Σήμερα: 29/03/2024
Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018 07:41

Εργατικό ατύχημα με δύο εργαζόμενους τραυματίες στον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ

Γράφτηκε από τον

kozanh-dei-3.jpg

Φωτό από το σημείο του ατυχήματος από το site: Kozan.gr

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στον ΑΗΣ Καρδιάς της ΔΕΗ μεταξύ Κοζάνης και Πτολεμαΐδας στις 7.30 μ.μ. της Τρίτης 11 Δεκέμβρη, όταν κατέρρευσε αποθέτης - απολήπτης στην αυλή λιγνίτη του σταθμού, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο εργαζομένων οι οποίοι διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο Κοζάνης. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ ΑΕ, η οποία επιβεβαιώνει το συμβάν, «απεγκλωβίστηκε ο πρώτος των εργαζομένων και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο του Σταθμού στο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ο εν λόγω εργαζόμενος φέρει θλαστικά τραύματα στα πλευρά του και παραμένει στο Νοσοκομείο για νοσηλεία. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς μετά και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία. Ο δεύτερος εργαζόμενος απεγκλωβίστηκε και με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα και μεταφέρθηκε επίσης στο Νοσοκομείο Κοζάνης για προληπτικούς λόγους».

Κατά τη διοίκηση της ΔΕΗ, το περιστατικό έγινε όταν «στην αυλή λιγνίτη του ΑΗΣ Καρδιάς σημειώθηκε ζημία σε τμήμα της άνω δομής σε έναν από τους τρεις απολήπτες - αποθέτες που είχε ως αποτέλεσμα τον εγκλωβισμό δύο εργαζομένων».

Η ΔΕΗ ΑΕ προσθέτει ότι «διερευνά τα αίτια που οδήγησαν στην αστοχία του μηχανήματος» και ότι «η βλάβη στο μηχάνημα το καθιστά επί του παρόντος μη λειτουργικό, αλλά υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες και εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην τροφοδοσία του ΑΗΣ Καρδιάς με λιγνίτη».

ΠΗΓΗ: 902.gr
 
  • Τελευταια
  • Δημοφιλή