Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 12 Σεπτεμβρίου 2016 09:18

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΚΟΠΗ 40,24% ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΜΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

Γράφτηκε από τον

_ΝΑΥΤΙΚΟΙ.jpg

12/9/2016

Δελτίο Τύπου

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υλοποιώντας πλήρως τις απάνθρωπες συμφωνίες των μνημονίων όπως είχαν ξεκινήσει και δρομολογηθεί στην εφαρμογή τους από τις κυβερνήσεις Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, δίνει με τον πιο επαίσχυντο τρόπο στην ουσία την χαριστική βολή στο ταμείο της επικουρικής ασφάλισης των Ναυτικών.

Αυτό που προετοιμαζόταν για αρκετό χρονικό διάστημα μετά και την συμφωνία για την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για όλες τις επικουρικές συντάξεις, πέρασε με τον πρόσφατο νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/2016) και εφαρμόζεται στην πράξη από τους μήνες Αύγουστο – Σεπτέμβρη για τα επικουρικά ταμεία του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και όπως έχει προγραμματιστεί από τις 2 Οκτώβρη για το επικουρικό ταμείο των Ναυτικών.

Μετά από βάσιμες και εξακριβωμένες πληροφορίες μέσα από το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης η οριστική ταρίφα – περικοπή της επικουρικής σύνταξης των Ναυτικών θα είναι 40,24% για όσους το άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης είναι άνω των 1300 ευρώ και δεν φθάνει η επιβολή αυτής της ληστρικής περικοπής – παρακράτησης της επικουρικής σύνταξής μας, θα έχει και αναδρομική ισχύ από τον μήνα Ιούνη η εφαρμογή του επαίσχυντου αυτού μέτρου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την σφραγίδα του ανεκδιήγητου Υπουργού Κατρούγκαλου.

Στο διάστημα μιας πενταετίας και πλέον οι συντάξεις κυρίως των Ναυτικών έχουν συρρικνωθεί στον μεγαλύτερο βαθμό (μην ξεχνάμε την μείωση του 7% από το πρώτο ευρώ της κύριας σύνταξης επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – Γ. Παπανδρέου όταν στα άλλα ταμεία εφαρμόσθηκε από τα 1000 και άνω ευρώ) που φθάνουν ακόμη και μέχρι το 50% .

Είναι δεδομένο πλέον ότι οι σημερινοί συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν υποστεί όλες τις ληστρικές περικοπές των συντάξεών τους, πληρώνουν με αυτόν τον τρόπο τα εγκλήματα όλων των καταστροφικών κυβερνήσεων που εφάρμοσαν και δημιούργησαν την σημερινή διαλυτική κατάσταση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων και συνταξιούχων, οδηγώντας κυρίως τα πλατιά λαϊκά – εργατικά στρώματα στην φτώχεια, στην εξαθλίωση και στην κοινωνική περιθωριοποίηση με την εφαρμογή όλων αυτών των αντιλαϊκών – αντιασφαλιστικών μέτρων καθώς και το πλήθος των φορομπηχτικών μέτρων.

Η Διοίκηση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ Κατωτέρων Πληρωμάτων αντιλαμβανόμενη πλήρως την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει όλοι οι συνάδελφοι συνταξιούχοι της χώρας, μετά κι από τις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεών μας, καλεί όλες τις Συνταξιουχικές Ενώσεις και τα Σωματεία της δύναμης της ΠΝΟ σε ένα κοινό μέτωπο πάλης και αγώνα με στόχο το σταμάτημα όλων αυτών των καταστροφικών παλιών και νέων μνημονιακών πολιτικών που έχουν κοινό παρανομαστή την συντριβή όλων των ασφαλιστικών, συνταξιοδοτικών, εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                             Ο Αντιπρόεδρος                       Ο Γεν. Γραμματέας

Καββαδίας Γιώργος               Μελέτης Γεράσιμος                   Προβατάς Βασίλης

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή