Σήμερα: 29/03/2024
Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020 11:13

Νέο δικαστικό χαστούκι στο διασπαστικό παρασωματείο "Δυτικής Ελλάδας"...

Γράφτηκε από τον

_αντίρριο.jpg

Όπως έχουμε πολλές φορές γράψει σχετικά με το διασπαστικό σωματείο "Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων", όλη την ύπαρξή του την έχει επενδύσει στην βάση ότι κάποτε θα εισέλθει ως ισότιμο μέλος στην οργανωτική δύναμη της ΠΝΟ και με τον τρόπο αυτό θα αποκτήσει και την απαιτούμενη αναγνώριση - νομιμοποίηση και βεβαίως την οικονομική στήριξη....

Ήδη για τον σκοπό αυτό στις διαδοχικές απόπειρες και στην υποβολή του σχετικού αιτήματος προς τα όργανα της ΠΝΟ η απόφαση ήταν ένα καθολικό - ομόφωνο ΟΧΙ!

Όπως επίσης είναι γνωστό έως σήμερα έχουν προχωρήσει σε δικαστικές προσφυγές προκειμένου να προσβάλουν και να ακυρώσουν τις αποφάσεις των οργάνων της ΠΝΟ, στις οποίες έχουν αποτύχει οικτρά.

Πρόσφατα στις 5 Ιούνη 2020 το αίτημά τους εξετάσθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά. Η δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου αποτελεί κόλαφο τόσο για το ίδιο το διασπαστικό αυτό μόρφωμα όσο και για τους καθοδηγητές του......

Παρακάτω σημειώνουμε τα βασικά σημεία της απόφασης που "έκοψαν" τα χέρια και τα πόδια των ηθικών και φυσικών αυτουργών στην επιχείρηση που έστησαν - οργάνωσαν για την είσοδό του παρασωματείου στην ΠΝΟ.

Στην σχετική απόφαση μεταξύ των άλλων σημειώνονται και τα παρακάτω:

Το Σωματείο αυτό δεν αποτελεί ένα αμιγώς Ναυτικό σωματείο, δεδομένου ότι όπως προκύπτει από το άρθρο 4 του καταστατικού του ως μέλη του δύναται να εγγραφούν όχι μόνο όσοι ασκούν το επάγγελμα του Ναυτεργάτη αλλά και όποιος άλλος ασκεί "συναφές προς τούτο επάγγελμα" ήτοι καβοδέτες, ναυτικοί πράκτορες, αλιείς, πλοηγοί, εργαζόμενοι στα ναυαγοσωστικά ως ναυαγοσώστες, ήτοι άτομα που σε καμιά περίπτωση δεν είναι ναυτικοί"!!!

Επίσης σημειώνεται ότι σύμφωνα με το καταστατικό της ΠΝΟ στην δύναμή της ανήκουν σωματεία που είναι πανελλαδικά, αμιγώς ναυτεργατικά και ομοιοεπαγγελματικά, αφετέρου βάση του άρθρου 4 του καταστατικού της ΠΝΟ σε αυτήν μπορούν να εγγραφούν ως μέλη "καθαρώς ναυτικαί νομίμως αναγνωρισμέναι οργανώσεις".

Έτσι λαμβανομένου υπόψη ότι η υποχρέωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων να διαλαμβάνουν στο καταστατικό τους όρους και προϋποθέσεις (προσόντα) εγγραφής νέων μελών, αποτελεί εκδήλωση της συνταγματικής κατοχυρωμένης εσωτερικής τους αυτονομίας, δηλαδή του δικαιώματός τους να αυτοδιοικούνται, να εκπονούν τα καταστατικά τους και να καθορίζουν ελεύθερα τους κανόνες για την εσωτερική οργάνωση - λειτουργία και δράση τους το οποίο μάλιστα προστατεύεται στα πλαίσια του δικαιώματος του συνεταιρίζεσθαι και της συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Έπειτα από αυτά η ΠΝΟ, καταλήγει η απόφαση, δεν υποχρεούται να εγγράψει ως μέλος αυτής το ενάγον σωματείο, το οποίο δεν συγκεντρώνει τις εκ των προτέρων καθορισμένες προϋποθέσεις του καταστατικού για την εγγραφή νέων μελών.

Τέλος νομικοί κύκλοι σχολιάζουν ότι η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά προδικάζει και την τύχη μιας νέας έφεσης.....

Κατόπιν όλων των παραπάνω καλό θα είναι και ο τελευταίος Ναυτεργάτης που έχει εξαπατηθεί από τους ισχυρισμούς της ομάδας αυτής του διασπαστικού σωματείου που με τα παραμύθια, τα ψεύδη και την βλαχοπολιτική προσπαθούν αγωνιωδώς να κρατήσουν με "νύχια και δόντια" στα πόδια του ένα συνδικαλιστικό κατασκεύασμα, ότι ήρθε η ώρα να απαλλαγούν από τις ψευδαισθήσεις να πλαισιώσουν τα Ναυτεργατικά τους σωματεία, να ενταχθούν σε αυτά και να έχουν ουσιαστικό ρόλο και λόγο για τα προβλήματά τους μέσα και έξω από τα καράβια.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή