Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 27 Ιουνίου 2020 11:02

“Εργατικά ατυχήματα”: Νεκρός 20χρονος ντελιβαράς – Τραυματισμός εργάτη στο Πέραμα

Γράφτηκε από τον

troxaio-ilioupoli-nteliveras.jpg

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο, το βράδυ της περασμένης Τρίτης, 20χρονος ντελιβεράς, όταν -εν ώρα εργασίας- έχασε τον έλεγχο της μηχανής του, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και να σκοτωθεί, στην περιοχή της Ηλιούπολης. Ο 20χρονος οδηγούσε χωρίς κράνος, ήταν φοιτητής και δούλευε ως οδηγός ντελίβερι για να βοηθήσει οικονομικά την οικογένειά του.

Σύμφωνα με το notiansvoice.gr, αυτό έδωσε το έναυσμα στην οικογένειά του να ζητήσει υποχρεωτικά μέτρα προστασίας, ώστε να σωθούν άλλα παιδιά. Ο πατέρας του αδικοχαμένου εργαζόμενοι – φοιτητή, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ζήτησε να βρεθεί «μία φόρμουλα να προστατεύονται τα παιδιά χωρίς να ρίχνουν το μπαλάκι στη εργασιακή σχέση εργοδότη – εργαζόμενου».

«Θα πρέπει να έχουν προϋπηρεσία με μηχανή. Και δεύτερον να φοράνε τα απαραίτητα που να τους εξασφαλίζει την ασφάλεια της ζωής τους. Και το τελευταίο οι μηχανές πρέπει να είναι των καταστημάτων αποκλειστικά και να μην είναι πάνω από πενήντα κυβικά», σημείωσε.

Νέο εργατικό ατύχημα, μόλις πέντε μέρες από προηγούμενο στον ίδιο χώρο, σημειώθηκε χθες στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Συγκεκριμένα, στο δεξί πόδι τραυματίστηκε ελαφρά 53χρονος αλλοδαπός εργατοτεχνίτης ιδιωτικού συνεργείου σε πλωτή δεξαμενή, κατά τη διάρκεια εργασιών. Ο εργαζόμενος έσπασε το πόδι του, πιθανά από πτώση. Παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΟΛΠ και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

πηγη: iskra.gr