Σήμερα: 29/03/2024
Παρασκευή, 07 Δεκεμβρίου 2018 09:05

Κλιμακώνεται ο αγώνας των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Γράφτηκε από τον

nafpigeia-elefsina-kinitopoiisi-nixta-ergazomenoi.jpg

Στην είσοδο των Ναυπηγείων Ελευσίνας παραμένουν από χθες το μεσημέρι οι εργαζόμενοι, απαιτώντας από την εργοδοσία συγκεκριμένη ημερομηνία καταβολής του δώρου Χριστουγέννων, του επιδόματος αδείας και των δεδουλευμένων που τους οφείλονται από το Μάιο έως και σήμερα.

Στο σημείο υπάρχει παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, γεγονός που καταγγέλλει το Παράρτημα Θριάσιου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας που παρευρίσκεται στην κινητοποίηση, με επικεφαλής τον Άκη Δουλόπουλο, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη και τη στήριξή του στους εργαζόμενους του ναυπηγείου και καλώντας όλους τους εργαζόμενους όλου του κλάδου να βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων, συσπειρωμένοι, καθώς -όπως αναφέρει- ενιαία είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι πάνω από 600 εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Ελευσίνας παράλληλα κατήγγειλαν τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις που με τις πολιτικές τους στα πλαίσια των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και των απαιτήσεων του κεφαλαίου συρρίκνωσε και ουσιαστικά διάλυσε τη ναυπηγική βιομηχανία της χώρας σε όφελος των ιδιωτών.

Απαιτούν να δοθεί άμεση λύση που να διασφαλίζει τα δεδουλευμένα τους, τις θέσεις εργασίας και τις ΣΣΕ. Επίσης μονιμοποίηση των συμβασιούχων και να δοθεί άμεσα οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων ενόψει των Χριστουγέννων.

Σήμερα στις 13.30 θα γίνει κινητοποίηση του Σωματείου στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου αντιπροσωπεία του θα έχει συνάντηση με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, υπουργό Επικρατείας, απαιτώντας συγκεκριμένες και άμεσες δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

ΠΗΓΗ: iskra.gr

  • Τελευταια
  • Δημοφιλή