Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2020 08:04

Συνάντηση της ΠΕΝΕΝ με τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτη - Στο προσκήνιο η ουσιαστική προστασία και στήριξη των ανέργων

Γράφτηκε από τον

-υγειας-τερψιθεας-πρωην-οικος-ναυτου.jpg

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ συνεχίζοντας την καθημερινή δράση και παρέμβασή της για τα Ναυτεργατικά προβλήματα πήρε την πρωτοβουλία και πραγματοποίησε συνάντηση στις 26/3/2020 με τον Πρόεδρο του Οίκου Ναύτη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την προστασία των ασφαλισμένων Ναυτεργατών σχετικά με την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των ανέργων Ναυτεργατών για το Πάσχα.

Στο πλαίσιο αυτό η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ τόνισε μεταξύ των άλλων ότι πρέπει να αλλάξουν ριζικά οι ισχύουσες προϋποθέσεις με τρόπο που θα καλύπτονται όλοι οι άνεργοι ενώ το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης πρέπει να είναι βελτιωμένο παίρνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος το οποίο ούτε μόνιμο και σταθερό είναι, ενώ την φετινή περίοδο η κατάσταση παρουσιάζεται περισσότερο από ποτέ επιδεινωμένη αφού πλοία αποδρομολογούνται, Ναυτεργάτες απολύονται από δρομολογημένα πλοία και ο πραγματικός αριθμός των ανέργων είναι πολλαπλάσιος αυτών που φέρονται ως απογεγραμμένοι στο ΓΕΝΕ.

Παράλληλα επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που αντικειμενικά παρουσιάζονται λόγω υπολειτουργίας του Οίκου Ναύτη, στην αυτοπρόσωπη προσκόμιση από τους άνεργους των σχετικών δικαιολογητικών που απαιτούνται αλλά και στην δυσκολία χρήσης των ηλεκτρονικών μέσων.

Από αυτή την άποψη πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να υπάρχει πρόνοια ώστε κανείς να μην χάσει την έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

Επίσης η αντιπροσωπεία της ΠΕΝΕΝ έθεσε επιτακτικά το αίτημα της κάλυψης όλων των ανέργων και των οικογενειών τους στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την νοσηλεία και την δωρεάν χορήγηση φαρμάκων καθώς και του αντίστοιχου υλικού για την προστασία από τον κορωνοϊό. Υπογράμμισε ότι σε αυτές τις συνθήκες δεν πρέπει να βρεθεί κανένας άνεργος Ναυτεργάτης ανασφάλιστος και χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα στην παροχή δημόσιας υγείας.

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στα διαθέσιμα οικονομικά του Ο.Ν και στην ανάγκη αυτή η ενίσχυση να επαναληφθεί για τους ανέργους και σε μεταγενέστερο στάδιο, σύμφωνα και με τις εξελίξεις που αφορούν την υγειονομική κρίση στην χώρα μας.

Τέλος η ΠΕΝΕΝ θα καταθέσει γραπτό υπόμνημα στο ΥΕΝ και στον Οίκο Ναύτη θέτοντας συνολικά τα αιτήματά της που αφορούν την απασχόληση και την ανεργία.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Επιτρέπουμε στους "φίλους" μας και οπαδούς του κυβερνητικού δόγματος "μένουμε στο σπίτι" να μας αντιγράφουν.... και ταυτόχρονα να μας ακολουθούν με απόσταση ετών φωτός..... στις δράσεις και παρεμβάσεις μας!!!! Ο λόγος γίνεται για αυτούς που διεκδικούν όπως πάντα ρόλο πρωτοπορίας στο συνδικαλιστικό κίνημα.....

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή