Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 12:02

Απάντηση της ΠΕΝΕΝ στον "διαμαρτυρόμενο" υποψήφιο Δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά

Γράφτηκε από τον

_ΠΕΙΡΑΙΑΣ.jpg

Φίλοι της ΠΕΝΕΝ μας κοινοποίησαν σχετική αμετροεπή και προκλητική ανάρτηση του υποψήφιου δήμαρχου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά που έκανε ο ίδιος στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την απόφασή μας να αντιδράσουμε με αγωνιστική κινητοποίηση στην αναπτυξιακή φιέστα που τυπικά φέρεται να οργάνωσε το δημοτικό σχήμα "Λιμάνι της Αγωνίας - Πειραιάς για όλους".

Σημειώνουμε ότι το σχόλιο αυτό αποσύρθηκε σε χρόνο ρεκόρ....

Ζήτημα 1ο: Να ξεκαθαρίσουμε καταρχήν ότι υποδείξεις και παραινέσεις από ανθρώπους που υπηρετούν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική πού είναι στενά συνυφασμένη με τα συμφέροντα του κεφαλαίου, με όποια ιδιότητα, αξίωμα σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο δεν δεχόμαστε, ούτε θα ζητήσουμε την άδειά τους προκειμένου να εκφράσουμε την όποια δημόσια αντίδραση μας.

Ζητημα 2ο: Η αντίδραση και η στόχευση τις ΠΕΝΕΝ ήταν (και αυτό προκύπτει αναμφισβήτητα από την ανακοίνωσή μας από την αρχή έως το τέλος) κατά της κυβέρνησης μέσω των αναπτυξιακών συνεδρίων στα οποία πέρυσι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ο ίδιος ο Τσίπρας, που εμφανιζόταν ως ντελάλης του κεφαλαίου παρουσιάζοντας το νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο στο οποίο δεσπόζουσα θέση είχε η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ζήτημα 3: Εχθρός και αντίπαλος της ΠΕΝΕΝ είναι το κεφάλαιο, η επιχειρηματική ασυδοσία του που συνοδεύεται με το χτύπημα των εργατικών δικαιωμάτων. Αντίπαλοί μας επίσης είναι το αστικό συστημικό πολιτικό προσωπικό αλλά και οι δυνάμεις τους στα συνδικάτα που είναι ταγμένοι και υπερασπίζονται μέχρι σήμερα την πολιτική και τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Το "Λιμάνι της αγωνίας - Πειραιάς για όλους" είναι ένα τοπικό πειραϊκό δημοτικό σχήμα το οποίο ενσωματώνει και περιλαμβάνει πρόσωπα τα οποία ανήκουν ή πρόσκειται ή συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, παράγει και προβάλει μία πολιτική σε δημοτικό επίπεδο με την οποία διαφωνούμε ριζικά. Πολιτική η οποία δεν διαφέρει στην ουσία της από αυτή της Διοίκησης Μώραλη - Μαρινάκη.

Έχει δικαίωμα να παίρνει όποια πρωτοβουλία θέλει για τα ζητήματα της πόλης, όμως ως μία δημοτική κίνηση αυτό που εκπέμπει στον δημόσιο λόγο της για σοβαρά τοπικά προβλήματα δεν της εξασφαλίζει και κάποια ιδιότυπη ασυλία ή πολύ περισσότερο δεν νοείται να είναι εκτός δημόσιας κριτικής από άλλους κοινωνικούς και ιδιαίτερα συνδικαλιστικούς φορείς που αναπτύσσουν την δράση και στον Πειραιά.

Πόσο μάλλον όταν σε μία σχεδιασμένη προγραμματισμένη φιέστα (αναπτυξιακό συνέδριο) η κυβέρνηση είχε από πέρυσι εξαγγείλει και ανακοινώσει για τον Πειραιά την σχετική εκδήλωση και την οποία απέσυρε κατόπιν έντονων αντιδράσεων από συνδικαλιστικούς - κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς και συλλογικότητες.

Για μας είναι προφανές ότι η σχετική φιέστα, στην οποία κυρίαρχο ρόλο είχαν κυβερνητικά στελέχη, σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε με τη θεματολογία που περιλαμβανόταν πέρυσι στην ατζέντα Κυβέρνησης - Περιφέρειας.

Ακριβώς σε αυτό το πολιτικό πλαίσιο της κυβέρνησης εκφράστηκε πέρυσι αλλά και φέτος η αντίθεση, η αντίδραση και η αγωνιστική παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ.

Μήπως λοιπόν ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Πειραιά αντί να ενοχλείται από την δημόσια αποδοκιμασία και καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής από την ΠΕΝΕΝ θα ήταν προτιμότερο να απολογηθεί για αυτό στους πολίτες του Πειραιά. Σχετικά περί "υβριστικών αναφορών" στην Ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ, υπογραμμίζουμε ότι το σχετικό σημείο περί "λαγού της κυβερνητικής πολιτικής" είναι το επιεικέστερο σχόλιο που αναδημοσιεύουμε, όχι από εχθρούς ή αντιπάλους του υποψήφιου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, αλλά από άτομα που επανειλημμένα έχουν δημοσιοποιήσει διάφορα σχόλια και ανήκουν στον ίδιο κομματικό φορέα με αυτόν...

