Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2019 11:56

Για το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ - Όταν η αλήθεια καταρρακώνεται στο όνομα της ψηφοθηρίας

Γράφτηκε από τον

_το_Τμήμα_Ναυτιλίας_του_ΣΥΡΙΖΑ.jpg

Το ανύπαρκτο και ανυπόληπτο πολιτικά τμήμα της Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ που επί 4,5 χρόνια σιώπησε για την αντιλαϊκή κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική ξαφνικά έγινε λαλίστατο και με δύο διαδοχικές παρεμβάσεις του μας πληροφορεί εν μέσω προεκλογικής περιόδου ότι η Ν.Δ ως επερχόμενη πολιτική δύναμη κυβερνητικής εξουσίας και μας θυμίζει με δελτίο τύπου τις μειώσεις των οργανικών συνθέσεων την περίοδο υπουργίας του Μ. Κεφαλογιάννη ενώ με δεύτερη παρέμβασή του ενημερώνει ότι ομάδα υποψηφίων βουλευτών του κόμματος με επικεφαλής τον Θ. Δρίτσα επισκέφθηκε τρία ναυτεργατικά σωματεία (ΠΕΠΕΝ - ΠΕΑΘΕΝ και τους Οικονομικούς Αξιωματικούς) στους οποίους ανέπτυξε τα άκρως θετικά μέτρα που θεσπίστηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ σε εργασιακά θέματα όπως αναφέρει των Ναυτικών....

Οι μαυρογιαλούροι του παλιού αστικού πολιτικού συστήματος και του τότε κομματικού κατεστημένου όταν πλησίαζαν οι εκλογές ως περιοδεύων θεατρικός θίασος γυρνούσαν συνοικίες, γειτονιές και χωριά και έταζαν λαγούς με πετραχήλια....

Με το πέρασμα των δεκαετιών, την ανάπτυξη των τεχνολογιών και των επικοινωνιακών μέσων και μεθόδων παρά τον εκσυγχρονισμό τους, το ρουσφέτι απετέλεσε επί δεκαετίες ακόμη και σήμερα (σε περιορισμένη πλέον κλίμακα) το μέσον για την εξαγορά συνειδήσεων....

Η ριζοσπαστική κομμουνιστική και ανατρεπτική αριστερά είχε πάντα στο στόχαστρό της αυτές τις άθλιες πολιτικές μεθόδους που χρησιμοποιούσε το αστικό πολιτικό σύστημα για να διαβρώνει και να εξαγοράζει συνειδήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της Αριστεράς εγκαινίασε μια άλλη γνωστή μέθοδο των αστικών δυνάμεων, το αχαλίνωτο ψεύδος, τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα, την θεατρινίστικη κοκορομαχία με τις αστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο ίδιο γήπεδο και υπηρετούν την ίδια πολιτική, αυτή του κεφαλαίου, των διαπλεκόμενων συμφερόντων, της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας τους και της πρόσδεσης της χώρας στα δεσμά του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Είναι η πολιτική δύναμη που στο όνομα της αριστεράς εξευτέλισε αρχές, αξίες, παραδόσεις και στο όνομά της διέπραξε πολιτικά εγκλήματα τα οποία εξακολουθεί να χρεώνει στην Αριστερά!!!

Προφανώς από την περίοδο του 2015 έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι και φάνηκε μέσα στους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα η πολιτική απάτη, το ψέμα, η κοροϊδία και ο βρώμικος ρόλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρένθεση αυτή είναι αναγκαία γιατί ταιριάζει και κουμπώνει άριστα με τα όσα αναφέρονται στα διαδοχικά δελτία τύπου του τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα στελέχη του πρέπει, πέρα από το άγχος και την ανασφάλεια μιας νέας εκλογικής συντριβής, διακατέχονται από την ίδια επιθυμία της ηγεσίας τους να κάνουν το μαύρο άσπρο ή αλλιώς να βαφτίζουν το ψάρι κρέας...

Εξηγούμαστε από την αρχή: Το καθεστώς της εφοπλιστικής ασυδοσίας, της μαύρης ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας, αυτό το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο στην Ναυτιλία που παρέχει συνθήκες φοροασυλίας για το κομπραδόρικο εφοπλιστικό κεφάλαιο είναι που προκλητικά εκθειάζει με τον δημόσιο λόγο του ο Τσίπρας και ακριβώς αυτή ήταν και είναι έως σήμερα η ναυτιλιακή τους πολιτική, να εξυμνούν και να θεοποιούν τον ρόλο του εφοπλιστικού κεφαλαίου, φθάνοντας στο βρωμερό σημείο να αμφισβητούν τον ίδιο τον θεσμό των ΣΣΕ για τους Ναυτεργάτες και να είναι θλιβεροί πρωταγωνιστές στην επιχείρηση κατάργησής τους.....

Μάλιστα χωρίς ίχνος ντροπής Τσίπρας - Δρίτσας - Κουρουμπλής - Κουβέλης έχουν επί 4,5 χρόνια μετατραπεί σε ντελάληδες και προστάτες του παρασιτικού εφοπλιστικού κεφαλαίου και με την πολιτική τους έχουν συσσωρεύσει τεράστια προβλήματα για τον ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας.

Το θράσος των τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ξεπερνάει κάθε όριο αφού επί 4,5 χρόνια αποδέχθηκαν, στήριξαν και υπηρέτησαν πιστά την πολιτική του εφοπλιστικού κεφαλαίου, παραμονές των εκλογών να μιλούν στο όνομα των συμφερόντων των Ναυτεργατών επιζητώντας ακόμη και την ψήφο τους!!

Μπορεί να απαντήσει το τμήμα Ναυτιλίας τι υλοποιήθηκε από τις προγραμματικές και προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην απασχόληση, στην ποντοπόρο ναυτιλία, στην κρουαζιέρα, στα κοινωνικοασφαλιστικά ταμεία, στην Ακτοπλοΐα, στις εργασιακές σχέσεις, στην ανεργία, στον εκδημοκρατισμό του Ναυτεργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και του επαγγέλματος;

Τόσο πολύ φαίνεται υποτιμούν - περιφρονούν την μνήμη και την νοημοσύνη των Ναυτεργατών που σαν σύγχρονοι πολιτικοί αγύρτες κατηγορούν την Ν.Δ της οποίας την πολιτική εφάρμοσαν απαρέγκλιτα στον χώρο της Ναυτιλίας, για αυτό και η Ν.Δ δεν άσκησε την παραμικρή αντιπολίτευση στην κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική!!!

Επιβεβαιώνεται ότι όσο η σύμπλευση έως και ταύτιση των θέσεων των δύο κομμάτων για την χώρα, τα λαϊκά και εργατικά προβλήματα καθίσταται περισσότερο από ποτέ εμφανής, τόσο περισσότερο πέφτουν στον βούρκο της κοκορομαχίας, της τεχνητής οξύτητας, του αποπροσανατολισμού και της σύγχυσης.

Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις απίστευτες αθλιότητες τις οποίες αναφέρει το τμήμα ναυτιλίας που αναφέρονται στα εργασιακά προβλήματα των Ναυτεργατών στην Ακτοπλοΐα.

Λύση στα προβλήματα που σχετίζονται με την απλήρωτη εργασία στην Ακτοπλοΐα έδωσε η ΠΕΝΕΝ, ο οργανωμένος πολύμηνος αγώνας των Ναυτεργατών της ΝΕΛ και άλλων πλοίων.

Σημειώνουμε ότι μόνο η ΠΕΝΕΝ που σήκωσε στις πλάτες της το βαρύ φορτίο αυτών των αγώνων, επί 13 μήνες έκανε πάνω από 47 επισχέσεις εργασίας σε διάφορα πλοία, εκατοντάδες συγκεντρώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες το ίδιο χρονικό διάστημα, ολονύκτιες παραστάσεις και παρεμβάσεις στο ΥΕΝ, αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο μέγαρο Μαξίμου και πλήθος ακόμη δράσεων.

Στην ουσία οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες έχοντας ως μοναδικό στήριγμα την ΠΕΝΕΝ επέβαλαν με τον αγώνα τους να δοθεί λύση στο πολύχρονο αυτό πρόβλημα και για το οποίο η πρότασή μας ήταν από την αρχή αυτή που υλοποιήθηκε και θεσμικά αλλά ο "αριστερός" Θ. Δρίτσας επιζητούσε πρώτα την συγκατάθεση της εταιρείας και αναλωνόταν σε ατέρμονες διαβουλεύσεις με την τυχοδιωκτική επιχειρηματική ομάδα της ΝΕΛ αναζητώντας κοινές λύσεις μαζί της....

Το θλιβερό για τον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του στο τμήμα Ναυτιλίας είναι ότι και σήμερα, που υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο για τις εταιρίες που καθυστερούν τα δεδουλευμένα, το ΥΕΝ απλά δεν εφαρμόζει τον νόμο!!!

Πάει πολύ αυτόν τον αγώνα να τον καρπώνεται, να τον εκμεταλλεύεται και να τον αξιοποιεί πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ και το τμήμα Ναυτιλίας του, το οποίο έβγαλε τον σκασμό επί 4,5 χρόνια στα ναυτεργατικά προβλήματα, στο ξεπούλημα του ΟΛΠ στην κινέζικη Coscoκαι έβαλε πλάτη η αντιδραστική κυβερνητική πολιτική να υλοποιηθεί .

Σε ότι αφορά τα γραφόμενα για τα κλιμάκια ελέγχων και τον ρόλο των Ναυτεργατών σε αυτά, ο ξεπεσμός του συντάκτη του δελτίου τύπου δεν έχει πάτο αφού αυτό που υλοποιήθηκε ήταν αυτό που ζητούσαν οι εφοπλιστές και οι άνθρωποί τους στις υπηρεσίες και την ηγεσία του ΥΕΝ, η συμμετοχή των Ναυτεργατών να είναι διακοσμητική, χωρίς λόγο, ρόλο, έλεγχο και την παραμικρή αρμοδιότητα. Αυτό υπερασπίζεται ως δήθεν κατάκτηση των Ναυτεργατών το τμήμα ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ακριβώς αυτό που λέμε παραπάνω ότι βαφτίζουν το ψάρι κρέας.

Αιδώς Αργείοι.

Η κεκτημένη ταχύτητα να εμφανίσουν δήθεν φιλοναυτεργατικό έργο, τους οδηγεί σε δημόσιο διασυρμό και επιβεβαιώνουν ότι ο πολιτικός εξευτελισμός έχει όνομα: ΣΥΡΙΖΑ!!!

Καμιά ψήφο στους πολιτικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου, της Ε.Ε, των μνημονίων, της εργασιακής και κοινωνικής βαρβαρότητας!!!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή