Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 12 Απριλίου 2019 10:27

Σήμερα η πανελλαδική απεργία της ΟΛΜΕ. Συγκέντρωση στις 12 στα Προπύλαια

Γράφτηκε από τον

apergia-750x422-696x392.jpg

Με 24ωρη πανελλαδική απεργία και μαχητικές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα απαντούν σήμερα οι εργαζόμενοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με απόφαση της ΟΛΜΕ, στη νέα επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατά της δημόσιας Παιδείας. 

Στην Αθήνα η συγκέντρωση θα γίνει στις 12 το μεσημέρι, στα Προπύλαια.

Όπως επισημαίνεται, με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων και υλοποιώντας με θρησκευτική ευλάβεια τη στρατηγική της Μπολόνια και του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης της Ε.Ε.:

– Συρρικνώνει τη δευτεροβάθμια Γενική Εκπαίδευση σε 5 έτη.

– Μετατρέπει τη Γ΄ Λυκείου σε φροντιστηριακή – προπαρασκευαστική τάξη.

– Πολλαπλασιάζει τις πανελλαδικού – περιφερειακού τύπου εξετάσεις. Το σχολείο μετατρέπεται σε εξεταστικό κάτεργο.

– Κατηγοριοποιεί τους μαθητές σε τρεις κατηγορίες. Εκείνους που παραιτούνται (για λόγους οικονομικούς – κοινωνικούς) από την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Εκείνους που επιλέγουν τις σχολές χαμηλής ζήτησης μόνο με το απολυτήριο και εκείνους που επιλέγουν τις σχολές υψηλής ζήτησης μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων.

– Παρεμποδίζει την πρόσβαση μαθητών των ΕΠΑΛ στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τους ωθεί στην κατάρτιση και τη μαθητεία. Γίνεται φανερό πως έτσι κατακερματίζεται το μορφωτικό αγαθό και η εκπαιδευτική διαδικασία, και υπονομεύεται η γενική μόρφωση για όλα τα παιδιά.

– Εξαπολύει νέο κύμα συγχωνεύσεων ΑΕΙ – ΤΕΙ που στο όνομα της δήθεν πανεπιστημιοποίησης ανοίγει διάπλατα το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση, στην όλο και μεγαλύτερη παρέμβαση των επιχειρήσεων σε προγράμματα σπουδών, πτυχία, επαγγελματικά δικαιώματα των πτυχιούχων, στην επικυριαρχία της αγοράς πάνω στο ακαδημαϊκό, επιστημονικό και εκπαιδευτικό έργο των πανεπιστημίων.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή