Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 06:17

Όχι στο κλείσιμο της εκπομπής «Η φωνή της Ελλάδας»

Γράφτηκε από τον

voiceOfGreece-photo-1021x576.jpg

Δημοσιεύουμε παρακάτω το έγγραφο της ΠΕΝΕΝ σχετικά με την διατήρηση της ραδιοφωνικής εκπομπής της ΕΡΤ στα βραχέα «Η φωνή της Ελλάδας»:

 

Προς:

Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Πρόεδρο ΕΡΤ

ΔΝΕΡ

ΠΟΣΠΕΡΤ-ΠΑΣΥΜΗΤΕ

ΠΝΟ-Ναυτεργατικά Σωματεία.

Θέμα: Σχετικά με τη ραδιοφωνική εκπομπή < Η φωνή της Ελλάδας>

Απαντώντας στο σχετικό έγγραφο του ΥΝΑΝΠ σας γνωστοποιούμε τη θέση της ΠΕΝΕΝ.

Σύμφωνα με το έγγραφο 2241.6/48427/2020. από την ΕΡΤ, που αφορά την διατήρηση της εκπομπής < Η φωνή της Ελλάδας> στα βραχέα κύματα.

Αντιλαμβανόμαστε με το σχετικό έγγραφο και την πληροφόρηση που έχουμε ότι η διοίκηση της ΕΡΤ μεθοδεύει την κατάργηση της εν λόγω εκπομπής.

Εκφράζουμε κατηγορηματικά την αντίθεσή μας σε μια τέτοια επιλογή πιστεύοντας στην αναγκαιότητα αλλά και στην χρησιμότητα της <φωνής της Ελλάδας> στα βραχέα.

Η ανάπτυξη της ιντερνετικής τεχνολογίας συνεπάγεται ένα μεγάλο και βαρύ οικονομικό κόστος για το Ναυτεργάτη που θα τη χρησιμοποιεί.

Επίσης η αναφερόμενη εκπομπή καλύπτει όλα τα γεωγραφικά μήκη και πλάτη της υδρογείου όπου δύναται να ταξιδεύουν  ελληνικά και ελληνόκτητα πλοία, πράγμα που δεν εξασφαλίζεται μέσω Ίντερνετ.

Έχοντας επικοινωνία με μέλη μας διαπιστώνουμε ότι η φωνή της Ελλάδας αποτελεί ένα χρήσιμο και αναντικατάστατο μέσο επικοινωνίας των Ελλήνων Ναυτεργατών με τις ενημερωτικές εκπομπές και τα Ψυχαγωγικά προγράμματά της.

Εξάλλου η ΕΡΤ οφείλει να λάβει υπόψη ότι ακροατές της εκπομπής δεν είναι μόνο οι Έλληνες Ναυτεργάτες αλλά και εκατομμύρια απόδημοι του ελληνισμού.

Κατά συνέπεια η συγκεκριμένη εκπομπή όχι μόνο πρέπει να διατηρηθεί αλλά  και να αναβαθμιστεί με σύγχρονο τεχνολογικά εξοπλισμό και παράλληλα να εξασφαλίζεται και η παρέμβαση στις ενημερωτικές εκπομπές του εργατικού και ναυτεργατικού σ.κ.

Πειραιάς 6/8/2020

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