Σήμερα: 29/03/2024
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2015 00:00

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΣ ΝΕΛ

Γράφτηκε από τον

taxiarchis.jpg

Συνεχίζονται σε καθημερινή βάση οι κινητοποιήσεις των απλήρωτων Ναυτεργατών της ΝΕΛ οι οποίοι διεκδικούν την καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων αποδοχών τους.

Οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες με επικεφαλής τα Ναυτεργατικά Σωματεία πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στις 2/3/2015 στα γραφεία της Ναυτιλιακής εταιρείας ΝΕΛ όπου είχαν συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Αβραντίνη.

Μετά από πολύωρη σύσκεψη η εταιρεία δήλωσε ότι θα καταβάλει στους απλήρωτους Ναυτεργάτες 400 περίπου ευρώ!! Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο μέσος όρος αποδοχών που οφείλει η εταιρεία σε κάθε Ναυτικό ανέρχεται περίπου στα 9.000 ευρώ!!!

Σημειώνουμε ότι στις 3/3/2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα στην οποία συμμετείχαν και τα πληρώματα της ΝΕΛ τόσο από τα πλοία τα επισκευαζόμενα όσο και από αυτά που είναι σε επίσχεση εργασίας (Ε/Γ – Ο/Γ «AQUASPIRIT» - «ΜΥΤΙΛΗΝΗ» - «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ») και η οποία συνάντηση κατέληξε σε αδιέξοδο αφού ο Υπουργός δεν κατέθεσε καμιά ουσιαστική πρόταση για την άμεση λύση του προβλήματος.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην ανωτέρω σύσκεψη ο Υπουργός Ναυτιλίας θ. Δρίτσας το ποσόν που εκταμιεύτηκε προς την εταιρεία ήταν 287.000 ευρώ ενώ η εταιρεία κατέβαλε προς τους απλήρωτους Ναυτεργάτες μόνο τις 120.000 ευρώ!!!

Επίσης τα Ναυτεργατικά Σωματεία και οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες απέρριψαν ομόφωνα και κατηγορηματικά την πρόταση του κ. Δρίτσα να εκτελεσθεί το δρομολόγιο του «ΤΑΞΙΑΡΧΗ» χωρίς την εξόφληση των μισθών τους!!!

Η εταιρεία και οι εκπρόσωποί τους εξακολουθούν να εμπαίζουν τους Ναυτεργάτες και πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης στο ΥΝΑ κατηγορώντας το για καθυστέρηση στην εξόφληση των εκτελεσμένων δρομολογίων.

Από την πλευρά του ΥΝΑ δηλώνεται ότι η εταιρεία δεν έχει καταθέσει ακόμη τα σχετικά έγγραφα για τα δρομολόγια του μήνα Γενάρη 2015 ενώ έχουν καταβληθεί τα μισθώματα μέχρι και τέλος του 2014.

Στο μεταξύ η ΝΕΛ έχει ζητήσει την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής ύψους 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την άγονη γραμμή του Βόρειου Αιγαίου που είχε κηρυχτεί έκπτωτη με απόφαση του προηγούμενου Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Ταυτόχρονα στο πλοίο «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» η εταιρεία σταμάτησε την τροφοδοσία του πλοίου με αποτέλεσμα οι Ναυτεργάτες να έχουν μείνει από φαγητό. Για τον σκοπό αυτό η ΠΕΝΕΝ έκανε παρέμβαση στο ΥΝΑ προκειμένου να εξασφαλισθεί η διατροφή των Ναυτικών, πράγμα που έγινε με πρωτοβουλία του ΥΝΑ.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτει ότι οι απλήρωτοι Ναυτεργάτες βρίσκονται σε τραγική κατάσταση ενώ οι εταιρίες στις οποίες εργάζονται τους δίνουν υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα, παράλληλα το ΥΝΑ κατά απαράδεκτο τρόπο αδρανεί μπροστά στο σοβαρό αυτό πρόβλημα που αφορά εκατοντάδες Ναυτεργάτες καθώς και για την διακοπή των δρομολογίων σε μια σειρά νησιά της άγονης γραμμής.

Η ΠΕΝΕΝ δηλώνει ότι θα συνεχίσει και θα εντείνει την δράση και τον αγώνα της ενάντια στην ασυδοσία εκείνων των Ακτοπλοϊκών Ναυτιλιακών εταιριών οι οποίες συνεχίζουν να έχουν απλήρωτους Ναυτεργάτες.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας

Νταλακογεώργος Αντώνης                                         Κροκίδης Νικόλαος

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή