Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 04 Μαϊος 2015 00:00

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΜΑΖΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ 2015

Γράφτηκε από τον

169a.jpg

Με πρωτοβουλία 13 εργατικών Σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, συνταξιοδοτικών οργανώσεων, κοινωνικών οργανώσεων και άλλων συλλογικοτήτων του Πειραιά πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 24ωρης Πρωτομαγιάτικης απεργίας μαζική συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι στην οποία συμμετείχαν εκατοντάδες εργαζόμενοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των διοργανωτών.

Το παρόν στην συγκέντρωση έδωσαν οι Ναυτεργάτες, οι Λιμενεργάτες, εργαζόμενοι από την Καπνοβιομηχανία Παπαστράτος, από το ΝΑΤ, το εμπόριο, Ναυτιλιακοί Υπάλληλοι, από τον ΗΣΑΠ, από το φάρμακο, απόμαχοι του κύματος αλλά και του χερσαίου χώρου.

Ομιλητές στην συγκέντρωση ήταν ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος, ο Πρόεδρος των Λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου και η Πρόεδρος της ΠΟΥΕΝ Ζωή Πεντότη. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος των εργαζομένων ΗΣΑΠ Λευτέρης Ρενιέρης, ο Ταμίας του Σωματείου Παπαστράτος Στέλιος Σόβολος και από τον Συντονισμό ενάντια στις διαθεσιμότητες ο Τάσος Αναστασιάδης.

Οι ομιλητές έκαναν εκτενή αναφορά στα προβλήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αναφέρθηκαν στις νέες κυβερνητικές απόπειρες για το ξεπούλημα του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας, στα αιτήματα και τις διεκδικήσεις της εργατικής τάξης και τόνισαν την ανάγκη να ενταθούν οι αγώνες για την ανατροπή των μνημονιακών νόμων και πολιτικών καθώς επίσης και την απόκρουση των εκβιασμών των δανειστών που επιδιώκουν την συνέχιση των καταστροφικών υφεσιακών και μνημονιακών πολιτικών κόντρα στην θέληση και βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του ΟΛΠ, η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, η δραστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και του μεγάλου κεφαλαίου ήταν από τις κυρίαρχες αναφορές στις ομιλίες και στους χαιρετισμούς των εκπροσώπων των συνδικάτων που πήραν τον λόγο στην συγκέντρωση καθώς και τα επιμέρους προβλήματα του κάθε κλάδου.

Στο τέλος της συγκέντρωσης κατατέθηκαν στεφάνια από τους φορείς των εργαζομένων, των κοινωνικών οργανώσεων και των συλλογικοτήτων που έλαβαν μέρος στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, οι Βουλευτές Α΄ και Β΄ εκλογικής περιφέρειας Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, Στάθης Λεουτσάκος, και Εύη Καρακώστα, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, εκπρόσωποι της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΚΕΡΦΑ, της οργάνωσης Αλληλεγγύη Πειραιά, εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά ενώ στεφάνι κατέθεσαν πέρα από τους διοργανωτές τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Πειραιά Ένωση Ηλεκτροτεχνικών Πειραιά, το Συνδικάτο Επαγγελματιών Οδηγών Φορτηγών Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΣΕΟΦΑΕ) και ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά κ.α.

Οι οργανωτές της συγκέντρωσης ομόφωνα καταδίκασαν από το βήμα της συγκέντρωσης τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη ο οποίος ως επικεφαλής της δημοτικής αρχής της πόλης παρά το γεγονός ότι έγκαιρα ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιούσαν εργατικά Σωματεία που ανήκουν στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και άλλες κοινωνικές οργανώσεις της πόλης, δεν μερίμνησε όπως όφειλε για τον καθαρισμό και την διαμόρφωση του χώρου της συγκέντρωσης (πέριξ του αγάλματος που δημιουργήθηκε προς τιμήν των πεσόντων εργατών του 1923) με αποτέλεσμα ο χώρος να είναι γεμάτος μπάζα , τελάρα, σκουπίδια, πλακάκια και άλλα αντικείμενα.

Οι διοργανωτές της συγκέντρωσης καταγγέλλουν τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για ασέβεια και προσβολή στους θεσμούς των εργαζομένων και τις αξίες της εργατικής Πρωτομαγιάς και καταδικάζουν απερίφραστα την απαράδεκτη αυτήν συμπεριφορά του να μην επιμεληθεί αυτός και οι υπηρεσίες του (όπως έγκαιρα είχε ειδοποιηθεί από την Διοίκηση του Ε.Κ.Π) στην διαμόρφωση του ιστορικού χώρου ενόψει των εκδηλώσεων της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Μετά το πέρας της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Πειραιά και η διαδήλωση κατέληξε στον ΟΛΠ, όπου διατρανώθηκε για άλλη μια φορά η θέση των εργαζομένων να παραμείνει ο δημόσιος χαρακτήρας των λιμανιών τόσο του ΟΛΠ όσο και των άλλων λιμανιών.                

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΟΝ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ

172.jpg

 

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Με την 24ωρη απεργία των εργαζομένων όλης της χώρας και με τις συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις και πορείες συνεχίζουμε τους αγώνες μας διεκδικώντας την κατάργηση των καταστροφικών, αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, οι οποίες την 5ετία των μνημονίων πήραν μορφή χιονοστιβάδας και στο πέρασμά τους διέλυσαν και κατέστρεψαν κατακτήσεις και δικαιώματα τα οποία κερδήθηκαν με σκληρούς, δύσκολους, ταξικούς αγώνες.

Ταυτόχρονα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν στην χώρα μας μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη 2015, δίνοντας και πάλι το αγωνιστικό μας παρόν, δηλώνουμε τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ντόπιο και ξένο μονοπωλιακό κεφάλαιο αλλά και στους εκβιαστές τοκογλύφους δανειστές (ΔΝΤ – Ε.Ε – Ε.Κ.Τ) ότι λαός, εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν θα αποδεχθούν με κανένα τρόπο, ως τετελεσμένα, τις πολιτικές που ασκήθηκαν και διαμόρφωσαν στην χώρα μας την ανεργία, τα ερείπια στις εργασιακές σχέσεις, στα δικαιώματά μας, στο ασφαλιστικό, στις ΣΣΕ, στην επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας, στην αποδιοργάνωση του συστήματος υγείας, παιδείας και κοινωνικής πρόνοιας.

Οι κυβερνήσεις και τα κόμματα (Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), που υπηρέτησαν ως πιστοί εντολοδόχοι και εκτελεστές τα συμβόλαια θανάτου ενός ολόκληρου λαού, υπέστησαν συντριπτική ήττα στις βουλευτικές εκλογές.

Οι εργαζόμενοι τόσο με τους αγώνες τους όσο και με την ψήφο τους απέρριψαν και καταδίκασαν το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που με διάφορες παραλλαγές εφαρμόζεται στην ευρωζώνη και στην ευρωπαϊκή ένωση.

Αυτό το ξεκάθαρο πολιτικό μήνυμα, που συνιστά μια γενναία αντίσταση του ελληνικού λαού και του εργατικού κινήματος, οι τοκογλύφοι δανειστές εδώ και τρεις μήνες κάνουν τα πάντα για να το ακυρώσουν, να το ανατρέψουν και να σύρουν την νέα κυβέρνηση σε ταπεινωτικό συμβιβασμό, στην υποχώρηση και τελικά στην εγκατάλειψη και αυτού του ελάχιστου προγράμματος με βάση το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατήλθε και κέρδισε τις εκλογές του Γενάρη του 2015.

Οφείλουμε να σημειώσουμε συνάδελφοι ότι οι απειλές, οι εκβιασμοί και η διακοπή της ρευστότητας έχουν ήδη δρομολογήσει σοβαρότατες υποχωρήσεις στο στρατόπεδο της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Η αρχή έγινε με την συμφωνία της κυβέρνησης με το EUROGROUPστις 20/2/2015.

Στην συνέχεια ακολούθησαν σειρά από παρόμοιες υποχωρήσεις όπως αυτές των ιδιωτικοποιήσεων και με κορυφαίο την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ!!

Ποιος άραγε θα πίστευε πριν μερικούς μήνες ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα έβαζε πωλητήριο στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας για το ξεπούλημά του;

Οι υποχωρήσεις στον Μερκελισμό των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης δεν θα σταματήσουν ούτε θα περιορισθούν μόνο σε αυτό.

Ήδη οι πιέσεις για αύξηση του ΦΠΑ έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό αποδεκτές. Όπως επίσης το πάγωμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, για τον 13ο μισθό σε κατηγορίες χαμηλοσυνταξιούχων.

Ενώ ορθάνοικτο είναι και το ζήτημα με τον κατώτερο μισθό και οι υπόλοιπες προεκλογικές δεσμεύσεις της νέας κυβέρνησης.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση και πιο συγκεκριμένα η διαπραγματευτική και στρατηγική στάση της υποχώρησε κατά κράτος στις πιέσεις των Γερμανών και των άλλων συμμάχων τους.

  1. Έκανε αποδεκτό το δυσβάστακτο και μη βιώσιμο χρέος των 320 δις ευρώ, απεμπολώντας την δέσμευσή της για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
  2. Αποδέχτηκε πλήρως τις απαιτήσεις των θεσμών για πρωτογενή πλεονάσματα (στα οποία δήλωνε αντίθετη).
  3. Αρνήθηκε την εθνικοποίηση των τραπεζών ενώ προεκλογικά μιλούσε για «Δημόσιο έλεγχο».
  4. Συμφώνησε με τις ιδιωτικοποιήσεις ενώ προεκλογικά μιλούσε για δημόσια αγαθά.
  5. Αποδέχθηκε το καθεστώς της επιτροπείας και των ταπεινωτικών ελέγχων από τους θεσμούς (όπως μετονόμασε την νέα τρόϊκα).
  6. Επίσης αποδέχθηκε να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες.
  7. Από το σχίσιμο και την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και της διαγραφής του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, πέρασε στις θέσεις επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου ενώ εισήγαγε την καινοφανή θεωρία «άλλο τα μνημόνια και άλλο η δανειακή σύμβαση» δημιουργώντας αυταπάτες ότι δανειζόμαστε μέσω της δανειακής σύμβασης χωρίς να εφαρμόζουμε το μνημόνιο.

Είναι προφανές ότι πλέον οι αναφορές για έντιμο συμβιβασμό και κοινό τόπο μεταφράζονται πολιτικά ότι η κυβέρνηση θα προβεί και σε νέες υποχωρήσεις εν όψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης μέχρι το τέλος του Ιούνη του 2015.

Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι λεγόμενοι θεσμοί, Ε.Ε, Ε.Κ.Τ και το Δ.Ν.Τ είναι στυγνοί εκβιαστές και τοκογλύφοι.

Από την μια καταστρέφουν και διαλύουν την χώρα μας και τον λαό μας με τις μνημονιακές πολιτικές τους και μας οδηγούν σε οικονομικό στραγγαλισμό. Από την άλλη πνίγουν μαζικά στα νερά της Μεσογείου τους πρόσφυγες που πασχίζουν για την επιβίωσή τους από τις πολεμικές καταστροφές που αυτοί προκάλεσαν.

Δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι ο δρόμος των διαπραγματεύσεων όπως αυτός εξελίσσεται μέσα στο πλαίσιο της ευρωζώνης και της Ε.Ε που έχει επιλεχθεί από την κυβέρνηση, οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις, ακυρώνει τον προεκλογικό του λόγο και αναπόφευκτα οδηγεί σε αποδοχή του μνημονιακού πλαισίου.

Εκφράσαμε τόσο εμείς όσο και άλλες δυνάμεις του εργατικού κινήματος, από την εκφώνηση του προεκλογικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ (Θεσσαλονίκη 2014) ότι παρά τα θετικά στοιχεία που είχε αυτό, στην ουσία δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση και δεν ακυρώνει το μνημονιακό πλαίσιο και τις καταστροφικές πολιτικές της τρόϊκα και των εντολοδόχων πολιτικών τους στην χώρα μας (ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ – ΠΟΤΑΜΙ).

Οι επιλεκτικές συγκρούσεις με ορισμένους κυρίως καναλάρχες δεν συνιστά σύγκρουση με το μεγάλο κεφάλαιο, όταν το εφοπλιστικό κεφάλαιο μένει στο απυρόβλητο και μάλιστα η κυβέρνηση του παρέχει ασπίδα προστασίας για να μην θιγούν τα προνόμια και η ασύδοτη δράση του. Το ίδιο ισχύει για τους τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες αφού η κυβέρνηση δεν αγγίζει τον μεγάλο πλούτο αλλά και την προνομιακή φορολογική ασυλία τους.

Η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας θα συνεχισθεί και θα οξυνθεί το επόμενο διάστημα. Αυτό θα πυροδοτήσει σημαντικές εξελίξεις και ανακατατάξεις αφού το νεοφιλελεύθερο μοντέλο στην ακολουθούμενη πολιτική είναι αυτό που πιστά επιδιώκουν η ντόπια και διεθνής αστική τάξη και οι πολιτικές δυνάμεις που τους υπηρετούν.

Η μεταβατική περίοδος που διέρχεται η ελληνική κοινωνία θα συνεχισθεί όσο συνεχίζεται η οικονομική κρίση και οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται για την σταθεροποίηση του καπιταλισμού στην χώρα μας.

Από αυτήν την άποψη οι κλυδωνισμοί στο αστικοπολιτικό σύστημα αναμένεται να συνεχισθούν και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με βάση αυτήν την διαπίστωση το εργατικό κίνημα της χώρας μας οφείλει και πρέπει να εκμεταλλευθεί αυτήν την πολιτική αστάθεια και να επιδιώξει να επιφέρει αποφασιστικά χτυπήματα σε ένα κοινωνικό, οικονομικό και εκμεταλλευτικό σύστημα που λεηλατεί τις ζωές εκατομμυρίων εργαζομένων.

Η ζωή δείχνει και μας διδάσκει ότι η αντιμνημονιακή ρητορική δεν οδηγεί σε ριζοσπαστικές, ανατρεπτικές πολιτικές και επιλογές. Δεν αμφισβητεί στο ελάχιστο το βάθρο του συστήματος της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης.

Η ζωή έδειξε ότι χωρίς ισχυρό, μαζικό, ταξικό, λαϊκό και εργατικό κίνημα δεν μπορούν να γίνουν ούτε βαθιές ούτε ριζοσπαστικές αλλαγές.

Το εργατικό και λαϊκό κίνημα μαζί με τις αντίστοιχες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βγει στο προσκήνιο, να παίξει και να διαδραματίσει ουσιαστικό ρόλο στην κρίσιμη αυτή φάση για την χώρα μας. Όχι για να εξυγιάνει το σύστημα και να οδηγηθεί στην αφομοίωσή του από αυτό και τις πολιτικές δυνάμεις που το υπηρετούν.

Δεν πρέπει το εργατικό κίνημα να γίνει παρακολουθητής της κυβερνητικής πολιτικής και να μειώσει τις διεκδικήσεις και τις προσδοκίες στα επίπεδα των όποιων θετικών εξαγγελιών της σημερινής κυβέρνησης.

Το κύριο καθήκον μας είναι να διατυπώσουμε, να προβάλουμε, να αναδείξουμε και κυρίως να παλέψουμε για ένα «δικό μας» πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, που θα απηχεί τα πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των επαγγελματοβιοτεχνών και των μικρομεσαίων στρωμάτων.

Ένα πρόγραμμα που θα θέτει ως κυρίαρχο αίτημα την αποδέσμευσή μας από την ευρωζώνη και την Ε.Ε. Η σχέση αυτή η οποία ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης και των μνημονιακών πολιτικών έχει κακοφορμίσει και σαπίσει απειλώντας «την υγεία» του εργαζόμενου λαού.

Πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη και να απορρίψουμε το εμπόριο τρόμου, την κινδυνολογία στην οποία νυχθημερόν επιδίδεται η αστική τάξη, τα κόμματά της και η συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ότι αν φύγουμε από το ευρώ θα έρθει κατακλυσμός. Εν τω μεταξύ σε συγχορδία όλοι οι παραπάνω προκλητικά αγνοούν σκόπιμα και παρακάμπτουν την μοναδική τραγωδία που ζει και βιώνει ο λαός και οι εργαζόμενοι πέντε ολόκληρα χρόνια.

Υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που πρέπει και οφείλουν να πάρουν άμεσα με τρόπο οργανωμένο και συγκροτημένο την πρωτοβουλία σε μια τέτοια κατεύθυνση. Που μπορεί να δημιουργήσει ευρύτατες πολιτικές και κοινωνικές συσπειρώσεις και να αλλάξει την πορεία της χώρας μας και του λαού μας από την φτώχεια, την εξαθλίωση και την καταστροφή.

Το εργατικό και το συνδικαλιστικό κίνημα από την πλευρά του πρέπει να δώσει το δικό του δυναμικό και αγωνιστικό στίγμα στις εξελίξεις, να διεκδικήσει ουσιαστικό ρόλο έχοντας και εκφράζοντας τον δικό του αυτοτελή ρόλο και λόγο στις εξελίξεις αυτές.

Πρέπει να ενσωματώσει και να αναδείξει σε κυρίαρχα αιτήματα:

  1. Την διαγραφή του χρέους
  2. Την έξοδό μας από την ευρωζώνη και την Ε.Ε
  3. Την εθνικοποίηση του τραπεζικού ζητήματος
  4. Το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων
  5. Την άμεση νομοθετική ρύθμιση «των 751 ευρώ ως κατώτερου μισθού» των μισθών των κλαδικών συμβάσεων, σαν πρώτο βήμα για την επαναφορά των μισθών στα προ μνημονίου επίπεδα.
  6. Τον περιορισμό και την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας.
  7. Την χορήγηση επιδόματος σε όλους τους ανέργους.
  8. Την κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ
  9. Την δραστική φορολόγηση του μεγάλου πλούτου.
  10. Την διαγραφή των χρεών από τις Τράπεζες των ανέργων και των οικογενειών που είναι κάτω από όρια της φτώχειας.
  11. Την ενίσχυση των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων με την ταυτόχρονη κατάργηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και τρομοκρατίας.

Παλεύουμε για ένα οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης που θα υπηρετεί την χώρα, τον λαό και τους εργαζομένους και όχι τα συμφέροντα της ντόπιας και ξένης ελίτ του πλούτου και της ολιγαρχίας.

Από τον χώρο αυτό της Πλατείας Κανάρη αποτίουμε σήμερα φόρο τιμής στους νεκρούς που έπεσαν θύματα του κεφαλαιοκρατικού εκμεταλλευτικού συστήματος και των δυνάμεων καταστολής τον Αύγουστο του 1923.

Τιμούμε την μνήμη των 200 κομμουνιστών που εκτελέστηκαν στην Καισαριανή την 1η Μάη 1944 από τους Γερμανούς φασίστες.

Τιμούμε την μνήμη των Καπνεργατών της Θεσσαλονίκης που έπεσαν θύματα της φασιστικής κυβέρνησης Μεταξά στις 9 Μάη 1936.

Αποτίουμε φόρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της παγκόσμιας εργατικής τάξης που έδωσαν την ζωή τους στον αγώνα για τα δικαιώματά τους και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Η αναφορά στα εγκλήματα και τις αμέτρητες δολοφονίες του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος σε βάρος των πρωτοπόρων εργατών έχει σημασία και σήμερα που επιβάλλεται να αναζωογονήσουμε και να αναστηλώσουμε τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης, τους αγώνες και τις θυσίες της. Να καταθέσουμε και στις σημερινές συνθήκες την συνεισφορά μας και τον αγώνα για την αλλαγή της κοινωνίας και την υλοποίηση των οραμάτων για τα οποία αγωνίσθηκαν οι προηγούμενες γενιές πρωτοπόρων αγωνιστών εργατών δίνοντας και την ζωή τους για αυτά τα ιδανικά.

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!

                 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Μαϊος 2015 07:55
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή