Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 10:30

Αίτημα της Διοίκησης της ΠΕΝΕΝ για έκτακτη συνεδρίαση της ΠΝΟ

Γράφτηκε από τον

apergia-naftergates-limani-poreia-yen-2-1024x768.jpg

Προς: Γ.Γ και μέλη Διοίκησης ΠΝΟ

Θέμα: Λήψη αποφάσεων για την απόκρουση της επίθεσης κυβέρνησης - εφοπλιστών για την κατάργηση της ΣΣΕ στα ποντοπόρα πλοία.

Όπως γνωρίζετε, το τελευταίο χρονικό διάστημα βρίσκεται στο προσκήνιο και αποτελεί κεντρική προτεραιότητα της κυβερνητικής ναυτιλιακής πολιτικής η υλοποίηση των εφοπλιστικών αξιώσεων για κατάργηση της ΣΣΕ στην κατηγορία των ποντοπόρων πλοίων.

Για τον σκοπό αυτό ο Υπουργός Ε.Ν εξήγγειλε δημόσια πρόσκληση για διάλογο με τους "φορείς της Ναυτιλίας" και των πολιτικών κομμάτων.

Ταυτόχρονα κατέστησε σαφές ότι ο διάλογος αυτός αποσκοπεί στην κατάργηση της ισχύουσας ΣΣΕ διατυπώνοντας και την απειλή: "εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας, εάν χρειαστεί θα συγκρουστούμε προκειμένου τα νέα παιδιά να μπουν στο ναυτικό επάγγελμα". Επίσης από τις δηλώσεις αυτές προκύπτει ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση υιοθετεί πλήρως τη θέση της Ε.Ε.Ε όπως η νέα Σύμβαση για τα πληρώματα στα ποντοπόρα πλοία να είναι στην βάση των διεθνών κρατούντων και με τον τρόπο αυτό να διαφυλάσσεται η ανταγωνιστικότητα της Ναυτιλίας...

Με άλλα λόγια το μοντέλο της νέας Σύμβασης που από κοινού επιθυμούν κυβέρνηση - εφοπλιστές είναι η Σύμβαση της ITF η οποία ως γνωστό απέχει από την ισχύουσα σημερινή (ελληνική ΣΣΕ) σε επίπεδο μισθού πάνω από το 60%, παίρνοντας σαν βάση τον μισθό του Ναύτη, ενώ χαοτικές είναι και οι διαφορές σε εργασιακό επίπεδο και λοιπών δικαιωμάτων.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις και την τυχόν υλοποίησή τους που θα επιφέρουν νέες δραματικές αλλαγές στα δικαιώματα των Ναυτεργατών, επιβάλλεται η ανάγκη να υπάρχει οργανωμένη - συντονισμένη και αγωνιστική απάντηση των Ναυτεργατών.

Οποιαδήποτε κωλυσιεργία, αναμονή, σιωπή, αδράνεια και αδιαφορία συνεπάγεται την άμεση και έμμεση αποδοχή των προωθούμενων μέτρων τα οποία δεν θα πλήξουν μόνο την ποντοπόρο ναυτιλία αλλά όλο το φάσμα των συλλογικών δικαιωμάτων των Ναυτεργατών σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Για τον σκοπό αυτό ζητάμε την έκτακτη σύγκληση της Διοίκησης της ΠΝΟ.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης     Κροκίδης Νικόλαος