Σήμερα: 29/03/2024
Σάββατο, 07 Ιανουαρίου 2017 19:19

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΓΙΑ ΤΟ 2017

Γράφτηκε από τον

DSCN0412.JPG

Πραγματοποιήθηκε στις 13/1/2016 η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΠΕΝΕΝ.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Γενικοί Γραμματείς του ΥΕΝ Γιάννης Θεοτοκάς και Χρήστος Λαμπρίδης, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων ΠΑΣΟΚ Έφη Χαλάτση, ΛΑ.Ε Γιάννης Τόλιος, ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τάσος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος του Σχεδίου Β Αλέκος Αλαβάνος, ο Πρόεδρος του ΝΑΤ Ανδρέας Κομματάς, ο Κλαδάρχης Ναυτιλιακής Πολιτικής του ΥΕΝ Παναγιώτης Παρασκευάς, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Κωνσταντίνος Λεοντάρας, ο Διευθυντής Ναυτικής Εργασίας του ΥΕΝ Νικόλαος Ισαάκογλου, ο απόστρατος Αντιναύαρχος του Λ.Σ Βαγγέλης Μανδελένης, εκπρόσωποι της ΠΝΟ και των Ναυτεργατικών Σωματείων ΠΕΑΘΕΝ, ΠΕΜΜΕΚΕΝ, ΠΣΟΑΕΝ, το Σωματείο Ναυτών M/S, η Ένωση Φροντιστών, η Ένωση Προσωπικού Τροφοδοσίας, η Ένωση Λιμενεργατών, η ΟΜΥΛΕ, σύσσωμο το Προεδρείο και το Δ.Σ του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συνταξιούχων ΝΑΤ, Ο Πρόεδρος και μέλη του Συλλόγου Ναυτικών Κορυδαλλού, Το Προεδρείο των Συνταξιούχων ΤΑΝΠΥ, εκπρόσωποι Ακτοπλοϊκών Ναυτιλιακών εταιριών, ο παλαίμαχος Ναυτεργάτης Δημήτρης Σουλιώτης.

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και ο Αρχηγός Λ.Σ επικοινώνησαν με το Προεδρείο της ΠΕΝΕΝ εκφράζοντας τις ευχές τους στην εκδήλωση και δεν πήραν μέρος διότι ήταν σε περιοδεία στην Κω.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ. Στην σύντομη ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ εξέφρασε τις πιο θερμές ευχές της Διοίκησης προς τα μέλη και ευρύτερα στον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας μας για την νέα χρονιά.

Σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια ο λαός, οι εργαζόμενοι και οι Ναυτεργάτες βιώνουν μια πρωτοφανή επίθεση στο σύνολο των κοινωνικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Η περίοδος των μνημονιακών πολιτικών ήταν και παραμένει καταστροφική για την χώρα, των λαό και την εργατική τάξη. Η ανεργία έχει εκτιναχθεί σε πρωτόγνωρα υψηλά επίπεδα, οι ευέλικτες και ελαστικές μορφές εργασίας έχουν κυριαρχήσει απόλυτα έναντι της μόνιμης και σταθερής εργασίας, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία οργιάζει καθώς και η επιχειρηματική και εργοδοτική τρομοκρατία και ασυδοσία.

Τα ασφαλιστικά ταμεία (παρά τα σκληρά και βάρβαρα αντιασφαλιστικά μέτρα) καταρρέουν και κλονίζονται και τα ελλείμματα του νέου ενιαίου φορέα (ΕΦΚΑ) με την έναρξη λειτουργίας του ξεπερνούν το ένα δίς ευρώ!!

Ανάλογη και χειρότερη είναι η εικόνα στην επικουρική ασφάλιση και στα Ταμεία Πρόνοιας.

Ταυτόχρονα οι κρίσιμοι κοινωνικοί τομείς της δημόσιας παιδείας – υγείας και πρόνοιας έχουν περιέλθει από τις διαδοχικές περικοπές και μειώσεις σε δραματική κατάσταση.

Οι ΣΣΕ, οι εργασιακές σχέσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων υπονομεύονται, αμφισβητούνται και στην πράξη τελούν υπό κατάργηση από τις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Παράλληλα ο εθνικός πλουτοπαραγωγικός πλούτος, οι δημόσιες παραγωγικές επιχειρήσεις και ο τεράστιος ακίνητος κοινωνικός πλούτος έχουν εκχωρηθεί στο ταμείο αξιοποίησης και σχεδιάζεται το ξεπούλημά τους.

Χαρακτηριστική περίπτωση για μας αποτελεί η εκποίηση και το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας, ο ΟΛΠ, ο οποίος παραδόθηκε στο κρατικό πολυεθνικό μονοπώλιο της COSCOπαρά τις αντίθετες δεσμεύσεις και διαβεβαιώσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Ακολούθησε η πώληση των 15 αεροδρομίων και ακολουθούν η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΛΘ, οι δημόσιες συγκοινωνίες, όλα παραδίδονται βορά στο μεγάλο κεφάλαιο.

Η χώρα, ο λαός και οι εργαζόμενοι χρησιμοποιούνται από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ του κουαρτέτου των δανειστών σαν πειραματόζωα των πιο ακραίων καπιταλιστικών (νεοφιλελεύθερων) πολιτικών και το αποτέλεσμα που παράγουν για την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση και η κοινωνική του περιθωριοποίηση.

Οι πολιτικές αυτές στηρίζουν τα συμφέροντα όχι μόνο των τοκογλύφων δανειστών αλλά και του μεγάλου ξένου και ντόπιου κεφαλαίου οι οποίοι παίρνουν την ρεβάνς ακυρώνοντας και καταργώντας κατοχυρωμένα δικαιώματα που κερδήθηκαν με σκληρούς και πολύχρονους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες.

Η πολιτική του ευρωμονόδρομου και της εξυπηρέτησης του μεγάλου κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας είναι η ουσία των ασκούμενων πολιτικών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Η ασκούμενη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική κινείται στην ίδια κατεύθυνση έχοντας ως γνώμονα την διατήρηση, ενίσχυση και διεύρυνση των προνομίων του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Στην κατεύθυνση αυτή η συγκυβέρνηση αποδέχθηκε πλήρως το καθεστώς της θεσμικής εφοπλιστικής ασυδοσίας, στηρίζει απόλυτα την φοροασυλία και την μαύρη χαμηλόμισθη ανασφάλιστη εργασία, άφησε άθικτο το θεσμικό πλαίσιο για το καμποτάζ στα κρουαζιερόπλοια και στην ακτοπλοΐα.

Η ανεργία στον χώρο της Ναυτεργασίας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και σε συνδυασμό με τις δρακόντιες μειώσεις και περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις και στα εργασιακά δικαιώματα, έχουν διαμορφώσει ένα κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας.

Στις δύσκολες και κρίσιμες αυτές περιστάσεις το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα επιβάλλεται με αγωνιστικούς όρους να παρέμβει πιο δυναμικά, πιο οργανωμένα, συσπειρωμένα και συντονισμένα να δώσει την μάχη με συνέπεια, αποφασιστικότητα ενάντια στις παλιές και νέες μνημονιακές πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η ΠΕΝΕΝ η οποία αποτελεί το πιο πρωτοπόρο κομμάτι στο Ναυτεργατικό και εργατικό κίνημα του Πειραιά, έδωσε και αυτήν την χρονιά που πέρασε τον αγώνα σε πολλά μέτωπα με συνέπεια και είχε τεράστια συμβολή στους αγώνες στο ναυτεργατικό κίνημα για τα μεγάλα προβλήματα του Ναυτεργατικού μας κόσμου, συμπορεύτηκε και συμμετείχε ενεργά στο αντιφασιστικό κίνημα και στις μεγάλες κινητοποιήσεις και αγώνες για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά.

Θα συνεχίσουμε και τον νέο χρόνο με την ίδια αγωνιστική θέληση στην ίδια ταξική ρότα και κατεύθυνση και θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για την απόκρουση της επίθεσης της κυβέρνησης και του μεγάλου κεφαλαίου.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ κάλεσε τον ναυτεργατικό κόσμο σε αγωνιστική ετοιμότητα για νέους αγώνες ως μοναδική επιλογή και διέξοδο του μαχόμενου κινήματος για να μην περάσουν οι νέοι αντιλαϊκοί και αντεργατικοί σχεδιασμοί κυβέρνησης – δανειστών και μεγάλου κεφαλαίου.

Για την ΠΕΝΕΝ

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                           Κροκίδης Νικόλαος

DSCN0403.JPG

 

DSCN0404.JPG

 

 

DSCN0405.JPG

DSCN0418.JPGDSCN0420.JPG

 

 

ΣΤΙΣ 13 ΓΕΝΑΡΗ 2017 Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ

_2017.jpg

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ σας καλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της για την νέα χρονιά η οποία θα γίνει στις 13/1/2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ο.Λ.Π (Μέγαρο ΟΛΠ, Ακτή Μιαούλη 10 - 2ος όροφος) στις 12.00 το μεσημέρι Μετά το τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει μπουφές

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης             Κροκίδης Νικόλαος

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017 13:09
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή