Σήμερα: 19/04/2024
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 12:14

ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Ε.Ν ΣΤΗΝ ΦΙΕΣΤΑ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΣΤΙΣ 19/10/2016

Γράφτηκε από τον

.jpg

Στα πλαίσια του γιορτασμού «Η Αθήνα ελεύθερη 12 Οκτωβρίου 1944», ημέρα της απελευθέρωσης της Αθήνας από τους Γερμανούς κατακτητές, ο Υπουργός Ε.Ν διοργάνωσε εκδήλωση στις 19/10/2016 στο πλοίο «HELLASLIBERTY» το οποίο είναι στο λιμάνι του Πειραιά με θέμα «Κρατήστε τα πλοία εν κινήσει. Η συμβολή των ελλήνων ναυτικών στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο».

Στην εκδήλωση ο Υπουργός Ε.Ν όρισε να κάνει χαιρετισμό ο Γ.Γ του ΥΕΝ Γ. Θεοτοκάς και ομιλητές δύο καθηγητές του Παντείου πανεπιστημίου.

Είναι προφανής η πολιτική σκοπιμότητα αυτής της εκδήλωσης από πλευράς κυβέρνησης θέλοντας να παρουσιαστεί ότι σέβεται, τιμά αλλά και αναγνωρίζει τις θυσίες των ελλήνων ναυτεργατών στον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο και την εκατόμβη νεκρών και τραυματιών που είχε ο ναυτεργατικός κόσμος της χώρας μας.

Όμως δικαιολογημένα εγείρονται μια σειρά ερωτηματικά, όχι για το εάν η κυβέρνηση έχει θεσμικά το δικαίωμα να κάνει αυτήν ή την όποια άλλη εκδήλωση, αλλά κυρίως εάν έχει την πολιτική νομιμοποίηση απέναντι στον Ναυτεργατικό κόσμο, σε μια περίοδο που η πολιτική της τσακίζει και ισοπεδώνει τα δικαιώματα των εργαζομένων και του λαού και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Συνιστά υποκρισία του χειρίστου είδους να χύνει η κυβέρνηση κροκοδείλια δάκρυα για τις θυσίες των ελλήνων Ναυτεργατών την στιγμή που επί δύο περίπου συνεχή χρόνια με την πολιτική της στηρίζει, ενισχύει, εδραιώνει και διευρύνει την εφοπλιστική ασυδοσία και ταυτόχρονα υπονομεύει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του Ναυτεργατικού μας κόσμου.

Είναι θρασύτατη η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να καπηλευτεί τους αγώνες και τις θυσίες των Ναυτεργατών πιστεύοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα βρει απήχηση στους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία με αυτές τις πρωτοβουλίες της.

Πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι κάτι αντίστοιχο επιχειρήθηκε πρόσφατα από κυβερνητικής πλευράς στην Καισαριανή όπου με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό την 1/10/2016 προσπάθησε να καπηλευτεί τους αγώνες και τις θυσίες του λαού στην διάρκεια της Γερμανικής κατοχής ενώ δύο μέρες μετά τα Συριζέϊκα ΜΑΤ ψέκαζαν τους απόμαχους της δουλειάς….

Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα νιώθουν πλέον στο πετσί αλλά και στην τσέπη τους ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αδίστακτη στην φοροεισπρακτική – αντιασφαλιστική και αντιλαϊκή της πολιτική. Στηρίζει με την πολιτική της το μεγάλο κεφάλαιο, τους εφοπλιστές, τραπεζίτες και βιομηχάνους ενώ για τους εργαζόμενους επιφυλάσσει την σκληρή λιτότητα, τις περικοπές, την ανεργία, την απλήρωτη εργασία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης!

Καθόλου τυχαίο που οι Ναυτεργάτες καθολικά (ούτε ένας δεν συμμετείχε!!!) γύρισαν την πλάτη και απαξίωσαν με την απουσία τους την εκδήλωση – φιέστα που διοργάνωσε το ΥΕΝ για να αναδείξει υποτίθεται την συμβολή τους στον αντιφασιστικό πόλεμο.

Η κυβέρνηση είχε την δυνατότητα από την πρώτη στιγμή, τουλάχιστον να τηρήσει και να υλοποιήσει τις προεκλογικές της εξαγγελίες. Αντίθετα έχει αποδείξει επί μία διετία πλέον με έργα και πράξεις της ότι εκτελεί πιστά την πολιτική της ανταγωνιστικότητας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, στηρίζει τα συμφέροντά του ενώ αντίθετα απαξιώνει τον Ναυτεργατικό κόσμο της χώρας.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016 06:10
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή