Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 11:26

Κρούσματα αντιδημοκρατικού αποκλεισμού από το ΠΑΜΕ στο ΕΚΠ

Γράφτηκε από τον

.jpg

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Κ Πειραιά αποφασίστηκε η συμμετοχή του ΕΚΠ στην 24ωρη απεργία στις 26/11/2020.

Η "Ταξική Εργατική Συσπείρωση" (ΤΕΣ) πρότεινε σε αυτό ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης και απεργιακής κλιμάκωσης που οι άλλες δυνάμεις από κοινού απέρριψαν.

Ταυτόχρονα στην ίδια συνεδρίαση λήφθηκε απόφαση για δύο δράσεις που αφορούσαν η πρώτη την πανελλαδική μέρα για τα προβλήματα του δημόσιου συστήματος υγείας και των νοσοκομείων στις 10/11/2020 και η δεύτερη αντίστοιχη δράση στον οργανισμό Οδικών Συγκοινωνιών (Ο.ΣΥ) στις 19/11/2020.

Στα πλαίσια αυτά η πρώτη κινητοποίηση έγινε στο νοσοκομείο Νίκαιας και η δεύτερη στις Ο.ΣΥ Πειραιά (Ρέντης).

Η ΤΕΣ και οι δυνάμεις της ΠΕΝΕΝ ήταν αυτοί που στήριξαν τις κινητοποιήσεις αυτές έχοντας αυτοτελή και διακριτή παρουσία.

Προφανώς το ΠΑΜΕ ΕΚΠ επειδή οι συγκεκριμένες δράσεις ήταν στον δικό του σχεδιασμό (αυτές ήταν από τις ελάχιστες που έχουν αποφασισθεί από το ΕΚΠ τα τελευταία χρόνια), έδωσε σαφή αντιδημοκρατικά δείγματα του πώς εννοεί τον ρόλο του στο ΕΚΠ, την μεταχείριση των άλλων δυνάμεων, την συμμετοχή τους και την δημόσια έκφραση της γνώμης τους.

Στο νοσοκομείο Νίκαιας το μοναδικό εργατικό σωματείο του ΕΚΠ που παραβρέθηκε με δικό του μπλοκ - πανό ήταν η ΠΕΝΕΝ, παρ' όλα αυτά στην σχετική παρέμβαση που έγινε δεν δόθηκε ο λόγος στην ΠΕΝΕΝ και το ΠΑΜΕ κόβοντας και ράβοντας όπως αυτό ήθελε την σχετική παρέμβαση από τις δικές τους δυνάμεις. Προφανώς υποθέτουμε εν αγνοία και του Δ.Σ του ΕΚΠ και των άλλων παρατάξεων που δεν έλαβαν μέρος.

Στις Ο.ΣΥ Πειραιά το αντιδημοκρατικό αυτό σκηνικό επαναλήφθηκε παρά το γεγονός της συμμετοχής της ΠΕΝΕΝ αλλά και της παρουσίας μέλους του Δ.Σ του ΕΚΠ από την ΤΕΣ που έλαβε μέρος στην συγκεκριμένη κινητοποίηση.

Και οι δύο κινητοποιήσεις είχαν συμβολικό χαρακτήρα από πλευράς συμμετοχής λόγω του υγειονομικού προβλήματος.

Τα παραπάνω αποτελούν συνέχεια της ομόφωνης απόφασης του ΕΚΠ για τις 7/10/2020 για την μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στην δίκη της Χρυσής Αυγής όπου αποφασίστηκε 4ωρη στάση εργασίας την οποία από τα δεκάδες σωματεία της δύναμης του ΕΚΠ πρακτικά την στήριξε η ΠΕΝΕΝ και 2-3 σωματεία που ανήκουν στο μπλοκ των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και όλοι οι υπόλοιποι έκαναν σαν να μη γνώριζαν τίποτα....

Εάν πιστεύει το ΠΑΜΕ ότι τις αποφάσεις του ΕΚΠ θα τις φέρνει στα δικά του μέτρα, θα εμφανίζει σε αυτές με δημόσιο λόγο τα δικά του στελέχη, θα αποκλείει και θα αφαιρεί τον λόγο και την παρέμβαση από την ΤΕΣ, είναι βαθειά νυχτωμένο.

Φαίνεται εκεί στο ΠΑΜΕ, μετά το ανελέητο "στρίμωγμα" που του έγινε, με την επανεμφάνιση του ΕΚΠ σχετικά με τα καταστροφικά σχέδια της Cosco, που επί σειρά ετών σιώπησαν, οι δυνάμεις του τώρα προσπαθούν στο πλαίσιο των αποφάσεων που οι ίδιοι προτείνουν να επιβάλουν τον παραγκωνισμό της ΤΕΣ και προφανώς έτσι να εμφανίζεται το ΠΑΜΕ ότι δήθεν μόνο αυτό στηρίζει τις κινητοποιήσεις που γίνονται στα πλαίσια του ΕΚΠ!!!

Τα δείγματα γραφής που δείχνει είναι προφανώς αντιδημοκρατικά και η προσπάθειά του να καπελώσει και να αξιοποιήσει κινητοποιήσεις που ομόφωνα αποφασίζονται, να τις εκμεταλλευτεί μονοπαραταξιακά δεν θα περάσουν!!

         

Πειραιάς 23/11/2020

Ταξική Εργατική Συσπείρωση ΕΚΠ

Υ.Γ.: Μπροστά σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση η ΤΕΣ μετ' επιτάσεως θέτει το ζήτημα της οργανωμένης παρέμβασης του ΕΚΠ και της Διοίκησης να πραγματοποιηθεί μια συντονισμένη προσπάθεια προετοιμασίας της απεργίας και της ενημέρωσης των εργαζομένων σε χώρους που ουδέποτε απεργούν π.χ Ναυτιλιακές επιχειρήσεις, εμπορικές επιχειρήσεις, σούπερ μάρκετ, μεγαλοκαταστήματα όπως Public, Κοτσώβολος κ.λπ, και ενώ ομόφωνα γίνεται αποδεκτή η πρόταση της από όλες τις άλλες δυνάμεις στο ΕΚΠ, στην πράξη συνειδητά και κατ' εξακολούθηση αυτό δεν γίνεται, με αποτέλεσμα μεγάλοι εργασιακοί χώροι με χιλιάδες εργαζόμενους εδώ και πολλά χρόνια να μην συμμετέχουν αυτοί ούτε στις απεργίες ούτε φυσικά στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις.

Οι παρατάξεις ΔΕΣΚ (ΠΑΜΕ) ΕΑΚ (ΣΥΡΙΖΑ) και ΕΠΑΚ (ΠΑΣΚΕ) βάζουν την υπογραφή και την σφραγίδα τους το πρόβλημα αυτό να διαιωνίζεται και κατά τα λοιπά κόπτονται για τους αγώνες και την επιτυχία τους!!!

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 08:35
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή