Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019 06:55

Ευχές της ΠΕΝΕΝ για την νέα χρονιά το 2020

Γράφτηκε από τον

_ΚΑΛΑΝΤΑ.jpg

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ στέλνει τις καλύτερες ευχές της στα μέλη και τις οικογένειές τους για τον νέο χρόνο που ανατέλλει το 2020.

Σε αυτούς που ταξιδεύουν ευχόμαστε γαλήνιες και ήρεμες θάλασσες και καλή επάνοδο στις οικογένειές τους.

Η νέα χρονιά βρίσκει τον Ναυτεργατικό κόσμο σε συνθήκες υποβάθμισης και επιδείνωσης των εργασιακών, κοινωνικοασφαλιστικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Ζητήματα που αφορούν την ανεργία, την παραβίαση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, των συντάξεων, του ίδιου του βιοτικού τους επιπέδου, αναδείχνεται σε αυτά η ανάγκη, πιο επιτακτικά από ποτέ, να δοθούν λύσεις που να ανταποκρίνονται στα δικά τους συμφέροντα.  

Στο πλαίσιο αυτών των προβλημάτων επιβάλλεται να δημιουργηθεί η ενότητα, η συσπείρωση και ο αγώνας ώστε αυτά να έρθουν στο προσκήνιο.

Η κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική είχε και έχει στο επίκεντρο τα συμφέροντα των εφοπλιστών και την ανταγωνιστικότητά τους. Σε αυτή την πολιτική για να δημιουργηθούν ρήγματα και ανατροπές χρειάζεται οι Ναυτεργάτες στο σύνολό τους να σηκώσουν το ανάστημά τους, να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, να σφυρηλατήσουν και να ενισχύσουν την ενότητα και έχοντας ξεκάθαρο και μάχιμο αγωνιστικό προσανατολισμό να παλέψουν και να δώσουν λύσεις στα οξυμένα και συσσωρευμένα προβλήματά τους.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή