Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 00:00

Πρωτοφανείς παραβιάσεις της ναυτικής νομοθεσίας καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ

Γράφτηκε από τον

_των_ουρανων.jpg

Σας κοινοποιούμε καταγγελία μελών της ΠΕΝΕΝ την οποία άμεσα αποστείλαμε στον Αναπληρωτή Υπουργό και στον Γενικό Γραμματέα του ΥΝΑ η οποία αφορά σειρά παρατυπιών και παρανομιών που συστηματικά γίνονται στο Τουριστικό πλοίο «ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΤΩΝ ΟΥΡΑΝΩΝ» πλοιοκτησίας Δημήτρη Δρακόπουλου.

Με βάση την παραπάνω καταγγελία υπηρεσίες του ΥΝΑ διενήργησαν έλεγχο στο πλοίο στις 16/7/2015 και στον οποίο διαπιστώθηκαν τα βασικότερα προβλήματα που καταγράφονται στην καταγγελία των συναδέλφων μας.

Με βάση τις διαπιστώσεις του κλιμακίου του ΥΝΑ σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα αποσταλεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Δυστυχώς αυτές οι πρωτοφανείς αθλιότητες συμβαίνουν κάτω από τα μάτια των αρμόδιων αρχών χωρίς οι ίδιες να έχουν έως τώρα προβεί στους απαιτούμενους ελέγχους και στην παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκόμενων πλοιοκτητών.

Απαιτούμε η υπόθεση να παραπεμφθεί επειγόντως στην δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όσοι ενέχονται στις παράνομες αυτές ενέργειες οι οποίες συνιστούν ωμή καταστρατήγηση της υφιστάμενης ναυτικής νομοθεσίας, των ΣΣΕ και του εσωτερικού κανονισμού του πλοίου και ταυτόχρονα βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται η βασιμότητα των θέσεων και προτάσεών μας προς την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ , ότι χρειάζεται ριζική αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του ΥΝΑ και η αντικατάσταση των Λιμενικών οργάνων σε όλα τα Λιμεναρχεία της χώρας μας προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα του σεβασμού στην ναυτική νομοθεσία και να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της μακροχρόνιας παρουσίας λιμενικών οργάνων σε νευραλγικές θέσεις διαφόρων Λιμεναρχείων στην χώρα μας. Το ίδιο ισχύει και για τις ανάλογες υπηρεσίες του ΥΝΑ.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                          Κροκίδης Νικόλαος

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015 12:05
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή