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή