Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 20:01

Δικαιώθηκε η ΠΕΝΕΝ στην προσφυγή της στο ΣτΕ για το Δ.Σ του ΝΑΤ

Γράφτηκε από τον

.jpg

Πανηγυρικά δικαιώθηκε η ΠΕΝΕΝ από το Συμβούλιο της επικράτειας στο οποίο είχε προσφύγει μετά την παράνομη εξαίρεση από τον διορισμό του Δ.Σ του ΝΑΤ που έγινε από την προηγούμενη κυβέρνηση Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ με Υπουργό Εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης τον Γιάννη Βρούτση.

Σημειώνουμε ότι κατά την περίοδο συγκυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ το 2014 διορίστηκε από τον τότε Υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο ΝΑΤ από το οποίο εξαιρέθηκε η συμμετοχή της ΠΕΝΕΝ παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με τον νόμο ο Υπουργός όφειλε υποχρεωτικά να επιλέξει ως εκπροσώπους για το Δ.Σ του ΝΑΤ από τις πλέον αντιπροσωπευτικές και μαζικές συνδικαλιστικές οργανώσεις των Ναυτεργατών.

Η ΠΕΝΕΝ σύμφωνα με όλα τα τυπικά και ουσιαστικά στοιχεία του νόμου 792/78 αποτελεί την μεγαλύτερη και αντιπροσωπευτικότερη συνδικαλιστική οργάνωση των πληρωμάτων και κατά συνέπεια υποχρεωτικά ο αρμόδιος Υπουργός όφειλε να προχωρήσει στον διορισμό των αντιπροσώπων της, όπως αυτοί προτάθηκαν από την ΠΕΝΕΝ.

Η μαχητική, πρωτοπόρα, ασυμβίβαστη και ταξική δράση της ΠΕΝΕΝ ήταν η αιτία για τον παράνομο αποκλεισμό της, διότι αυτή η δράση δεν συνάδει (ιδιαίτερα την περίοδο των μνημονιακών πολιτικών, των περικοπών και της διάλυσης των ταμείων) με το πνεύμα συνεργασίας, συναίνεσης και υποταγής που εκφράζουν οι άλλες συνδικαλιστικές δυνάμεις για να περνάει η αντιασφαλιστική και αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Επίσης βρώμικο και άθλιο ρόλο διαδραμάτισαν για τον αποκλεισμό της ΠΕΝΕΝ από το Δ.Σ του ΝΑΤ οι δυνάμεις του εργοδοτικού – κυβερνητικού και κομματικού συνδικαλισμού με προεξάρχοντα τον γνωστό σύμμαχο του Γ.Γ της ΠΝΟ Γ. Χαλά, Σάββα Τσιμπόγλου, ο οποίος ξεδιάντροπα ισχυριζόταν ότι πρέπει να γίνεται εναλλαγή στην εκπροσώπηση στο ΝΑΤ ανάμεσα στην Ένωση Ναυτών και στην Ένωση Θαλαμηπόλων!!!

Η απόφαση του ΣτΕ συνιστά ένα πραγματικό ράπισμα για τις αθλιότητες και την βρώμικη δουλειά αυτών των δυνάμεων και ταυτόχρονα βάζει φρένο και ανατρέπει την πολιτική του αποκλεισμού της ΠΕΝΕΝ και του ιστορικού μας κλάδου από το ΝΑΤ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 2335/2017 ΤΜΗΜΑ Γ

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 11:10