Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 08:47

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΣΙΣ : ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Γράφτηκε από τον

.jpg

Συνάδελφοι/ισσες

Ως επιχειρησιακό Σωματείο Εργαζομένων στη μκο άρσις , καταγγέλλουμε την στάση της αστυνομίας καθώς και τη διοίκησης της μκο ΑΡΣΙΣ.

Τη Δευτέρα 31/08/2020, το σωματείο μας είχε προκηρύξει στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας για τις απολύσεις συναδέλφων και μελών του σωματείου στα κεντρικά γραφεία της μκο ΑΡΣΙΣ στην οδό Μαυροματαίων, στο ωράριο 10:00-13:00. Περίπου 8:30πμ, περιπολικό της αστυνομίας στάθμευσε ακριβώς στην είσοδο του προαυλίου και στην είσοδο της πολυκατοικίας αστυνομικοί ρωτούσαν όσους προσπαθήσουν να μπουν για δουλειά, που πηγαίνουν και αν θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Το μόνο που έκανε η διοίκηση είναι μας ρωτήσει τηλεφωνικά εάν φωνάξαμε εμείς την αστυνομία, καθώς κατά τα λεγόμενα της το σωματείο έκανε αίτημα για συγκέντρωση(!!!).

Προφανώς και πρόκειται από τη μία, για μια απέλπιδα προσπάθεια της διοίκησης να ρίξει στάχτη στα μάτια των συναδέλφων/ισσών μας και να πλήξει την συνδικαλιστική και πολιτική αξιοπρέπεια του σωματείου μας, δηλαδή, ότι δήθεν εμείς ως σωματείο (για λόγους που δεν καταλαβαίνει κανείς), μιλήσαμε με την ΓΑΔΑ και προσκαλέσαμε την αστυνομία στην συγκέντρωση που εμείς διοργανώσαμε, και μάλιστα 8:30πμ, ενώ η συγκέντρωση ήταν προγραμματισμένη για 10:00πμ. Και από την άλλη, προσπαθεί να πάει την κουβέντα αλλού σε σχέση με τις απολύσεις και τις περικοπές μισθών, την ώρα που όχι απλά δεν έρχεται σε συνάντηση με τους εκπροσώπους του σωματείου, αλλά δεν απαντάει καν στα αιτήματα μας, μάλλον λόγω καλοκαιρινών λουτρών, σε αντίθεση με τις απολύσεις που ανακοινώθηκαν 14/8.

Τέτοια παραμύθια χωρίς δράκους δεν πείθουν κανέναν και καμία μας και, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, σε συγκεντρώσεις του σωματείου μας, αστυνομικές δυνάμεις έχουν έρθει πολλές φορές, καλεσμένοι από γνωστούς αυλικούς της διοίκησης ή ακάλεστοι, αλλά ήταν η πρώτη φορά που αντιμετωπίσαμε face control μέσα στην είσοδο και φιλικές ερωτήσεις. Ο μόνος που θα μπορούσε να ζητήσει την παρουσία της αστυνομίας, η οποία παρεμπιπτόντως βρισκόταν σε μη δημόσιο χώρο, θα ήταν κάποιος εκπρόσωπος της ΑΡΣΙΣ αλλά όπως είπαμε και παραπάνω όλα είναι προσχηματικά...

Όλες αυτές οι τακτικές, από την μια δηλαδή εργασιακή ανασφάλεια, εργασιακός εκφοβισμός και απολύσεις και από την άλλη περιορισμός κοινωνικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών δεν μας λυγίζουν. Το κράτος και τα αφεντικά πάνε χέρι-χέρι από τα προγράμματα real estate, δήθεν για το καλό τον προσφύγων μέχρι τους αντεργατικούς και αντισυνδικαλιστικούς νόμους. Εμείς από την πλευρά μας θα πηγαίνουμε πλάι–πλάι με όλους όσους αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ζωής και αξιοπρέπειας.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΗ ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ.

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ.

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Συναδελφικά

_ΑΡΣΙΣ.jpg

Σωματείο Εργαζομένων στη μκο ΑΡΣΙΣ