Σήμερα: 29/03/2024
Τετάρτη, 06 Φεβρουαρίου 2019 07:42

Σας ενδιαφέρει: Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕΔΗΝ

Γράφτηκε από τον

720_624487_d7edf0a1d2-bc06c55fa559f75b.jpg

Σε στάση εργασίας προχωρούν οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, με την Ομοσπονδία τους να προγραμματίζει στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι: “προκηρύσσει τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 6/2/2019 από 11π.μ. έως 3 μμ. και καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση 12μμ. έξω από το Υπουργείο Οικονομικών”.

“Τέλος Φεβρουαρίου λήγουν οι διατάξεις χορήγησης του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας και η Κυβέρνηση σιωπά. Εάν δεν λυθεί άμεσα το ζήτημα, στο μισθό του Μαρτίου θα περικοπεί. Χωρίς το Επίδομα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, ο μισθός μας θα είναι κάτω του μισθού του ανειδίκευτου εργάτη. Οι νεοδιόριστοι Νοσηλευτές Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, λαμβάνουν 730 ευρώ μισθό το μήνα χωρίς το επίδομα 580 ευρώ”, σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Από τις 11 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά και το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Παράλληλα θα γίνει και συγκέντρωση εργαζομένων κάτω από το υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ αναφέρει: “Διεκδικούμε: 1. Άμεση ρύθμιση, με οριστικό τρόπο, ΤΩΡΑ, για την απρόσκοπτη καταβολή του Ανθυγιεινού Επιδόματος. Καμία παράταση της εκκρεμότητας για τη μετεκλογική περίοδο. 2. Καμία περικοπή και υποβάθμιση στο ανθυγιεινό επίδομα, έτσι όπως χορηγείται σήμερα. 3. Επέκταση του ανθυγιεινού και σε άλλες κατηγορίες και ειδικότητες που το δικαιούνται και έχουν εξαιρεθεί. 4. Επέκταση στους υπαλλήλους ορισμένου χρόνου, όπως και στους μόνιμους δικαιούχους. 5. Αναβάθμιση κατηγοριών από κατώτερη σε ανώτερη αιτιολογημένα, με αντίστοιχη αύξηση του ανθυγιεινού επιδόματος και επέκταση του θεσμού των ΒΑΕ στους εργαζόμενους του Δημοσίου. 6. Πλήρη κάλυψη των εργασιακών χώρων του ελληνικού δημοσίου με τους απαραίτητους γιατρούς εργασίας και εθνικούς υπεύθυνους ασφαλείας, καθώς και τη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται για την ασφάλεια των εργαζομένων. Επέκταση της αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας στο Δημόσιο τομέα”.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ert.gr

ΠΗΓΗ: enikos.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή