Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 08 Μαϊος 2018 11:48

Δίκη σε βάρος του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ Γύρισαν Μπούμερανκ τα περί συκοφαντίας από το συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΠΑΣΚΕ Πάτρας

Γράφτηκε από τον

123.jpg

Ο Δικαστικός αντιπρόσωπος αποκαλύπτει βήμα το βήμα πως οργανώθηκε η νοθεία

στο διασπαστικό παρασωματείο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων

καθώς και την ανάμειξη της πρώην Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας

Εκδικάστηκε στις 17/4/2018 στο Πρωτοδικείο Πειραιά η αγωγή που κατέθεσε η πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και γνωστό στέλεχος της ΠΑΣΚΕ σε βάρος του Προέδρου και του Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ποινικοποιήσουν την τεκμηριωμένη κριτική που άσκησε η ΠΕΝΕΝ για την ανάμειξή της στις παράνομες και παράτυπες εκλογικές διαδικασίες που πραγματοποιήθηκαν στο ανωτέρω σωματείο με τις οποίες επιχειρήθηκε η διαμόρφωση επίπλαστων συσχετισμών δύναμης προκειμένου να ενισχυθεί η παράταξη της ΠΑΣΚΕ και με τον τρόπο αυτό να κυριαρχήσει η ομάδα αυτή στις επερχόμενες αρχαιρεσίες στο συνέδριο του Ε.Κ. Πάτρας.

Για τον σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ με σωρεία εγγράφων και ανακοινώσεων είχε καταγγείλει την ενορχηστρωμένη προσπάθεια που επιχειρήθηκε από μια μικρή ομάδα που παρέκλιναν από τους στόχους για την ανασύσταση του τοπικού Σωματείου Ρίου – Αντιρρίου και Αιγίου και προσπάθησαν να μετατρέψουν σε πρώτη φάση το τοπικό Σωματείο σε περιφερειακό Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων και ακολούθως σε πανελλαδικό.

Στην προσπάθεια αυτή καθοδηγητές υπήρξαν ακροδεξιά στελέχη του γνωστού Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και το εγχώριο συνδικαλιστικό κατεστημένο της ΠΑΣΚΕ Πάτρας με επικεφαλής την τότε Πρόεδρο Σταυρούλα Νικολάου – Παναγοπούλου καθώς και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Καραγεωργόπουλο Δημήτρη ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Σωματείου στο Καζίνο του Ρίο.

Οι έγγραφες καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ έχουν πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και για τον σκοπό αυτό έχει διεξαχθεί προανάκριση και αναμένεται η απαγγελία κατηγοριών για όσους αναμείχθηκαν στην βρώμικη αυτή υπόθεση του διασπαστικού παρασωματείου και των παράτυπων εκλογών που επιχείρησαν….

Στο φως αυτών των εξελίξεων η πρώην Πρόεδρος του Ε.Κ.Πάτρας επιχείρησε ως αντιπερισπασμό να στοχοποιήσει και να ποινικοποιήσει την τεκμηριωμένη κριτική που δημόσια ασκούσε η ΠΕΝΕΝ για την ανάμειξή της και ταυτόχρονα με αγωγή της ζήτησε την αστική και ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμηση…. και με το δικόγραφό της ζητάει την ηθική ικανοποίηση 50.000 ευρώ και επιπλέον 30.000 ευρώ επειδή σε εξώδικη επιστολή που μας απέστειλαν δε αποκαταστήσαμε την δήθεν ηθική βλάβη που υπέστη……

Στην δίκη βασικός μάρτυρας υπέρ της τέως Προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας ήταν το δεξί χέρι του Προέδρου της ΓΣΕΕ ο Καραγεωργόπουλος Δημήτρης ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ ως ψευδομάρτυρας και επικαλέστηκε διάφορες ακραίες υπερβολές και ανακρίβειες προκειμένου να πείσει την δικαστική έδρα…..

Στο πλαίσιο αυτό ισχυρίστηκε ότι το «Ματσακόνι», στο οποίο δημοσιεύτηκαν όλες οι σχετικές καταγγελίες της ΠΕΝΕΝ για την νοθεία του παρασωματείου, διακινείται σε εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες που ταξιδεύουν με διάφορα επιβατηγά και ακτοπλοϊκά πλοία, ότι εξαιτίας των καταγγελιών της ΠΕΝΕΝ υπάρχει ανάλογη παρέμβαση και καταγγελία από δεκάδες Σωματεία, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα της χώρας μας αναφορικά με τις μεθοδεύσεις που αφορούσαν τις εκλογικές διαδικασίες που έγιναν και για το Συνέδριο του Ε.Κ Πάτρας, θεώρησε ότι οργανωτής αυτής της υπόθεσης ήταν η ΠΕΝΕΝ με σκοπό να πλήξει το κύρος της τότε Προέδρου και μέσα από ένα κοινό σχεδιασμό με άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις και Σωματεία να δημιουργήσει πρόβλημα και να οδηγήσει στην ανατροπή της Προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας……

Εκείνο στο οποίο επιμελώς απέφυγε να πάρει θέση και να απαντήσει ήταν σχετικά με τον δικό του ρόλο, την δική του ενεργό ανάμειξη σε όλη αυτή την παράνομη εκλογική διαδικασία του παρασωματείου.

Επίσης ψευδομάρτυρες σε βάρος της ΠΕΝΕΝ ήταν και τρία μέλη του παραπάνω παρασωματείου για τα οποία θα μιλήσουμε αναλυτικά όταν αυτοί βρεθούν στο εδώλιο των κατηγορουμένων για το πλήθος των παρανομιών που διέπραξαν στις ψευτοεκλογές τους…..

Κατάθεση Βασίλη Κοτσιρά

Aποκαλυπτικός ήταν στην διαδικασία της δίκης ο βασικός μάρτυρας της ΠΕΝΕΝ Βασίλης Κοτσιράς, πρώην Πρόεδρος του τοπικού Σωματείου Ναυτεργατών Ρίου – Αντιρρίου ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε μεταξύ των άλλων:

«Ήμουν παρών κατά την διαδικασία που παραλήφθηκαν τα ψηφοδέλτια από το ταχυδρομείο και κατά την διαδικασία διαλογής και καταμέτρησης των ψηφοδελτίων. Με έκπληξή μου διαπίστωσα το σύνολο αυτών των ψηφοδελτίων ήταν μέσα σε 4 μεγάλους καφέ χρώματος φακέλους. Δηλαδή τα ψηφοδέλτια δεν είχαν ταχυδρομηθεί το καθένα χωριστά αλλά είχαν μπει και ταχυδρομήθηκαν σε αυτούς τους φακέλους προφανώς για να ελαχιστοποιήσουν την οικονομική δαπάνη όσων αναμείχθηκαν σε παράνομες πράξεις, καταστάσεις των ψηφισάντων επίσης δεν υπήρχαν και βέβαια δεν υπήρχαν στους φακέλους ξεχωριστά η ένδειξη ότι αυτά απεστάλησαν ως όφειλαν το καθένα από συγκεκριμένο ταχυδρομείο.

Ο ισχυρισμός της τότε Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας ότι δήθεν δεν είχε καμία ανάμειξη είναι πέρα για πέρα αναληθής αφού κατά την διάρκεια ανοίγματος των ψηφοδελτίων επανειλημμένα εισήλθε στον χώρο της εφορευτικής επιτροπής και παρενέβη προς τον δικαστικό αντιπρόσωπο με σκοπό να διασώσει την παρωδία των παράνομων εκλογικών διαδικασιών.

Πιστεύω ότι εάν δεν υπήρχε η δική της ανάμειξη οι εκλογές αυτές θα είχαν με βεβαιότητα ακυρωθεί».

Ο μάρτυρας καταλήγοντας σημείωσε ότι είναι παντελώς παράνομος ο τρόπος που εφευρέθηκε για να νομιμοποιηθεί η εκλογική διαδικασία, δηλαδή να παρουσιαστούν κάποιοι ότι δήθεν αποτελούσαν επιτροπές σε πλοία, οι οποίες ούτε υπήρξαν ούτε φυσικά είχαν νομιμοποίηση αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το καταστατικό. Στην πραγματικότητα τα ψηφοδέλτια διακινήθηκαν παράνομα από μικρή ολιγάριθμη ομάδα με επικεφαλής τον Κάκκο Αλέξανδρο, αυτοί τα σταυροδότησαν, αυτοί τα τοποθέτησαν στους 4 μεγάλους φακέλους και αυτοί ακολούθως τα ταχυδρόμησαν.

Από τα παραπάνω προκύπτει η σαφέστατη ανάμειξη και παρέμβαση της τότε Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας γι’ αυτό θεωρώ παράλογη την άσκηση δίωξης που ζητάει εναντίον του Προεδρείου της ΠΕΝΕΝ.     

Οι συνταρακτικές αποκαλύψεις του Δικαστικού Αντιπροσώπου

Στο δικαστήριο ο δικηγόρος της ΠΕΝΕΝ Γιώργος Κοντοσέας κατέθεσε επιστολή που έστειλε ως απάντηση στην Ένωσή μας ο Δικαστικός αντιπρόσωπος και Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής των εκλογών του διασπαστικού παρασωματείου.

Παρακάτω παραθέτουμε αυτούσια την επιστολή του Δικαστικού αντιπροσώπου όπως αυτή εστάλη στην ΠΕΝΕΝ και η οποία κατατέθηκε στην σχετική δίκη.

Για ευνόητους λόγους δημοσιεύουμε τα αρχικά του ονόματος του δικαστικού αντιπροσώπου.

Από την δημοσίευση της επιστολής του δικαστικού αντιπροσώπου η οποία πράγματι είναι τόσο αποκαλυπτική όσο και συγκλονιστική καταρρίπτονται οι θέσεις της πρώην Προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας αλλά και των ψευδομαρτύρων που αυτή ενεργοποίησε προκειμένου να υποβάλει μήνυση και να ποινικοποιήσει τις θέσεις μας. Από την αποκαλυπτική επιστολή του δικαστικού αντιπροσώπου προκύπτει άμεση εμπλοκή, ανάμειξη, παρέμβαση ακόμη και η άσκηση ψυχολογικής πίεσης της τότε Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στην προσπάθεια για την νομιμοποίηση των παράνομων εκλογικών διαδικασιών….

Η απροκάλυπτη αυτή παρέμβασή της έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα όσα κατέθεσαν οι ψευδομάρτυρες οι οποίοι έκαναν φιλότιμη προσπάθεια να απενοχοποιήσουν την ανάμειξή της και από την άλλη να στοχοποιήσουν το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ ότι δήθεν είχε πρόθεση να θίξει την τιμή, την υπόληψη, την αξιοπρέπεια της τότε προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας…..

Από το αναλυτικό κείμενο του δικαστικού προκύπτει επίσης και κάτι ακόμη που ενοχοποιεί την Πρόεδρο του Ε.Κ. Πάτρας και την άθλια ανάμειξή της στις παράτυπες εκλογικές διαδικασίες αφού η παρέμβασή της με την οποία επεδίωξε να νομιμοποιήσει τις εκλογές του παρασωματείου, επικαλέστηκε ότι δήθεν έχει την αποδοχή και την σύμφωνη γνώμη της δευτεροβάθμιας οργάνωσης, δηλαδή της ΠΝΟ, γεγονός που είναι ψευδές, όπως επίσης είναι ψευδέστατο το επιχείρημα της Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας και δεν έχει καμιά νομική βάση και νομιμοποίηση, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νέο καταστατικό του παρασωματείου, ότι δήθεν υπήρχαν σε κάθε καράβι επιτροπές και υπεύθυνοι για την συγκέντρωση και παραλαβή των ψηφοδελτίων…….

Κατά συνέπεια υπήρξε αναμφισβήτητη και εξόφθαλμη ανάμειξη και παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες της τότε Προέδρου του Ε.Κ. Πάτρας ενώ η νομιμοποίηση αυτών που έγινε κάτω από τις συνθήκες που περιγράφει ο δικαστικός αντιπρόσωπος, με επίκληση ότι δήθεν έχει την αποδοχή της δευτεροβάθμιας οργάνωσης καθώς και την αναφορά περί δήθεν επιτροπών σε κάθε καράβι για την αποστολή ψηφοδελτίων είναι όχι μόνο αβάσιμες, αστήριχτες αλλά εμπλέκουν σε αυτό το άθλιο κατασκευασμένο παιχνίδι και άλλους στις παράνομες διαδικασίες που έλαβαν χώρα για να νομιμοποιηθούν οι παράνομες εκλογές τους!!!

 

 

 

Η επιστολή του Δικαστικού αντιπροσώπου

Προς: Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού

Πάτρα 6 Ιουνίου 2017

Κύριε Πρόεδρε, έλαβα την επιστολή σας, σχετικά με το θέμα που προέκυψε κατά την διενέργεια των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου «Σύλλογος Ναυτεργατών Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων π Ο Άγιος Νικόλαος», στις οποίες συμμετείχα, ως πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής, κατόπιν διορισμού μου, με πράξη της Προέδρου Πρωτοδικών Πατρών. Επί των ερωτημάτων που θέσατε, σας παραπέμπω στην αίτηση που έχω υποβάλλει στη Γραμματεία του ανωτέρω Πρωτοδικείου και την έχω επισυνάψει στα πρακτικά που κατατέθηκαν αρμοδίως.

Ειδικότερα, κατά την άφιξή μου στο Εργατικό Κέντρο Πατρών, ενημερώθηκα απ’ όλα τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής , ότι το ως άνω σωματείο, που παλαιότερα έφερε την ονομασία «Σύλλογος Ναυτεργατών Πατρών και Πορθμείων Ρίου – Αντιρρίου και Αιγίου – Ο Άγιος Νικόλαος», είχε τροποποιήσει το καταστατικό του και μπορούσαν πλέον να ψηφίζουν μέλη απ’ όλη την Δυτική Ελλάδα και τους Ιονίους Νήσους, περαιτέρω, δε, ότι έχει γίνει πρόβλεψη και για ψηφοφορία δια επιστολικής ψήφου, δεδομένου των ιδιαίτερων εργασιακών συνθηκών. Ειδικότερα μου εξήγησαν ότι λόγω του γεγονότος ότι οι ναυτεργάτες είναι μέσα στα καράβια, είναι αδύνατον να προσέρχονται αυτοπροσώπως στον τόπο ψηφοφορίας, κάτι δε τέτοιο θα οδηγούσε σε ελαχιστοποίηση της συμμετοχής, σ’ ένα σωματείο με ιδιαίτερα αυξημένα προβλήματα και αυξημένες εργασιακές δυσκολίες, που έγιναν οξύτερες κατά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Δεδομένου ότι και σε άλλα σωματεία επιτρέπεται η ψηφοφορία δια επιστολικής ψήφου, θεώρησα λογικά τα επιχειρήματα αυτά, πόσο μάλλον όταν η ίδια η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πατρών, Σταυρούλα Παναγοπούλου – Νικολάου, προσήλθε στην αίθουσα που διεξαγόταν η ψηφοφορία και μου επιβεβαίωσε τους ανωτέρω ισχυρισμούς. Μου έκανε δε ιδιαίτερη θετική εντύπωση, ότι τόσο ο προτεινόμενος Πρόεδρος, όσο και τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής επιτροπής ήταν φανερό πως δεν διέθεταν καμμία συνδικαλιστική εμπειρία και ουσιαστικά φαίνονταν να διακατέχονται από αγωνία για την ανάπτυξη του σωματείου, με προσωπική συμμετοχή στην προσπάθεια αυτή, εις βάρος του προσωπικού τους χρόνου. Κατόπιν τούτου, δεν έφερα καμμία αντίρρηση, δεδομένης και της απόλυτης ομοφωνίας όλων των μελών της εφορευτικής επιτροπής και της ύπαρξης ενός και μόνο ψηφοδελτίου, όπου όλα τα μέλη εμφανίζονταν να είναι μονιασμένοι και αγαπημένοι.

Κατά την ψηφοφορία προσήλθαν να ψηφίσουν μόλις 22 μέλη. Μόλις πέρασε η προβλεπόμενη ώρα, ανοίχθηκαν τα ψηφοδέλτια και καταμετρήθηκαν οι ψήφοι, ενώ τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής έφεραν από το ταχυδρομείο τους φακέλους, που περιείχαν τα μέλη που ψήφισαν δια επιστολικής ψήφου. Άνοιξα τους φακέλους και εκεί με μεγάλη έκπληξη διαπίστωσα τα παρακάτω: 1) υπήρχαν κλειστά ψηφοδέλτια, αλλά οι καταστάσεις των ψηφισάντων ήταν γραμμένες εντελώς πρόχειρα και ανακατωμένα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει αντιπαραβολή του αριθμού των ψηφοδελτίων με τον αριθμό των φερόμενων ως ψηφισάντων και 2) το κυριότερο, όμως, ήταν ότι δεν υπογράφονταν οι καταστάσεις αυτές από μέλη κατά τόπων ορισμένων εφορευτικών επιτροπών. Το γεγονός αυτό πραγματικά δεν το είχα αντιμετωπίσει ξανά, στα 11 χρόνια ευδόκιμης δικαστικής μου θητείας, παρά το ότι είχα παραστεί σε πάρα πολλές παρόμοιες εκλογικές διαδικασίες, ως πρόεδρος εφορευτικών επιτροπών, είναι γνωστό, δε, τοις πάσι, στα δικαστήρια Πατρών, ότι μαζί με ελάχιστους ακόμη συναδέλφους θεωρούμουν πάρα πολύ έμπειρος στον συγκεκριμένο τομέα, γι αυτό εξάλλου και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών, όταν η σχετική αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στους δικηγόρους, μου ζήτησε να κάνω μια ενημερωτική ημερίδα στους νέους δικηγόρους. Αμέσως εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου και τους επεσήμανα ότι ήταν αδύνατον, να θεωρήσω τις εκλογές αυτές έγκυρες, διότι δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι όντως τα πρόσωπα που φέρονταν ότι ψήφισαν, πράγματι είχαν ψηφίσει. Τους εξήγησα δε, ότι πρέπει να ακυρωθούν οι εκλογές και να διεξαχθούν νέες αρχαιρεσίες σε άλλον χρόνο. Τότε όλα τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, προεξάρχοντος του Προέδρου, άρχισαν να με παρακαλάνε να βρούμε μια λύση, γιατί ήταν αδύνατον, λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός τους, να μπορέσουν να διεξάγουν εκλογές σε σύντομο χρονικό διάστημα και το σωματείο θα έπαψε να υφίσταται εν τοις πράγμασι. Ιδιαίτερα, δε, ο υποψήφιος Πρόεδρος ξέσπασε σε κλάματα, λέγοντας ότι όλος αυτός ο κόπος που είχαν κάνει τόσον καιρό θα πάει χαμένος και το σωματείο καταστρέφεται, ότι όλα τα μέλη είναι φτωχοί άνθρωποι που ζουν σε άθλιες οικονομικές και εργασιακές συνθήκες κλπ. Ιδιαίτερα καταλυτική, όμως, ήταν και η παρουσία της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πατρών, η οποία προσήλθε αμέσως στον τόπο της ψηφοφορίας και αφού μου επιβεβαίωσε όλα τα παραπάνω, ήτοι την δυσχερή εργασιακή θέση του συγκεκριμένου κλάδου εργαζομένων, μου τόνισε πως γνωρίζει πως νομικά έχω απόλυτα δίκιο, πως και ο νομικός τους σύμβουλος, Ανδρέας Γούναρης, τους είχε επισημάνει τα σχετικά προβλήματα. Στην συνέχεια, όμως, επικαλούμενη και την από ετών γνωριμία μας, στα πλαίσια αυστηρά και μόνο των καθηκόντων μου ως δικαστικού αντιπροσώπου σε εκλογές σωματείων του Εργατικού Κέντρου Πατρών, με διαβεβαίωσε ότι υπήρχαν σε κάθε καράβι υπεύθυνοι για την συλλογή των ψηφοδελτίων και ότι η όλη διαδικασία είναι και σε γνώση της δευτεροβάθμιας ένωσης, που δεν φέρει καμμία αντίρρηση και ότι όλοι οι συνδικαλιστές έχουν αγαστές σχέσεις και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Κατόπιν τούτων και της έντονης ψυχολογικής πίεσης, που δέχθηκα, ιδίως από το γεγονός ότι και με τα ίδια μου τα μάτια έβλεπα ότι πρόκειται για φτωχούς ανθρώπους και άπειρους περί τα συνδικαλιστικά, περαιτέρω, δε, από τα λόγια και τις παρακλήσεις της ίδιας της Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Πατρών, δέχθηκα να ορίσουμε συμπληρωματική ημέρα ψηφοφορίας, κατά την οποία ρητά τους ανέφερα ότι για να κάνω δεκτές τις επιστολικές ψήφους θα πρέπει: α) να μου προσκομισθούν ευπρεπείς καταστάσεις ψηφισάντων και β) υπεύθυνες δηλώσεις των κατά τόπων αρμοδίων για την συλλογή των ψηφοδελτίων, στις οποίες αυτοί να βεβαιώνουν ότι πράγματι οι αναφερόμενοι στις οικίες καταστάσεις προσήλθαν και ψήφισαν. Όλα τα μέλη αλλά και η Πρόεδρος αφού με ευχαρίστησαν για την στάση μου αυτή, με διαβεβαίωσαν ότι θα προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες. Πράγματι, κατά την ημερομηνία της επαναληπτικής ψηφοφορίας, μου προσκομίσθηκαν υπεύθυνες δηλώσεις των φερομένων ως υπευθύνων ως αρμοδίων για την συλλογή των ψηφοδελτίων καθώς και αναλυτικές καταστάσεις ψηφισάντων με υπογραφές δίπλα από κάθε όνομα ψηφίσαντος. Κατόπιν τούτων, δέχθηκα τις επιστολικές ψήφους και έτσι στο οικείο πρακτικό ενέγραψα ότι ψήφισαν 315 μέλη, χωρίς, από παραδρομή , να αναφέρω ότι τα 22 ψήφισαν αυτοπροσώπως και τα υπόλοιπα 293 δια επιστολικής ψήφου.

Έτσι έλαβαν χώρα τα γεγονότα, όπως μπορούν να διαβεβαιώσουν και τα παριστάμενα μέλη της εφορευτικής επιτροπής. Θέλω, δε, να επισημάνω ότι ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στην απόφασή μου να μην ακυρώσω τις εκλογές, διαδραμάτισε και η απόλυτη ομοφωνία και φερόμενη σύμπνοια των μελών της εφορευτικής επιτροπής.

Μετά τιμής Ε.Κ

«Διασπαστικό παρασωματείο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων»

Βλαχοπολιτική – ψέματα – εξαπάτηση και αγυρτεία του χειρίστου είδους

 

Είχαμε αναφέρει σε προηγούμενα κείμενά μας ότι μετά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης των κατασκευασμένων και παράνομων εκλογικών διαδικασιών, ότι δεν θα ασχοληθούμε με αυτή την βρώμικη ομάδα της οποία ο ρόλος και η αποστολή έχουν γίνει κατανοητοί και στον τελευταίο Ναυτεργάτη.

Όμως επιβάλλεται να κάνουμε 2-3 σχόλια προκειμένου να αποδείξουμε με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο την βλαχοπολιτική την οποία ακολουθεί αυτή η ομάδα ώστε με χονδροειδή ψέματα να παρουσιάσει «έργο» σε ελάχιστους ανθρώπους που τους ακολουθούν στον κατήφορό τους.

Σε ανάρτησή τους στο facebookστις 27/3/2018 αναφέρουν: Η πίεση που ασκήσαμε έφερε καρπούς, καταργήθηκε η εξαίρεση που επέτρεπε στις ναυτιλιακές εταιρίες να μην βάζουν την μισθοδοσία σε τραπεζικό λογαριασμό….»

Με άλλα λόγια, αυτοί άσκησαν πίεση για την κατάθεση των μισθών σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Αυτό αποτελεί απύθμενο ψεύδος και επιβεβαιώνει πλήρως τα περί βλαχοπολιτικής που αναφέρουμε παραπάνω!! Ποια είναι η αλήθεια; Το μοναδικό Σωματείο το οποίο, με σωρεία ενεργειών, εγγράφων και παραστάσεων στην πολιτική ηγεσία και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, παρενέβη ήταν η ΠΕΝΕΝ. Όμως η άγνοια, η ημιμάθεια και η ασχετοσύνη έχει ξεπεράσει κάθε λογικό όριο αφού η σχετική ρύθμιση αφορά πλοία τα οποία κάνουν δρομολογιακή γραμμή άνω των 6 ναυτικών μιλίων με αποτέλεσμα η ρύθμιση αυτή να μην ισχύει για την Πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου!!!

Συνέπεια της προσπάθειας να καπηλευτούν και να αξιοποιήσουν μια ρύθμιση την οποία μόνο η ΠΕΝΕΝ ανέδειξε και επέβαλε στο ΥΕΝ (και η οποία δεν είναι ούτε πανάκεια – ούτε είναι σίγουρο ότι θα δώσει λύση στο πρόβλημα) έπεσε στο κενό και οι ίδιοι αυτοεξευτελίστηκαν αφού επανειλημμένα μετά την υλοποίηση της διάταξης ζητούσαν την εφαρμογή της στο Ρίο – Αντίρριο αγνοώντας παντελώς ότι αυτή δεν έχει εφαρμογή στην συγκεκριμένη γραμμή.

Όμως επειδή η ΠΕΝΕΝ δεν χαρίζει ούτε έναν Ναυτεργάτη στο βρώμικο παιχνίδι της ομάδας αυτής του παρασωματείου προέβη ήδη σε συντονισμένες ενέργειες οι οποίες ευοδώθηκαν και έχει γίνει σχετική νομοθετική διάταξη η οποία όμως πρέπει να περάσει από την Βουλή, γεγονός που θεωρούμε ότι αυτό θα γίνει τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ταυτόχρονα με επιστολή της η ομάδα αυτή ζήτησε να γίνουν κοινοί έλεγχοι με την δική τους παρουσία στην γραμμή Ρίου – Αντιρρίου, αγνοώντας και εδώ ότι στους ελέγχους αυτούς συμμετέχουν αποκλειστικά και μόνο εκπρόσωποι των πρωτοβάθμιων Ναυτεργατικών Σωματείων που υποδεικνύονται από την ΠΝΟ, πράγμα που οδήγησε να φάνε πόρτα από το Λιμεναρχείο της Πάτρας και αυτό σε συνδυασμό με την απομάκρυνση της πρώην Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας από την θέση που κατείχε, τους οδηγεί σε πλήρη απομόνωση και περιθωριοποίηση εκεί που πίστευαν ότι θα έχουν ένα στήριγμα στην διασπαστική και υπονομευτική τους δράση……

Σημειώνουμε ότι η πλειοψηφία των Σωματείων και των παρατάξεων της δύναμης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας στην ουσία καθαίρεσαν και απομάκρυναν την Πρόεδρο την οποία θεώρησαν υπεύθυνη για σωρεία εκλογικών παρατυπιών. Για τον σκοπό αυτό διορίστηκε νέα Διοίκηση η οποία εξέλεξε Προεδρείο από το οποίο αποκλείστηκε η κ. Νικολάου – Παναγοπούλου και ταυτόχρονα δρομολογεί η προσωρινή Διοίκηση τις διαδικασίες για ένα νέο εκλογικό συνέδριο στο οποίο προφανώς δεν θα έχουν θέση νόθοι αντιπρόσωποι και τα Σωματεία τους…..

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι δύο φορές το τελευταίο χρονικό διάστημα η ομάδα αυτού του παρασωματείου προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισέλθει με δικαστική απόφαση στην ΠΝΟ και οι αρμόδιες δικαστικές αρχές απέρριψαν το αίτημά τους …. Κι από εδώ λοιπόν έφαγαν πόρτα….

Τέλος για να καταδείξουμε τον θλιβερό και βρώμικο ρόλο αυτής της ομάδας, αρκεί να σημειώσουμε ότι δύο χρόνια περίπου που λειτουργούν ως παρασωματείο έχουν ανεχθεί πλήρως και κυριολεκτικά έχουν βγάλει τον σκασμό ότι στην μοναδική Πορθμειακή γραμμή της χώρας μας Ναυτικοί άλλο μισθό να υπογράφουν στον εξοφλητικό λογαριασμό και άλλος μισθός πραγματικά να τους καταβάλλεται….. Δηλαδή οι πλοιοκτήτες τους παίρνουν μέρος του μισθού μέσα από την τσέπη και το παρασωματείο δεν τολμάει να κάνει ούτε μια καταγγελία σε βάρος αυτής της τυχοδιωκτικής πρακτικής των εφοπλιστών.

Με άλλα λόγια οι πλοιοκτήτες της γραμμής έχουν πλήρη ασυδοσία και προφανώς με την στήριξη αυτής της ομάδας, για να εξαπατούν, να εμπαίζουν και να εκμεταλλεύονται τους Ναυτεργάτες με τον πιο ξεδιάντροπο και αντεργατικό τρόπο και αυτό με τις πλάτες του παρασωματείου το οποίο περί άλλων τυρβάζει…..

Για να αντιληφθούμε το βρώμικο παιχνίδι που παίζουν και στο οποίο είναι ταγμένοι να υπηρετούν τα εφοπλιστικά συμφέροντα αρκεί να αναφέρουμε ότι σε σχετική ανακοίνωσή τους με ημερομηνία 18/4/2018 φθάνουν στο αισχρό και κατάπτυστο επίπεδο να ζητούν την κατάργηση των εισφορών για τα ταμεία ΝΑΤ – ΚΕΑΝ – Ταμεία Πρόνοιας για τους εφοπλιστές ως κίνητρο για να φέρουν τα πλοία τους στην ελληνική σημαία και μάλιστα επικαλούνται το παράδειγμα των κρουαζιερόπλοιων (κυπριακή εταιρεία Λούη) η οποία χρωστάει στο ΝΑΤ πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ!!! Κατά τα άλλα γίνονται καταγέλαστοι ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι για την χρεοκοπία του ΝΑΤ που προφανώς δεν είναι οι εφοπλιστές και οι κυβερνητικές πολιτικές αλλά κάποιοι άλλοι!!

Επίσης σιωπούν για το γεγονός ότι με πρόσφατη επιστολή τους στην ΠΝΟ και τα Σωματεία, που φέρονται ότι υπογράφουν (κατόπιν εκβιασμών πλοιοκτητών και πλοιάρχων) οι ναυτικοί της γραμμής του Πορθμείου Ρίου – Αντιρρίου, με την οποία ζητούν την μη συμμετοχή τους στις απεργίες, λες και οι απεργίες γίνονται για το θεαθήναι και όχι για τα ζωτικά προβλήματα των ίδιων των Ναυτεργατών τα οποία οφείλονται στην ασυδοσία των πλοιοκτητών και την αντεργατική κυβερνητική πολιτική!!

Ταυτόχρονα με επιστολή τους στις 23/4/2018 τους έπιασε ο πόνος για την επιστασία του ξενοδοχειακού προσωπικού και την επαναφορά της καλοκαιρινής σύνθεσης ενώ την ίδια στιγμή δέχονται το καθεστώς της εργασιακής ζούγκλας που έχουν επιβάλει τα αφεντικά τους στην Πορθμειακή γραμμή Ρίου – Αντιρρίου.

Το πιο γελοίο όλων είναι η τελευταία ανακοίνωσή τους για την συμμετοχή στην απεργία με την οποία επικαλούνται την σχετική απόφαση της ΓΣΕΕ και έτσι αποκαλύπτουν την απελπιστική θέση στην οποία έχουν περιέλθει πιστεύοντας ότι θα διασωθούν από το ναυάγιο στο οποίο έχουν οδηγηθεί ή ότι η χρεοκοπημένη και εξωνημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ θα τους προσφέρει κάλυψη – προστασία και βοήθεια…. Άραγε τόσο ηλίθιους θεωρούν τους Ναυτεργάτες οι οποίοι γνωρίζουν άριστα τι σημαίνει για αυτούς και την εργατική τάξη η παραδομένη ηγεσία της ΓΣΕΕ στο μεγάλο κεφάλαιο και στην εκάστοτε αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Δυστυχώς αδυνατούν να κατανοήσουν ότι έχουν βρεθεί σε πλήρες αδιέξοδο και το παιχνίδι που παίζουν αργά ή γρήγορα έχει γίνει και γίνεται απολύτως αντιληπτό και από αυτούς τους ελάχιστους που ακόμη τους ακολουθούν.

Με το ψέμα, την εξαπάτηση και την βλαχοπολιτική το μέλλον που διαγράφεται μπροστά τους είναι σκοτεινό, αβέβαιο και σύντομα θα αντιμετωπίσουν την οργή όσων συστηματικά κοροϊδεύουν και εξαπατούν. Τα μέλη της ΠΕΝΕΝ, πλην 5-6 ατόμων, έχουν οριστικά και αμετάκλητα όχι μόνο αποχωρήσει από το διασπαστικό παρασωματείο αλλά έχουν καταδικάσει τις άθλιες πρακτικές υφαρπαγής των ψήφων τους, την πλαστογραφία των στοιχείων τους και τέλος έχουν κινηθεί και δικαστικά εναντίον τους. Το ίδιο έχουν κάνει μέλη από άλλες Ναυτεργατικές ειδικότητες. Η αγυρτεία και η αλητεία έχουν ημερομηνία λήξης…..

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 06:34
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή