Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2018 09:40

Πότε κ. Τσίπρα θα εισπράξετε τα 2 δις ευρώ από τους εφοπλιστές; Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται…..

Γράφτηκε από τον

nautergates-696x458.jpg

Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε πριν 2 μήνες 3 χρόνια διακυβέρνησης στην χώρα με πρωθυπουργό τον Τσίπρα.

Ο Τσίπρας, η κυβέρνηση και το κόμμα του κάνοντας μια οβιδιακή μεταμόρφωση μεταλλάχτηκε σε ένα κόμμα αστικής διαχείρισης, εγκατέλειψε το σύνολο των προγραμματικών του δεσμεύσεων, ενσωματώθηκε, παραδόθηκε και υποτάχθηκε με τρόπο εντυπωσιακό σε χρόνο ρεκόρ και ταυτόχρονα ανέλαβε την πιο βρώμικη δουλειά, αυτή των αντιλαϊκών πολιτικών, της στήριξης και διεύρυνσης της επιχειρηματικής ασυδοσίας, της κατεδάφισης και της καταστροφής των ασφαλιστικών, εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού και των εργαζομένων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα εξαπάτησης του λαού ήταν και οι προγραμματικές αναφορές και επαγγελίες τους για την ναυτιλία, για το εφοπλιστικό κεφάλαιο, με δεσπόζουσα θέση την κατάργηση της φοροασυλίας (58 φοροαπαλλαγές των εφοπλιστών) και του αμαρτωλού και αντιλαϊκού θεσμικού πλαισίου που έχει θεσπιστεί τις τελευταίες δεκαετίες και το οποίο παρέχει όρους ασύδοτης επιχειρηματικής δράσης για τους εφοπλιστές και συνθήκες για τους Ναυτεργάτες που θυμίζουν την εποχή του εργασιακού μεσαίωνα και της γαλέρας.

Στις 21 Μάρτη 2018 ο Αλέξης Τσίπρας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή δωρεά του ιδρύματος Νιάρχου, ανακήρυξε τους εφοπλιστές σε εθνικούς ευεργέτες της χώρας μας (!!!) αφού χαρακτήρισε την πρωτοβουλία του ιδρύματος ως μια κίνηση «με υψηλό κοινωνικό και εθνικό συμβολισμό»!!!

Αυτός ο ίδιος εκθειάζοντας αυτό το σάπιο μοντέλο – καθεστώς της εφοπλιστικής ασυδοσίας και φοροασυλίας στις 6/6/2016 στην εκδήλωση των Ποσειδωνίων ανέφερε: «το μοντέλο με το οποίο αναπτύσσεται η ελληνική ναυτιλία μπορεί να αποτελέσει θετικό παράδειγμα στην εκπόνηση του νέου αναπτυξιακού υποδείγματος καθώς οι συντελεστές της ναυτιλίας πέτυχαν την κυριαρχία σε παγκόσμιο επίπεδο στην οικονομική ανάπτυξη, στην δημιουργία θέσεων απασχόλησης και την τοποθέτηση της χώρας στο επίκεντρο της ναυτιλιακής βιομηχανίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο τότε Υπουργός Ε.Ν Θ. Δρίτσας….

Σε ανάλογη εκδήλωση που έγινε με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών σημείωνε: «επικροτούμε την επιχειρηματική οξυδέρκεια των ελλήνων εφοπλιστών».

Αυτό το μοντέλο που υμνεί εκθειάζει και αγιοποιεί ο πρωθυπουργός της «πρώτης φοράς Αριστερά», είναι αυτό της ασυδοσίας, της φοροασυλίας, της μαύρης ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας, της άνισης (ρατσιστικής) μεταχείρισης των αλλοδαπών Ναυτεργατών, είναι το μοντέλο που έχει μετατρέψει την ελληνική ναυτιλία σε σημαία ευκαιρίας!!

Οι διαδοχικές δηλώσεις υποταγής του πρωθυπουργού στο εφοπλιστικό κεφάλαιο και στο θεσμικό πλαίσιο που το ίδιο έχει επιβάλει απέσπασαν όπως αναμενόταν την αποδοχή και τις δημόσιες ευχαριστίες του προέδρου της ΕΕΕ.

Στην συνέχεια παραπέμπουμε τους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας σε δηλώσεις του Τσίπρα όταν το κόμμα ήταν προ των πυλών της ανάληψης της διακυβέρνησης της χώρας για να κάνει τόσο τις αναγκαίες συγκρίσεις αλλά και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα….

Ομιλία Τσίπρα Μαρούσι 5/12/2011 – Προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ:

«Ξεκινάμε από τους εφοπλιστές που δεν πληρώνουν λιγότερα απ’ ό,τι οι μετανάστες σε φορολογία (50 εκατ. οι μετανάστες για την “πράσινη κάρτα”, μόλις 15 εκατ. οι εφοπλιστές που απολαμβάνουν και 52 φορολογικές απαλλαγές). Εμείς προτείνουμε μια φορολογία του κύκλου εργασιών τους 500.000 ευρώ. Δεν είναι τίποτα γι’ αυτούς, όμως συνολικά στο κράτος θα έμπαιναν 2 δισ. ευρώ, δηλαδή δεν θα χρειαζόταν το χαράτσι της ΔΕΗ ή το 23% ΦΠΑ στην εστίαση» (δείτε εδώ)

Συνέντευξη Τσίπρα στο Ενικός 25/6/2015:

«Αξίζει τον κόπο να έχουμε τον μεγαλύτερο στόλο του κόσμου και την στιγμή που η πατρίδα μας βρίσκεται σε πόλεμο αυτοί οι πατριώτες να μας απειλούν ότι θα κατεβάσουν την σημαία και θα πάρουν τα πλοία να φύγουν…

Οι εφοπλιστές θα πρέπει να ξέρουν ότι και άλλες χώρες έχουν καπιταλισμό αλλά δεν έχουν 58 φοροαπαλλαγές και πρέπει να συνεισφέρουν στην κρίσιμη αυτή στιγμή για την χώρα και πρέπει και εκεί να ακολουθήσουμε μοντέλα που έχουν και άλλες χώρες με υψηλό αριθμό πλοίων, μεγάλο εμπορικό στόλο, και δεν έχουν 58 φοροαπαλλαγές………..» (δείτε το σχετικό video).

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Εθνικοί ευεργέτες κατά τον κ. Τσίπρα πλέον οι εφοπλιστές, ο οποίος ξεδιάντροπα διαφημίζει την οξυδέρκεια και το επιχειρηματικό τους δαιμόνιο, συγκαλύπτει με τον πιο ανήθικο τρόπο το γεγονός ότι είναι ατελείωτος ο κατάλογος των ονομάτων τους που φέρονται να έχουν επιτελέσει το αδίκημα της φοροδιαφυγής και περιλαμβάνονται στις γνωστές λίστες Λαγκάρντ, Μπόργιανς, Panamapapers. Αυτούς δεν τους αγγίζει η «πρώτη φορά Αριστερά», αλλοίμονο στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους οι οποίοι για ελάχιστα χρέη σε εφορία, δημόσιο κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους, τους κατάσχουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, απειλούνται με την απόλυτη καταστροφή…..  

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02 Απριλίου 2018 06:38