Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019 09:20

ΠΕΝΕΝ: Καταδικάζουμε την αστυνομική βία εναντίον των φοιτητών

Γράφτηκε από τον

_ΑΣΟΕΕ.jpg

Σε μια περίοδο που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου ενάντια στα εργασιακά, κοινωνικοασφαλιστικά, συνδικαλιστικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων η κυβέρνηση επέλεξε και στοχοποίησε το φοιτητικό κίνημα, την δράση και τους αγώνες που καθημερινά κλιμακώνονται και επεκτείνονται σε όλη την χώρα.

Στην επικοινωνιακή της προπαγάνδα ανασύρει μια σειρά άθλια τεχνάσματα προκειμένου να αμαυρώσει, να συκοφαντήσει και να ταυτίσει τους αγώνες αυτούς με φαινόμενα ξένα από τις αρχές, τις αξίες, τις παραδόσεις και τις πρακτικές του κινήματος.

Η αστυνομική επίθεση εναντίον των φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ δείχνει ότι η κυβέρνηση επιδιώκει με την βία, την καταστολή και την τρομοκρατία, να επιβάλει το δόγμα του "νόμου και της τάξης" πιστεύοντας ότι έτσι θα επικρατήσει η "σιγή ιχθύος" απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση αυτή. Η άμεση αγωνιστική απάντηση των φοιτητών στην επιχείρηση κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου δείχνει ότι οι φοιτητές δεν θα υποκύψουν στην αστυνομοκρατία ούτε θα αποδεχθούν στην πράξη την κατάργηση του δικαιώματος οι σχολές να είναι ανοιχτές στους ίδιους και στον λαό.

Η αντιμετώπιση της αντιλαϊκής και αυταρχικής πολιτικής της κυβέρνησης επιτάσσει την συγκρότηση ενός κοινού ενωτικού μαζικού αγωνιστικού μετώπου νεολαίας και εργαζομένων για την απόκρουση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που θα βάλει μπροστά τα εργατικά δικαιώματα, τα δίκαια αιτήματα και τις κατακτήσεις της φοιτητικής νεολαίας και θα χαράξει τον δρόμο για την σύγκρουση και την ανατροπή των πολιτικών που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2019 06:46