Αναφορικά "περί ιστορικότητας της ΠΕΝΕΝ" που επίσης αναφέρεται, τον διορθώνουμε: Εκείνο που χαρακτηρίζει την ΠΕΝΕΝ τα τελευταία περίπου 40 χρόνια δεν είναι η ιστορικότητά της (εξάλλου σωματεία ιστορικά στον Πειραιά υπάρχουν δεκάδες). Εάν λάβουμε υπόψη τις αντιδράσεις των εφοπλιστών μικρών, μεσαίων και κυρίως το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο της ποντοπόρου Ναυτιλίας και των αντίστοιχων Υπουργών επί της Ναυτιλίας (Ν.Δ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ), αυτό που χαρακτηρίζει την ΠΕΝΕΝ ήταν και είναι η ταξική πορεία και η σκληρή αντιπαράθεσή της με αυτές τις δυνάμεις, σε αντίθεση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους Υπουργούς του Δρίτσα - Κουρουμπλή - Κουβέλη που υπηρέτησαν και υπηρετούν το δόγμα και την πολιτική της ανταγωνιστικότητάς τους.

Ποτέ δεν είχαμε και δεν έχουμε οποιαδήποτε σχέση με όλους αυτούς που συναλλάσσονται, διαβουλεύονται και θεωρούν τον κοινωνικό διάλογο και εταιρισμό ως βασικό στοιχείο της πολιτικής τους στα συνδικάτα, είτε αυτό αφορά το εφοπλιστικό κεφάλαιο είτε εκπροσώπους της κυβέρνησης. Επ' αυτού ας ρωτήσει σχετικά τους "φίλους" του Υπουργούς Δρίτσα, Κουρουμπλή, Κουβέλη και οποιονδήποτε προηγούμενο.

Προφανέστατα είμαστε στην αντίπερα όχθη από αυτή στην οποία βρίσκεται ο ίδιος, ο οποίος δηλώνει περιχαρής και πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ο Πέτρος Κόκκαλης, ένας κατεξοχήν εκπρόσωπος του κεφαλαίου, "βγήκε από το σκοτεινό τούνελ των Μώραλη - Μαρινάκη" και εισήλθε σε αυτό του ΣΥΡΙΖΑ...

Σε ότι έχει σχέση με τη λήψη της σχετικής απόφασης της ΠΕΝΕΝ για την αγωνιστική κινητοποίηση και επειδή η αλαζονεία και η έπαρσή του ξεπερνάει τα εσκαμμένα, τον καλούμε όποτε θέλει να προσέλθει και να διαβάσει τα πρακτικά του Δ.Σ, για το πότε συγκλήθηκε, με ποια απαρτία και σύνθεση, την εισήγηση, τις τοποθετήσεις των μελών του και την σχετική απόφαση, Μήπως έτσι με αυτό τον τρόπο αντιληφθεί ότι το επίπεδο οργάνωσης της ΠΕΝΕΝ μακράν απέχει από το επίπεδο λειτουργίας και οργάνωσης σχηματισμών στο οποίο ο υποψήφιος δήμαρχος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έχει συνηθίσει και παράλληλα διαπιστώσει ότι τα πικρόχολα σχόλιά του "περί απόφασης του ενός" δεν προσιδιάζουν στην λειτουργία της ΠΕΝΕΝ. Ας μην κρίνει λοιπόν εξ΄ ιδίων τα αλλότρια!

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Παρατηρήσαμε ότι ανάμεσα στους "υψηλούς προσκεκλημένους και ομιλητές" της προεκλογικής φιέστας μαζί με τους μεγαλόσχημους Υπουργούς και Βουλευτές της κυβέρνησης, υπήρξε και εκπρόσωπος ναυτιλιακής εταιρείας στην κρουαζιέρα η εταιρεία του οποίου σύμφωνα με τις υπηρεσίες του ΝΑΤ έχει οφειλή η οποία αγγίζει τα 13 εκατομμύρια ευρώ!!!

Η ίδια εταιρεία μόλις προχθές καταγγέλθηκε από το αρμόδιο σωματείο ότι ασύστολα παραβιάζει και ποδοπατεί την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων!!!

Επίσης ενημερώνουμε ότι η ίδια εταιρεία έχει όλο τον στόλο της σε σημαίες ευκαιρίας και παράλληλα απασχολεί ανασφάλιστους χαμηλόμισθους και χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα ναυτικούς.

Συγχαρητήρια στον υποψήφιο του δημοτικού σχήματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα κατορθώματά του. Αποδεικνύει έμπρακτα με ποιους είναι και ποια συμφέροντα υπηρετεί. Κατά τα άλλα επιτίθεται κατά της ΠΕΝΕΝ για την πρωτοβουλία της να αποκαλύψει τους αντιλαϊκούς στόχους της Κυβέρνησης με τα αναπτυξιακά της συνέδρια.

Περιοριζόμαστε μόνο σε αυτά, ελπίζουμε ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ θα μας δώσει την αφορμή να πούμε περισσότερα που αφορούν τη θέση και τη στάση για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, το MASTER PLAN της COSCO και πολλά άλλα που αφορούν τα τοπικά και λαϊκά προβλήματα του Πειραιά.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019 08:08