Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 10:21

Απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Γράφτηκε από τον

1απεργια_18-19_Απρίλη_2018.jpg

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στις 19/4/2018 στο λιμάνι του Πειραιά στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε τον κλάδο σχετικά με την εξέλιξη της απεργίας τονίζοντας ότι αυτή σημειώνει εξαιρετική επιτυχία σε Πανελλαδική κλίμακα γεγονός που δείχνει την αγωνιστική διάθεση όλων των Ναυτεργατών να παλέψουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για την επίλυση των ώριμων και δίκαιων αιτημάτων τους.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και ειδικότερα ο αρμόδιος Υπουργός Ε.Ν. Π. Κουρουμπλής προσπαθεί με επικοινωνιακά τεχνάσματα για άλλη μια φορά να εξαπατήσει την κοινή γνώμη αφού σε δηλώσεις του καταφέρεται ενάντια στην απεργία θεωρώντας την ως αδικαιολόγητη, ότι δήθεν έχει λύσει όλα τα αιτήματα των Ναυτεργατών, εκφράζει την απορία γιατί συνεχίζεται η απεργία και ταυτόχρονα επιχειρεί με άθλιο προβοκατόρικο τρόπο να αναθερμάνει τον κοινωνικό αυτοματισμό χρησιμοποιώντας για τον σκοπό αυτό έναν γνωστό μηχανισμό προσώπων και φορέων της Κρήτης οι οποίοι συστηματικά στοχοποιούν τους Ναυτεργατικούς αγώνες και μεθοδεύουν την υπονόμευση των δίκαιων κινητοποιήσεών μας.

Στην πραγματικότητα με τις δηλώσεις αυτές ο Υπουργός Ε.Ν. ταυτίζεται πλήρως με τους προγενέστερους Υπουργούς Ε.Ν. του συστημικού μπλοκ Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ, χρησιμοποιεί τις ίδιες απαράδεκτες μεθόδους οι οποίες έχουν ως κατάληξη το χτύπημα των εργατικών αγώνων, την δυσφήμηση και την απαξίωσή τους.

Όλα αυτά προκειμένου να καλύψει την βαθιά αντεργατική – αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική και να παράσχει νέα προνόμια στο εφοπλιστικό κεφάλαιο με το οποίο συμπορεύεται για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.

Πρόκειται για μια πολιτική η οποία χτυπάει αδίστακτα τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των Ναυτεργατών και παράλληλα υιοθετεί, ενσωματώνει και εφαρμόζει τις εφοπλιστικές αξιώσεις και υπηρετεί παντοιοτρόπως τα δικά τους συμφέροντα.

Η απάντησή μας στις θρασύτατες δηλώσεις του είναι ότι απορρίπτουμε την ψευδολογία, την κοροϊδία, τους εκβιασμούς και τις πιέσεις, η γραμμή είναι αυτή της σύγκρουσης και της ανατροπής αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής. Σε αυτόν τον στόχο δεν θα παρεκκλίνουμε στο ελάχιστο. Η προπαγάνδα και οι πιέσεις της κυβέρνησης τουλάχιστον σε ότι αφορά την ΠΕΝΕΝ θα πέσουν και αυτή την φορά στο κενό.

Σχετικά με το αγωνιστικό και διεκδικητικό μας πλαίσιο θέλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

  • Στην απαίτησή μας για κατάργηση των εγκριτικών πράξεων, του νόμου 4150/2013, των νομοθετικών διατάξεων για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και το απεργοσπαστικό πλοίο μετά την παρέλευση του 3ημέρου της απεργίας, ο λαλίστατος Υπουργός αρνείται να αναφέρει και το παραμικρό.
  • Σχετικά με την νέα επίθεση και τις περικοπές της σύνταξης τόσο των νέων όσο και των παλιών συντάξεων στις οποίες επέρχονται νέες δραματικές μειώσεις, επίσης δεν ψελλίζει ούτε λέξη.
  • Για το μεγάλο πρόβλημα της απασχόλησης, της προστασίας των ανέργων, επίσης ο Υπουργός Ε.Ν. ακολουθεί τον δρόμο της ένοχης σιωπής.
  • Στο κεφαλαιώδες ζήτημα των ΣΣΕ όπου είναι καθηλωμένοι οι μισθοί στα επίπεδα του 2010, ο ίδιος κατ’ εντολή των εφοπλιστών έχει αναλάβει τον βρώμικο ρόλο να τις υπονομεύσει και να τις απαξιώσει.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν ότι η εξαπάτηση που επιχειρεί ο Υπουργός Ε.Ν, εκμεταλλευόμενος την προβολή του από τα κατεστημένα – συστημικά ΜΜΕ, δεν πρόκειται να περάσει στον λαό, στους εργαζόμενους και στον Ναυτεργατικό μας κόσμο ο οποίος έχει πικρή πείρα από ανακόλουθη, αναξιόπιστη και ενίοτε μαύρη κυβερνητική προπαγάνδα που επιχειρεί να κάνει το άσπρο – μαύρο…..

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κατήγγειλε την προσπάθεια των δυνάμεων του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού οι οποίοι για πολλοστή φορά αναδείχνουν αποσπασματικά επιμέρους προβλήματα, διαχωρίζουν το ενιαίο διεκδικητικό πλαίσιο και προσπαθούν να επικεντρώσουν σε μεμονωμένο αίτημα και με τον τρόπο αυτό καλλιεργούν την σύγχυση, τον αποπροσανατολισμό, την ηττοπάθεια και τελικά την υπονόμευση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των απεργιακών αγώνων.

Ευθύνη έχουν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ (ΠΕΜΕΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – Στέφενσων) οι οποίες από την μια κόπτονται για την πάλη και την αγωνιστική διεκδίκηση και από την άλλη αρνούνται ακόμη και την πραγματοποίηση συγκέντρωσης των απεργών στον Πειραιά και σε άλλα λιμάνια και παράλληλα αφήνουν συνειδητά και σκόπιμα έξω από τις κινητοποιήσεις το μεγάλο τμήμα των Ναυτεργατών στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Η ΠΕΝΕΝ παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες τόσο πριν όσο και στην διάρκεια αυτής της απεργίας προετοίμασε, οργάνωσε και ενημέρωσε διεξοδικά τον κλάδο και εκατοντάδες άλλους Ναυτεργάτες για την ανάγκη της συσπείρωσης, της οργάνωσης, της περιφρούρησης και της κλιμάκωσης του απεργιακού αγώνα.

Στην σημερινή συγκέντρωση στέλνουμε ένα αγωνιστικό μήνυμα σε όλον τον Ναυτεργατικό κόσμο και τον καλούμε να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα και να τον κλιμακώσουμε με νέα 24ωρη απεργία παίρνοντας παράλληλα ενισχυμένα μέτρα για την καλύτερη οργάνωση και επιτυχία της απεργίας.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

2απεργια_18-19_Απρίλη_2018.jpg

4απεργια_18-19_Απρίλη_2018.jpg

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 10:31