Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020 13:32

“Ξέχασε” η κυβέρνηση τα δάνεια των εργαζομένων και τους πλειστηριασμούς

Γράφτηκε από τον

Pleistiriasmoi26-696x392.jpg

Από Β. Μ.

Μέσα στην πολύ φουρτούνα τους να ετοιμάσουν και να υπολογίσουν τα μέτρα που έπρεπε να εξαγγελθούν, οι τρεις υπουργοί και οι συνεργάτες τους ξέχασαν στη φούρια τους τα δάνεια και τις δόσεις των δανείων των νοικοκυριών, όπως ξέχασαν τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς των σπιτιών τους και των περιουσιακών τους στοιχείων.

Αυτή η μικρή παράλειψη δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σχετίζεται με τις τράπεζες, τα fund τα οποία έχουν αναλάβει σημαντικό μέρος των δανείων των νοικοκυριών, τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία που έχουν αναλάβει την είσπραξη των δανείων από μέρους των τραπεζών και φυσικά τους “θεσμούς” οι οποίοι επιμένουν ότι πρέπει να συνεχιστούν οι πλειστηριασμοί και να μειωθεί δραστικά η ιδιοκατοίκηση στη χώρα μας.

Άλλωστε, κάθε εβδομάδα συνεχίζονται αμείωτα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας, στέλνονται βροχή τα δικόγραφα και γίνονται κατά κύματα τα τηλεφωνήματα από υπαλλήλους των fund και των δικηγορικών γραφείων που πιέζουν για την καταβολή δόσεων τους δανειολήπτες.

Όλα δείχνουν ότι μπορεί η πανδημία του κοροναϊού να θερίζει  την ελληνική κοινωνία και την Ευρώπη, αλλά οι δόσεις των δανείων, τα εξώδικα, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί είναι πάνω από τις τραγωδίες στην κοινωνία, πάνω ακόμα και από τις ζωές των ανθρώπων.

Πολύ περισσότερο πάνω από όλα είναι η πλήρης απελευθέρωση από 1η Μαΐου και από κάθε ίχνος προστασίας που έχει απομείνει, των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ακόμα κι’ αν αυτή είναι μια γκαρσονιέρα των 30 τετραγωνικών μέτρων!

Αυτό θα πει αναλγησία και θηριωδία.

Β.Μ.

Πηγή: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή